Wko

Hur får man ett ISBN-nummer

Så du har läst äntligen alla Googles om att skapa karaktärer, bygga en tomt, och skriva en bok. Grattis, det är en stor prestation! Nu du vill publicera din bok på nätet, och de vill att du ska ge dem ett ISBN-nummer. "Visst," du säger själv. "Vad är det, och hur mycket kostar det?

ISBN står för International Standard Book Number, och är ett unikt nummer som tilldelas en bok så att den kan identifieras internationellt. Det gör boken säljare och läsare att veta vilken bok de ska köpa, vad boken handlar om, och vem författaren är. Det är lite av en process, men vi har gjort uppdragen, och kommer att visa dig hur du kan få en av dina egna.

Steg

Hur får man ett ISBN-nummer. Hitta din lokala ISBN-kontor.
Hur får man ett ISBN-nummer. Hitta din lokala ISBN-kontor.
 1. 1
  Hitta din lokala ISBN-kontor. Öppna din webbläsare och skriv http://www.isbn-international.org/agency.
  • Klicka på "- utvald grupp byrå - menyn. Den listar nästan alla länder i världen. Välj din lokala myndighet. Vi hämtar Europa för vårt exempel.
  • Vi ser till vår lokal myndighet, att RR Bowker företag i New Jersey är vår "lokal agent," även om de är belägna på motsatta kusten. Den listar en adress, telefon-och faxnummer, en kontakt namn, plus e-post och webbadresser.
 2. 2
  Klicka på URL-länken. Du kommer att tas till en iögonfallande webbplats där du kan lära dig allt om vad, varför, och hur av ISBN-nummer, som du är fri att ta del av så länge dina ögon kan hantera det.
  • För våra syften kommer vi hoppa rätt att få ett ISBN.
 3. 3
  Klicka på den gigantiska apelsinen "få din ISBN idag"-knappen. Då kommer du till en annan sida med lite mer information om ISBN. Känn dig fri att ta del av det på din fritid, eller gå direkt till deras ISBN köp sidan.
  • Härifrån kan du köpa så många ISBN-nummer som du tror att du kommer att behöva.
  • Viktigt: Du behöver ett separat ISBN för varje version av boken du publicerar. Det inkluderar hårt fodral, pocketböcker, ePubs, PDF-filer, program och andra utgåvor.
 4. 4
  Fyll i formuläret. Du kan köpa ISBN innan du behöver det, och när det är dags att publicera, logga in på myndighetens hemsida och fyll i formuläret och informationen.
  • Observera att denna information är för den amerikanska ISBN byrå. Priser och förfaranden kommer att variera beroende på din region. Om du inte är i USA, kommer det första steget att ta dig dit du behöver gå.

Tips

 • Varje förlag har sin egen block av ISBN-nummer. Dessa siffror kan inte delas eller säljas.

Varningar

 • Var försiktig med någon som erbjuder att sälja dig ett enda ISBN-nummer, om de inte är en auktoriserad agent av ISBN-kontor. Använda detta antal kommer att innebära att du inte kommer att visas korrekt som utgivare i branschen databaser. Den amerikanska ISBN tillåter enstaka ISBN som säljs direkt via deras online-portal eller genom auktoriserade agenter.