Wko

Hur får man en serietidning publiceras

Om du har en bra idé för en serietidning och har beslutat att inte gå den egna verk rutt, kanske du vill få en serietidning publiceras. Du kan göra detta om du har den kompetens och den uthållighet som krävs för att lyckas i denna konkurrensutsatta området. Det bästa sättet är att börja långsamt, bygga din trovärdighet inom den komiska scenen och göra publicister mer benägna att se dig som en god investering.

Steg

Hur får man en serietidning publiceras. Få en följande för din komiska innan du tycker om att ha det publiceras.
Hur får man en serietidning publiceras. Få en följande för din komiska innan du tycker om att ha det publiceras.
 1. 1
  Få en följande för din komiska innan du tycker om att ha det publiceras. På så sätt har du en pålitlig fläkt grupp som kommer att köpa din bok när den publiceras - något förlag vilja se. Skicka ditt serier på nätet och använda sociala nätverk för direkta läsare till ditt arbete. Kontrollera med lokala veckotidningar för att se om de använder lokala serier.
 2. 2
  Ange tävlingar för bredare exponering. Enskilda förlag sponsrar ofta tävlingar och sökningar talang, som gör organisationer. Många av dessa tävlingar har offentliggjorts i en antologi som pris, vilket kan bidra till att skapa din trovärdighet som en serietidning konstnär.
 3. 3
  Leta serietidning förlag som publicerar böcker i din genre. Du kan göra detta genom online forskning, surfa på en komisk butik eller besöker en mässa. Många förlag hyra författare och konstnärer att arbeta med befintliga projekt, snarare än att publicera de författare och konstnärers böcker. Om förlaget erbjuder ett begränsat antal tecken och stilar i sina erbjudanden, har du en svårare tid att få din bok publicerad med dem. Istället söka en utgivare med olika erbjudanden och komiska strategier.
 4. 4
  Granska varje utgivares inlämnande riktlinjer noggrant, särskilt notera om förlaget kräver en fråga brev eller om de godtar oombedda manuskript. Publishers får så många manuskript att om du inte följer deras riktlinjer, kanske du inte kunna få en serietidning publiceras, eftersom de kanske inte ens granska ditt arbete.
 5. 5
  Välj provet i ditt arbete att lämna in till förlaget, baserat på de inlämnande riktlinjer. De flesta förlag kräver en inlämning av sekventiella sidor lång nog att avslöja din berättande förmåga, så välj ett prov med en tydlig tomt eller en som avslöjar dina karaktärer. Kontrollera också att det visar din konstnärliga skicklighet. Fotokopia provet när du bestämmer dig för det.
 6. 6
  Skriv en fråga brev om utgivaren inte accepterar oombedda manuskript. Om förlaget godtar oombedda manuskript, men du vill skriva ett personligt brev.
  • En fråga brev ska presentera ditt arbete, lyfta fram dina prestationer, såsom alla tävlingar du har vunnit och hur många läsare du har, sammanfattar serietidning du hoppas kunna lägga fram dem för granskning, och diskutera varför du tror att ditt arbete är en bra match för förlaget.
  • Ett följebrev bör också presentera ditt arbete, markera dina prestationer och diskutera varför ditt arbete är en bra match för förlaget. Istället för att helt sammanfattar ditt arbete, kortfattat ange ramen för provet och diskutera var i boken det verkar.
 7. 7
  Skicka fråga brev ut till de förlag som inte accepterar oombedda manuskript. Skicka personligt brev och ditt prov till de förlag som gör. Var noga med att inkludera din e-postadress, telefonnummer och fysisk adress.
 8. 8
  Vänta tills du hör från förlaget. Det tar oftast minst 4 veckor, men kolla inlämnande riktlinjer att ta reda på hur lång tid översynen tar utgivaren.
  • Om förlaget gillar idén du presenterar i din fråga brev, kommer de be dig att lämna ett prov.
  • Om förlaget gillar idén du presenterar i ditt personliga brev, kan de be dig att skicka in din hela manuskriptet.
  • Kontrollera inlämnande riktlinjer att ta reda på huruvida förlaget kommer att kontakta dig om de inte godkänner din idé.