Wko

Hur att köpa fastighet i Singapore

En enkel 7-steg guide för att äga din egen fastighet i Singapore! Inklusive information om fastighetsmäklare, närmare förfaranden transaktionskostnader, fastighetstaxering och uthyrning!

Steg

Hur att köpa fastighet i Singapore. Utse en fastighetsmäklare.
Hur att köpa fastighet i Singapore. Utse en fastighetsmäklare.
 1. 1
  Utse en fastighetsmäklare. Det första steget till en fastighetsaffär tillsätter en fastighetsmäklare. Som ditt ombud under hela processen för att köpa och sälja, är det viktigt för honom eller henne att vara kompetenta och erfarna på marknaden. Bo med en agent per transaktion eftersom utse mer än en representant kommer att leda till förvirring och förlägenhet eftersom de flesta agenter i Singapore delar samma portfölj. Var uppriktig med din agent om vilken typ av fastighet du letar efter, såsom dimensioner, läge och pris. Tydliga instruktioner kommer att hjälpa din agent hänvisa dig till den perfekta bostad snabbt och exakt. En bra agent kan också fungera som konsult om du behöver juridisk och finansiell rådgivning vid köp.
 2. 2
  Besluta om en fastighet. Baserat på dina behov, kommer huset agenten söka efter lämpliga livsrum. När minskat ner till några få utvalda, kommer du vara hjärtligt välkomna att visa enheterna. Under rundor av kontroll, uppmärksamma de möbler, inventarier och andra speciella arrangemang, om något. Känn dig inte tvekar i att förhandla för renovering och pris. Fastighetsinvesteringar är långsiktiga dyrare objekt, så se till att du helt nöjd med enheten innan du går med på köpet.
 3. 3
  Möjlighet att köpa / erbjuda sig att köpa. När du har ögonen på en fastighet, bör du förbereda 1% av köpeskillingen som vederlag i utbyte mot möjlighet att köpa från säljaren. Vid vilket, kommer du att få 14 dagar på sig att bestämma om du vill köpa den. Om du väljer att göra det, bör du utnyttja optionen genom att underteckna den och skickar den vidare till säljarens advokat tillsammans med ytterligare 4% till 9% av köpeskillingen. Alternativt kan du be din agent eller advokat för att utarbeta Offer to Purchase klart angivande av pris och villkor. De flesta agenter kan hänvisa dig till en ansedd advokat om din önskan att rådfråga någon.
 4. 4
  Slutföra transaktionen. Lämna saker i händerna på din advokat. Han eller hon kommer att slutföra försäljningen i 8 till 10 veckor genom att inlämna en protest på fastigheten och samordna med de finansiella instituten om det behövs. Du kan inspektera fastigheten en sista gång innan slutförandet av försäljningen om du söker tillstånd att göra det i förköpsrätt. Du bör kontrollera inredning av fastigheten och de objekt som säljaren har avtalat om att sälja tillsammans med enheten. Inom 14 dagar efter undertecknandet möjlighet att köpa eller försäljning och köpeavtal, en stämpelskatt på 3% av köpeskillingen måste betalas till Inland Revenue Authority of Singapore om egendomen överstiger S223890€. Medan byrån provision betalas av säljaren, som varierar från 1% till 2% av köpeskillingen, måste du bära det juridiska kostnaderna. En engångsavgift på S2240€ betalas till din advokat för varje transaktion.
 5. 5
  Ansök om banklån. Som utlänning tjäna en inkomst i utländsk valuta, kan du säkra ett lån från en singaporianska bank för upp till högst 80% av köpeskillingen. Det är viktigt att notera att mängden lån är föremål för fastighetsvärdering av långivare. Från vår erfarenhet i Singapore Prime distrikt, kan majoriteten av utländska låntagare säkra ett lån på 70% av köpeskillingen. Bankerna i Singapore är kända för sina konkurrenskraftiga utlåningsräntor som för närvarande står i genomsnitt 3,5% till 4%. Detta är betydligt lägre än den ränta som erbjuds av andra regionala städer som Hong Kong vars främsta utlåningsräntan är 6,5%.
 6. 6
  Arkiv för fastighetsskatt. Du bör ansöka om fastighetsskatt på årsbasis efter att få äganderätten till fastigheten. Det belopp som skall betalas beräknas genom att multiplicera det årliga värdet på fastigheten med skattesatsen. Årligt värde eller AV antas vara den bedömd årshyra på din fastighet. När det gäller skattesatsen, är det 10% per år, men för dem som bor i fastigheten själva, kan de ansöka om förmånliga ränta på 4%.
 7. 7
  Låt ut fastigheten. Om du köper egendom som en investering, tar del av den hyra avkastning av enheten. Din agent bör ge dig en nära uppskattning av månadskostnaden för ditt köp. Prime platser gillar Distrikt 9, 10 och 11 svetsa lätt den högsta hyra avkastning på grund av önskvärdheten och stor efterfrågan. Dock behandlar Inland Revenue Authority of Singapore hyra som del av intäkter och kostnader inkomstskatt därefter. För en icke-bostadshus utlänning utan anställning eller pass för längre vistelse, skall skatten betalas 20% av hyran. För en utlänning med giltig anställning i Singapore, är skatten mycket lägre.