Wko

Hur handskas man med en lynnig chef

En lynnig chef kan ställa alla team på kanten, när ingen annan är säker på vilken sinnesstämning chefen kommer att få jobba och sprids genom hela kontoret. Även om du inte kan tyda alla orsakerna bakom varför din chef är lynnig och väljer att ta ut denna moodiness på personal, kan du göra saker för att göra din egen situation mer bekväm.

Erkänner att du inte kan ändra en annan person, som handlar om en lynnig chef är mycket om att förändra hur du reagerar på den här personen, men det handlar också om att sätta gränser med din chef på ett självsäkert sätt att din chef är tvungen att erkänna att du vann " t baxar (artigt, naturligtvis). Även om det är troligt att du känner att vara i svansen slutet av din chef dåliga humör är allt för hårt, det är värt ansträngningen att hävda dig själv och skydda dig mot chefen oförutsägbarhet så att du kan gå vidare med ditt arbete och inte sluta med något faller för din chefs dåliga drag.

Steg

Hur handskas man med en lynnig chef. Inse vad du kan och kan inte ändra på en arbetsplats sammanhang.
Hur handskas man med en lynnig chef. Inse vad du kan och kan inte ändra på en arbetsplats sammanhang.
 1. 1
  Inse vad du kan och kan inte ändra på en arbetsplats sammanhang. Varje dag måste vi komma överens med människor som inte nödvändigtvis är människor vi skulle be över för middag eller ha intima chattar med. Arbetsplatsen är ett mikrokosmos av att behöva umgås med människor från alla samhällsskikt, oavsett deras personligheter. Och en lynnig chef inte kommer att bli så sällsynt med tanke på det tryck som chefer ofta är under. Så, vad du inte kan ändra är din chef eller din chefs humör, bara din chef kan göra det efter att ha en uppenbarelse och kanske det ögonblicket kommer aldrig, så sluta vänta på det. Vad du kan ändra är ditt svar på din chef "dåligt humör och hur du ser det påverkar dig. Om du väljer att se det som att reflektera över dig själv, kommer du att ha en mycket svårare och mindre trevlig tid att arbeta med din chef än om du väljer att se chefen är av en viss temperament och riskerar att släppa lös moodiness om någon i hans eller hennes närhet. Genom att erkänna att du inte kan ändra din chef, men att du kan ta ett realistiskt perspektiv, tar du det första steget för att förbättra din egen situation.
 2. 2
  Peka på vad du menar med. Moodiness är en ganska otydligt märkning som är lätt att applicera men inte så lätt att beskriva. Försök att beskriva vad du uppfattar som moodiness i chefen, att för att hjälpa dig hantera det mer effektivt. Moodiness kan köpas in från en mängd olika egenskaper och beteenden, inklusive ilska, manipulation, osäkerhet, rädsla, äckliga saker, sjukdom, mid-livskriser, sorg, och så vidare. Naturligtvis är det inte din plats att gissa på de personliga motiven eller underliggande behov av din chef moodiness men du måste skilja mellan rörliga moodiness som en allmän personlighetsdrag och moodiness som är manipulativ och mobbning. När det gäller äckliga saker och mobbning beteende, förlita sig på arbetsplatsen rutiner och juridiska rättigheter för att hantera ett mobbning boss. För övriga fall av dåligt humör, måste du sätta på plats dina egna strategier för att arbeta med och mestadels "runt" din moody boss.
  • Inte behandla detta som en övning i insupa en annan människas inre smärta. Detta är arbetsplatsen, inte en helande fristad, och du är inte ansvarig för den andra personens smärta. Likaså att vara objektiv om din bedömning av ett beteende som du anser vara hotfull, undvika att syna någon en översittare bara för att saker inte görs på det sätt du föredrar dem vara.
 3. 3
  Sluta avundas hierarkin. Ett stort problem med många arbetsplatser är deras hierarkiska struktur, vilket helt enkelt betyder att vissa människor alltid placeras framför andra. Denna struktur har sin egen inbyggda fördomar mot en boss eftersom arbetarna undertill kommer ofta titta till chefen och tänka ohjälpsamma tankar såsom "de är chefen, bör de [gör] X, YZ" eller "chefen bör vet bättre "eller" chefen är så hjälper inte mig, lynnig idiot ". Fråga var dina förväntningar för chefen kommer från - såvida du inte har varit i chefens skor, kommer det att vara mycket svårt att veta vad som borde göras i stället för vad som görs utifrån ett ledningsperspektiv (tekniska och kreativa frågor åt sidan). Chefen är ofta lite pressad - klagar personal undertill och prestanda-pressade ifrågasättande från sina egna chefer eller styrelsen ovan. Genom att inse att hierarkin skapar situationer där en chef är benägna att bete sig lite som en tryckkokare, kan du införa mer förståelse och medkänsla i din konstruktiva bedömning av situationen samtidigt inte förringa dina egna bekymmer.
