Wko

Hur får man en TN visum för att arbeta i USA

Kanadensiska medborgare som är proffs kan ansöka om en TN visum för att arbeta i Europa, är processen oftast snabbt om du har rätt. Visumet varar upp till maximalt tre år (3) för att stämma överens med andra icke-invandrade arbetare kategorier, såsom H-1B (nya förordningen). Det kan förlängas på obestämd tid, och det finns inga gränser för hur många av dessa visum utfärdas varje år. Endast kanadensiska och mexikanska medborgare är berättigade till TN visum (landade invandrare är inte berättigade).

Steg

Hur får man en TN visum för att arbeta i USA. Hitta ett jobberbjudande med ett företag i USA.
Hur får man en TN visum för att arbeta i USA. Hitta ett jobberbjudande med ett företag i USA.
 1. 1
  Hitta ett jobberbjudande med ett företag i USA. Du måste ha ett erbjudande från ett företag i USA eller har en klient som är ett amerikanskt företag.
 2. 2
  Se till att du har de nödvändiga kvalifikationerna som uppfyller kraven för visum, se listan över "Nafta professionellt jobb serien lista" som omfattar yrkena revisor, ekonom, ingenjör, bibliotekarie, osv.
 3. 3
  Har den hyra företaget utkastet en petition som ni kommer att lägga till fördraget officer vid gränsen. Detta brev innehåller vanligtvis information om företaget, de kvalifikationer den anställde och anställningsvillkor. De flesta företag betalar advokatbyråer att producera detta dokument, men det är inte nödvändigt, särskilt om du har en kopia av tidigare ansökan.
 4. 4
  Samla de nödvändiga sakerna du behöver lämna in din ansökan vid gränsen med ett fördrag officer. Denna uppsättning objekt innehåller bevis på dina kvalifikationer (t.ex. din examen och avskrifter), en meritförteckning och bevis på medborgarskap. Se "Krav för kanadensiska medborgare" på INS hemsida nedan. Det finns också en 45€ USD avgift som ska betalas i kontanter samt (40€ för TN Status I-94 + 5€ för den beroende (s) I-94).
 5. 5
  Ansök personligen vid en amerikanska tullen och invandring checkpoint, detta brukar ske på den flygplats du avgår staden i Kanada.
 6. 6
  När din tur kommer att gå igenom tullen, ange att du önskar att du ansöker om ett TN-visum. Du kommer i allmänhet att hänvisas till ett rum där en annan fördraget Officer kommer att hantera din ansökan.
 7. 7
  Lämna dokumentation till fördraget officer och tydligt beskriva ditt erbjudande om anställning och dina kvalifikationer artigt. Fördragets Officers i allmänhet utbildade för att vara något slipmedel, vara beredd att svara på frågor ärligt även när officeren verkar vara något konfronterande. Det är deras jobb att hitta folk som förvränga själva. Så länge du är ärlig, har du inget att oroa sig för.
 8. 8
  Om du nekas av TN visumansökan och även om du har ett kanadensiskt pass, kommer du fingret tryckt båda händerna, tagit mugg skott, är alla dessa uppgifter in i Homeland Security-databasen på plats. Dessa data kommer att visas upp vid entrén checkpoint när du anger USA igen.

Tips

 • Om du är väl kvalificerad att du bör ha några problem att tilldelas visum, så länge du inte säger något motsägelsefullt till TN Visakrav.
 • Skaffa en bra advokat att företräda dig. Din ansökan är alltför viktig för att överlåtas åt slumpen. Som sagt, processen är ganska enkel och ha en advokat med dig vid gränsen kan röd flagga din ansökan till officeren.
 • Den TN visum är ett tillfälligt visum. Även om det kan förlängas på obestämd tid, se till att ange att din avsikt är att stanna kvar i USA tillfälligt, även om det är under några år. Om du vill bli en hemvist, plan för arkivering för en H1-B visum efter att du har fått din TN visum.
 • Stämningen av tjänstemannen är kritisk, garanterar fast jobberbjudande, fullgoda kvalifikationer och dokument, och bra sätt ingenting. Gör förberedelser för att minimera inverkan på din ekonomiska välbefinnande om din TN visum ansökan avslås.
 • Klä professionellt när man går till gränsen för att stödja legitimiteten av din ansökan.
 • Ta tillräckligt med kanadensiska dollar så att du kan åka hem om du nekas av TN visumansökan.
 • Ingen mobiltelefon samtal är tillåtet på kontoret av checkpoint, kommer den amerikanska Homeland Security officerare som är fullt beväpnade ta bort telefonen om du försöker göra samtal mobiltelefon för hjälp.
 • Den TN visum är tänkt att vara en enkel visering för att få för de flesta situationer. Använda en TN Visa Application Guide är ett gångbart alternativ om dina kvalifikationer och arbetssökande uppfyller NAFTA krav. För komplicerade situationer, rådfråga en advokat innan du fortsätter.