Wko

Hur man skriver en händelserapport

Har du någonsin velat få mer körsträcka ur en stor händelse din organisation håller? Har du någonsin önskat att du kunde få andra människor så glada som du är om vad som hände? Publicera en rapport som fångar essensen av tillfället kan hjälpa till att sprida den energi som du har arbetat så hårt för att skapa och hålla den igång senare genom att de stora framgångarna i det förgångna att tänka. Så gör dig redo att bli en journalist för en dag och låt oss rulla.

Steg

Hur man skriver en händelserapport. Börja tänka på att göra din rapport hända så snart händelsen är säker händer.
Hur man skriver en händelserapport. Börja tänka på att göra din rapport hända så snart händelsen är säker händer.

Skriva en händelserapport

 1. 1
  Börja tänka på att göra din rapport hända så snart händelsen är säker händer. Rapporten kan inte hända utan händelsen, så arbeta för att få det att hända innan du arbetar på att tala om vad som hände.
 2. 2
  Ta bilder av alla de viktigaste delarna av dagen. Om ett band spelar, få några bra närbilder. Få talaren, få MC, få publiken.
 3. 3
  Få reaktion citat från människor i publiken under och efter evenemanget. Det bästa sättet att överföra effekten är att få det direkt från människor som kände effekten personligen.
 4. 4
  Före och efter händelsen, prata med de personer som ansvarar för planering och talade vid evenemanget. De har värdefulla saker att bidra eftersom de ser saker från en annan vinkel än mängden.
 5. 5
  Anteckna relevanta statistik som antalet personer som deltar, platsen, tiden, temat, liksom allt annat som sticker ut eller gör händelsen distinkt.
 6. 6
  Få en närbild bild av alla du får ett citat från.
 7. 7
  3 timmar till 3 dagar efter händelsen, sitta ned och sammanställa alla uppgifter på en sida.
 8. 8
  Inkludera de viktiga statistik i ett framträdande läge (övre högra hörnet). Strö sidan frikostigt med nedskalade bilder av händelsen. Inkludera 2-4 av de bästa citat du hittat tillsammans med bilder av den person som sa det.
 9. 9
  Skriv ut ett sammanfattande stycke längden på dagen, belyser alla de mest spännande och meningsfulla element så att alla kan få en allmän överblick av omfattningen och schemalägga av dagen.

Tips

 • Försök att få bilder av det hela, bland publiken och talaren i en bild för att kommunicera hur stort det var för läsaren.
 • Bra bilder kan visa effekten av händelsen eller reaktionen av folk till händelsen.
 • Ta fler bilder än vad du tror att du behöver. kommer du att uppskatta alternativen senare.
 • När få offerter, vara konversera och hålla ställa frågor naturligt tills du få personen att prata om vad de trodde.
 • Få fler offerter än du tror du behöver. Du ska vara glad om alternativen senare.
 • När får ett citat från ledare och planerare, inte gå till dem först. De är ens som ska stanna kvar efter det är lång över, så se till att fråga folket från mängden först, de kommer att vara de första att försvinna efteråt. Också, buggar inte en högtalare eller ledare om han / hon är upptagen med något annat, de kommer att vara runt senare för frågor.

Saker du behöver

 • En digital kamera
 • En anmärkning-pad