 4. 4
  Håll dig frisk och utvilad. Det är mycket svårare att handskas med andra människor när du är sömnbrist, hungrig, näringsmässigt obalanserade och saknar motion försäljningsställen. Du kan enkelt börja se världen genom linsen på den lilla cirkeln där du ska flytta eftersom arbetet blir snart allt snarare än en del av hela ditt liv. Betydelsen av daglig motion, regelbunden och hälsosam sömn mönster, och näringsmässigt sund kost kommer i förgrunden när det handlar om besvärliga människor eftersom du kommer att ha din Hardwood om dig, kommer du att känna dig stark i kropp och själ, och du kommer inte att vara offer för den rädsla som kan krypa upp unawares när trött, förtvivlad, och under-vädret.
 5. 5
  Undvik att vara en mes eller en klon. Koppla inte din chef genom att förvandlas till ett inställsamt "ja person" som gör allt för att dansa runt chefens humör. Det kan fungera i början, men det kommer inte att lösa någonting och du kommer undan bitter, bitter, och riskerar att börja klaga. Var beredd att stå upp för din chef på ett självsäkert sätt när arbetsplatsen frågor kräver det. Friska återkoppling och konfliktlösning är en viktig del av att producera goda arbetsplatsen resultat samt rensa luften. Om du känner att du kväver din kreativitet, förmågor, färdigheter, eller ens din personlighet för den skull blidka en lynnig chef, då är det dags för handling!
  • Ta inte att gömma sig från din chef så ofta som möjligt för att undvika moodiness utbrott. Detta kommer att göra dig rädd, lurar, och orolig när chefen inte dyker upp oanmäld. Istället alltid vara redo att hålla ställningarna, argumentera ditt fall artigt, och påpeka fakta (se journalföring förslag nedan).
  • Ge din chef utrymme om han eller hon plötsligt exploderar och låter av ånga. Att försöka torka upp saker bakom dem kan göra saken värre, och varje person som just har förlorat handlingen behöver utrymme för att luta sig tillbaka och reflektera över vad de har gjort, speciellt om det inträffade framför sin yngre personal (eller framför någon verkligen ).
 6. 6
  Lyssna noga. Ibland är vi fienden vi försöker undvika eftersom vi bara inte lyssnar ordentligt. I inte lyssnar noga, börjar vi antar, att avbryta, stänga, och göra våra egna planer när chefen är på väg i andra riktningen. För en lynnig chef, kan detta göra det mycket värre eftersom träffande personal något som inte genomförs på grund av bristande noggrann lyssning och sen frågar massor av uppenbara frågor kan bidra till Utlösningseffekten mer moodiness. Nej, du är inte ansvarig för chefens moodiness och ja, bör din chef styra det. Men lika, bör varken du hindra en annan person genom lata lyssnande och dålig uppföljning i följd.
 7. 7
  Document allt. Moodiness innebär oförutsägbarhet, därför shoring upp dina egna obestridliga former av försvar är viktigt så att du kan svara på anklagelser om att inte utföra varhelst det behövs. Genom att hålla mycket bra koll på vad chefen har bett om er, inklusive be om förtydliganden, tillägg, ändringar etc. till ert arbetsprogram, kan du bevisa när din moody boss flyger bort handtaget och försöker dra dig under. Det är inte din plats för att förhindra att moodiness men det är din plats för att bevisa att du hade en inställd rad förväntningar på plats och att du har fullgjort arbetsplatsen förväntningar som begärts.
  • Håll alla skrivna och tryckta register. I fråga om muntliga diskussioner, skriva ner de viktigaste punkterna i din dagbok efter så att du har klart minns. Vissa människor skriver även ner de saker de förväntas göra i ett e-postmeddelande och skicka det till chefen med ett "rätt, det är vad jag gör efter vårt samtal" bifogas. Fördelen med detta tillvägagångssätt är datumstämpeln och förtydligande av arbetsuppgifter / förväntningar. Om din chef inte läser det, synd - åtminstone du skickat det.
 8. 8
  Interagera med din lynniga chefen bestämt. Du har rätt att uttrycka dina gränser på arbetsplatsen. Detta innebär att det är klart på ett artigt men rättframt sätt när saker inte är lämpliga i dina interaktioner tillsammans. Till exempel, om din moody chef arbetar upp till en skrikande match om en del arbete du har gjort, istället för skrikande tillbaka, helt enkelt säga bestämt att du kommer tillbaka för att diskutera arbetet när ni två har haft en chans att lugna ner och tänka på det lite mer. Eller, om du känner dig tvungen att sitta där, vara lugn och självsäker och när tirad slut, helt enkelt säga "Tack för dina synpunkter. Jag kommer att överväga dem alla i detalj och ge dig ett skriftligt svar." Det faktum att ni båda fortfarande lugn, och tar det på allvar nog att skriva en post om det kan göra din chef att inse allvaret i deras beteende där och då. Även om inte, har du angav vad du tänker göra, inklusive en skriftlig anteckning av händelsen och du har inte böjde att imitera eller återspeglar deras hysteri.
