Wko

Hur man skriver ett brev investerare förslag

Själva karaktären av en investerare förslag brev är något oklart för många konsumenter. Användningen av termen är relativt oklar, och den alternativa "investeringar förslag brev" är vanligare. Det kan vara förvirrande att förstå syftet med en investerare förslag brev, till exempel, som föreslår vad till vem. Ekonomi proffsen kan använda termen "bokstaven investerare förslag" att betyda ett brev att nå ut till potentiella investerare. Alternativt kan den "investeraren förslaget bokstaven" vara en bokstav föreslå investeringar i mottagarens företaget, och uttrycker intresse på den del av brevet författarens företagande. Om du vill skriva den senare typen av brev undersöker möjligheten att investera dina pengar eller ditt företags pengar i någon utanför företaget, här är de vanligaste åtgärder för denna typ av brevskrivandet.

Steg

Hur man skriver ett brev investerare förslag. Börja med tydlig kontaktinformation.
Hur man skriver ett brev investerare förslag. Börja med tydlig kontaktinformation.

Skriva ditt eget förslag brev

 1. 1
  Börja med tydlig kontaktinformation. Kontrollera att namn och andra kontaktuppgifter för bokstaven mottagarna är korrekt, och se till att ditt eget namn, ditt företags namn och de exakta detaljerna om hur man kan nå dig också tydligt inkluderas i brevet.
 2. 2
  Identifiera ditt företags mål tydligt. Tidigt i brevet, beskriva vad du vill göra, ditt "förslag" i mycket tydligt språk så att skrivelsen läsarna förstår.
 3. 3
  Inkludera relevanta fakta. Oavsett vilken ände av en affärsidé du är på, hjälper den till att omfatta framträdande saklig information kan du orientera läsarna och låta dem veta att du förstår de speciella ekonomiska fakta i ett förslag.
  • Inkludera siffror på löpande resultat för ditt företag, det mottagande företaget eller andra parter ett förslag. Resultat, liksom prediktiv finansiell information, är oerhört hjälpsamma på denna typ av förslag brev. Dessa siffror hjälper alla att vara på samma sida om exakt hur ett förslag skulle gynna alla parter.
  • Inkludera någon kontaktinformation för tredje part. Det kan vara till hjälp att hänvisa till relevanta tillsynsmyndigheter eller andra myndigheter, liksom tredje företag part som kan vara inblandade i förslaget. Se till källan informationen korrekt innehålla relevanta kontaktuppgifter.
 4. 4
  Avsluta med en omräkning av ditt förslag. Se till att det är absolut klart vad ni föreslår till skrivelsen läsare, och få alla dina kommentarer till en heltäckande nära med en slutsats som vettigt och vädjar till de affärsmässiga prioriteringar läsarna.
  • Försök för en människa överklagande. Många experter rekommenderar att lägga språk till ingåendet av en investering brev som går längre än bara en teknisk bedömning av siffror. Det är viktigt att inte glida in alltför informella kommunikation, utan att inkludera levande, business-lämpliga motiverande språk som kommer att hjälpa dig att avsluta en idé genom en skrivelse.

Tips

 • Söka ytterligare bidrag om förslaget brev från en ledningsgrupp. Andra har ofta specifika detaljer att de vill ingå i meddelandet. Om det behövs, hålla möten på exakt vad som ska gå ut till utomstående om investeringsförslag.