Wko

Hur köper en fastighet i Rumänien

Fastigheten-köpprocessen i Rumänien är i stort sett okänd för utländska köpare, men det kan vara relativt enkelt och effektivt med lämpliga kunskaper och förberedelser. Tre personer kan göra köpprocessen enkel, säker och framgångsrik för dig: en professionell fastighetsmäklare / fastighet konsult, en ansedd advokat / jurist (idealt engelsktalande) och notarien.

Steg

Hur köper en fastighet i Rumänien. Förhandla om priset och gör en muntlig erbjudande.
Hur köper en fastighet i Rumänien. Förhandla om priset och gör en muntlig erbjudande.
 1. 1
  Hitta din fastighet. Börja med att besluta om vilken typ av egendom och plats du är intresserad Huruvida en nybyggd kustnära lägenhet, en villa i ett skidåkning utväg eller ett centrum lägenhet, eller kanske bara en tomt på råmark, definiera ditt mål klart från debut. Detta kommer att hjälpa till att fokusera dina ansträngningar och minska den tid, energi och pengar spenderas i processen. Om du köper mark eller egendom har mark med det och du vill äga marken, inrätta ett rumänskt bolag.
 2. 2
  Förhandla om priset och gör en muntlig erbjudande. När du bestämmer vad du vill köpa, ta reda på en ansedd fastighet konsult och / eller mäklare och informera dem om dina behov. De bör kunna hitta en lämplig fastighet eller tomt för dig. När du har en lista med erbjudanden som uppfyller dina kriterier, flyga över till Rumänien och visa och granska varje erbjudande grundligt. Om du ser något som du gillar på detta besök, kan du börja förhandla ett bättre pris och om nöjda göra ett erbjudande. När ditt erbjudande har accepterats vidare till steg två.
 3. 3
  Komplett grundläggande rättsliga kontroller (använd en ansedd advokat). En juridisk rådgivare kommer att genomföra de grundläggande kontrollerna, upprättande främst säljarens rätt att sälja, dvs äktheten av hans lagfarten, kontraktet som visar när de köpte fastigheten (eller mark), etc.
 4. 4
  Skriv ett preliminärt avtal (vara extra försiktig med villkoren i detta avtal) och betala en deposition (10-30% enligt överenskommelse med säljaren). Om de grundläggande juridiska kontroller är framgångsrika, kan du registrera ett preliminärt avtal och för en liten insättning (10% med privata säljare, högre vanligt med företag som säljer utanför planen) så att du kan säkra din egendom. Ägna särskild uppmärksamhet åt villkoren i detta avtal, som i många fall innehåller de närmare detaljerna om hur och när resten av betalningar kommer att göras.
 5. 5
  Har advokat utföra ytterligare kontroller. De fullständiga kontroller utförs nu av advokater. De kommer nu att leta efter några laddningar och skuld av något slag på fastighet eller mark under erbjudandet. Om de inte hittar något fel, kan du gå vidare till det sista steget.
 6. 6
  Gör slutbetalningen (70-90%), underteckna notarie gärning och betala stämpelskatt och notarien avgiften - Med alla kontroller slutfört kan du göra den slutliga betalningen och slutligen skriva till hela kontraktet, oftast framför en notarie eller advokat. I många fall är en del av detta steg införlivas i steg tre, genom att göra det preliminära avtalet till en full kontrakt. I båda fallen skulle notarien måste godkänna affären och du skulle vara skyldig att betala stämpelskatt och notarie avgifter.

Tips

 • Köpeavtalet måste vara på rumänska. För din säkerhet och sinnesfrid, begära att en auktoriserad översättare utför en fullständig översättning av avtalet, som du måste läsa och förstå. Fråga din advokat om du har några tvivel om villkoren i kontraktet och bara skriva om du är helt nöjd med det.