  • Angripa problemet, aldrig personen (din chef, dina kollegor, dina kunder, etc.).
  • Använd bevis och logik när din moody chefen svänger ut i filt anklagelser eller ranger.
  • Undvik anklagelser, anklagelser, och ultimatum själv. Dessa upprörd någon person, lynnig eller inte, och även om din chef använder denna taktik, inte kopiera.
  • Argumentera inte med din chef tills du har alla fakta innan du. Medan du står upp för dig själv är viktigt, ventilation och inte ha alla fakta innan du kan göra dina egna svar så mycket av en lynnig rant som din chef!
 9. 9
  Undvik att vrida din chef "osäkerhet i din. En osäker (och därför ofta moody) chef som behöver ständig gillande är en smärta, men eftersom det finns gott om sådana personer i arbetskraften, måste du lära dig att handskas med dem. En sådan chef kan ofta rikta en person som de känner har förolämpat dem eller låta dem, även om personen har gjort det helt omedvetet. Risken för att hantera denna typ av moody chef är att ta ombord sin osäkerhet och göra dem till dina egna. Snarare än att göra det, ställa frågor, begära förtydliganden och göra det tydligt att du har gjort ditt arbete till det bästa av din förmåga, och det medan du är alltid öppen för att lära sig att göra saker bättre, du är inte ensam ansvarig för delad eller laget utfall eller är du i slutet av raden där arbete återstår att kontrolleras. Låt inte en osäker chef ifrågasätta dina kunskaper.
  • Om chefen går för långt och maligns dina förmågor, hitta en dyr kurs som kommer att uppgradera dina kunskaper och låta din chef veta att efter din "lilla diskussion" du tror att du kan dra nytta av att delta i det. Det blir en söt utfall för dig om du lyckas fånga din chef om detta!
 10. 10
  Var ödmjuk när man analyserar din roll i situationen och äga upp till eventuella negativa du kanske bidrar till situationen på din arbetsplats. Chock för systemet som det kan vara, tänka på vilka sätt du kan bidra till att se din chef som lynnig. Gör andra kollegor håller med er bedömning eller är de helt enkelt skjuta till ditt ständiga gnäll? Respekterar du dig själv och tror att ditt arbete är bra, och din kompetens är stark? Eller känner du dig hjälplös och oförmögen att ta kontroll över ditt arbete och därför projicera dina egna humör på andra? Åtminstone vara rättvis och titta på denna möjlighet innan avfärdar det.
 11. 11
  Ge dig själv. Finns det saker du inte är fullt medvetna om eller kan göra? Om så är fallet, ge dig själv upp-skilling, lära sig nya sätt att göra saker och förbättra dina strategier till jobbet. Gör din forskning för att se om arbetet i sig kommer att täcka kostnaderna för sådana själv förbättringar! Och medan det inte kommer att ändra din chef "dåligt humör, en vilja att förbättra, förändra och bättre själv kommer att tjäna deras respekt, men motvilligt. Och kommer definitivt att leda dig till nästa steg om det behövs...
 12. 12
  Flytta på. Medan din chef behöver omskolas, kommer detta inte att ske i en hast, och förmodligen inte inom den tid du tillbringar i det viss arbetsplats. Du har ett val att antingen stanna olycklig om det eller att göra något som förbättrar din livskvalitet. Om de saker som föreslås ovan fungerar för dig, bra. Men ibland under vilka omständigheter du befinner dig är så försvagande till dig att du inte kan fungera ordentligt och ditt arbete prestanda fortsätter att lida. I detta fall kan lösningen vara att gå vidare till ett nytt jobb eller ens att starta eget företag. Ett sådant beslut inte nås enkelt och du får ännu tänka på sådant språng får dig att känna rädd. Ta successiva steg för att förändra din situation men åtminstone inför möjligheten, alltid hålla koll på vad du vill ha ut av din dyrbara år av livet snarare än på skålpund kött arbetsplatsen verkar ta från dig. Makten ligger hos dig ensam.
 13. 13
  Ha ett sinne för humor. Även en moody boss behöver lite skratt från tid till annan. Det bryter isen och det lindrar spänningar i hans kontor och låta andra medarbetare att se sin chef är mindre hotfull och mer tillgänglig.

Tips

 • Äckliga saker och kränkande beteende har en smittsam, trickle-down effekt inom en arbetsplats. När överordnade gör det, så andra följa efter. Genom att erkänna vad som händer, är du redan ett steg före. Genom att inse att man kan vägra att delta i det, börjar du att göra en förändring, aldrig så liten, i hur smittan sprids.
 • Ibland kanske du känner bättre att ha någon med dig när du diskuterar utmanande arbetsplats problem med din chef. Detta kan vara tillräckligt för att få en lynnig chef till sina sinnen eftersom ett vittne är inblandad. Då igen, kan det inte göra någonting mer än att ämnet ni två till moodiness men åtminstone du har komfort i siffror.
 • Vissa arbetsplatser har flyttar framgångsrikt en mer övergripande struktur där alla inblandade personer har en röst i vad som händer på arbetsplatsen. Du kan antingen leta efter en sådan arbetsplats, där chef och personal interaktion jämnas, eller du kan även agitera för förändringar inom den egna organisationen. Ibland fokus på något som detta kan ge dig tillbaka en känsla av mening som du kände hade tagits bort från dig.

Varningar

 • Kom ihåg att vara avgick till en persons dåliga beteende på arbetsplatsen snart leder till avgå från jobbet. Stiga över känslan av resignation att ta tillbaka kontrollen!
 • Några råd kommer att säga att sätta upp med din chef beteende, för att suga upp allt bara för att komma överens. Det är råd som kan lämna dig strandsatta och hjälplös. Gå tillsammans med chefen endast såvitt det inte minskar din känsla av egenvärde och upprätthåller konstruktiva harmoni. Så snart sätta upp med din chef humör börjar negativt påverka din arbetsprestation, kom ihåg att det finns på arbetsplatsen rutiner för att stödja dig och att arbetsplatsen är en offentlig miljö, så det är inte ett fritt fram för alla för en moody boss.

Saker du behöver

 • Records