Wko

Hur du ställa dig upp för att arbeta i Dublin, Irland

Denna information gäller främst dem som reser till Irland inom ramen för ett feriearbete visum eller liknande entré, men kan också vara till hjälp för dem med permanent uppehållstillstånd som nyligen har flyttat till landet.

Google förutsätter att du redan framgångsrikt har ansökt om en fungerande visum och har precis klivit av planet.

Steg

Hur du ställa dig upp för att arbeta i Dublin, Irland. Köp en bra karta bok.
Hur du ställa dig upp för att arbeta i Dublin, Irland. Köp en bra karta bok.
 1. 1
  Hitta boende. De bästa platserna för boende listor är Daft.ie och. Det finns också en anslagstavla vid ingången till Trinity College, kan du hitta meddelanden om billigt boende här. Om du anländer mellan juni och september, kan det vara värt att kolla in campus bostäder vid Dublin City University, som hyrs ut till allmänheten medan eleverna är borta på sommaruppehållet. De enkla rummen har (ej trådlös), eget badrum och delat kök. Från DCU dess en 5-10 minuters bussresa till centrala Dublin.
 2. 2
  Köp en bra karta bok. För att framgångsrikt navigera till anställningsintervjuer, ämbetsverk etc. du behöver en ordentlig karta bok. En rekommenderad bok är "Tourist Dublin Streetfinder", en ljusblå lock, A5 storlek pocketbok, hittar du här på många butiker på O'Connell Street.
 3. 3
  Register med garda nationella Immigration Bureau. Du måste presentera ditt pass och all dokumentation som bekräftar din rätt att arbeta i Sverige. Den GNIB bygger på 13/14 Burgh Quay, Dublin 2. Söderut på O'Connell Street, gå över bron och Burgh Quay följer floden till vänster. Öppettiderna för presidiet är måndag till torsdag 08:00 till 22:00, fredag ​​08:30 till 04:00. Ange byggnaden och ta en kö biljett från maskinen. Vanligtvis kommer du att få vänta ett par timmar innan du är kallad, så var inte rädd för att utforska Dublin och har något att äta medan du väntar (efter att ha kontrollerat din nuvarande position i kön, förstås). Efter mötet med ett Garda representant kommer du att förses med ett "registreringsbevis", ett chip-inbäddad kort med ditt foto på framsidan.
 4. 4
  Register med rekryteringsföretag / platser jobb.
 5. 5
  Ansök om en personlig public service nummer. Utan ett PPS nummer, kommer du att vara på en nödsituation skattelagstiftningen och din arbetsgivare kommer att hålla inne 42% av din lön tills du skickar ett (då du kan kräva tillbaka den extra skatt). Du kommer också att vara oförmögna att öppna ett bankkonto. Ansök om ett PPS nummer vid Department of Social Welfare lokala kontor. Viktigt: Du måste gå till närmaste kontor din adress bostad, kommer du att bli avvisad annars. Du kommer att behöva ta ditt pass och bevis på adress. Godtagbara former av bevis på adress är: en elräkning (gas, el, vatten, mark-telefon, internet) med ditt namn och adress på det eller ett undertecknat brev från din hyresvärd anger du bor på ovanstående adress, tillsammans med en elräkning med din hyresvärd namn och adress på den. Oacceptabla former: telefonräkning, kontoutdraget. När det är klart kommer du att få ett PPS nummer per post i upp till 10 dagar.
 6. 6
  Öppna ett bankkonto. Det är bra att ha ett bankkonto när du börjar arbeta, eftersom de flesta arbetsgivare föredrar att inte betala dig kontant, och företagets kontroller är ofta svårt att kontanter i en bank. Några av de populära banker runt Dublin är: Ulster, Permanent TSB, Bank of Ireland, Allied Irish, första aktiva. Du kommer att behöva ett PPS nummer för att öppna ett konto (se föregående steg). Ta PPS brev du fått från Social Welfare (banken kommer att använda detta som bevis på adress) och ditt pass. Öppna ett konto kommer att ta cirka 30 minuter och kontot är aktivt omedelbart.
 7. 7
  Lära sig språket. Även om Irland är främst ett engelsktalande land, skulle det inte skada att veta något, även om det var bara för att imponera på dina Gaelic kollegor!

Tips

 • Dublin är indelad i numrerade "zoner", som värderas efter "Dublin" i en adress, dvs. "Dublin 6", "Dublin 13". Generellt gäller att ju lägre zonnumret, ju närmare området är till centrum (som betecknas som Dublin 1 och Dublin 2). Varje zon norr om floden Liffey (den viktigaste floden som skär genom centrum av Dublin) ges ett ojämnt antal, har varje zon söder om Liffey ett jämnt antal.

Varningar

 • Viktigt! Om du har barn, har alla sina papper i ordning. Om du har ett annat efternamn från ditt barn, har dina barns födelseattester med deras namn och ditt namn på födelseattesten för tjänstemän att se klart.
 • Några irländska banker främjar nu "no fee"-konton. Nackdelarna (ingalunda en slutgiltig lista): Du kan inte använda några av de kort som utfärdas till dessa konton på en bankomat utanför Irland, eller för ett försäljningsställe transaktion på någon butik. Det är därför du kommer väldigt regelbundet måste gå en kö för att använda en bankomat i Dublins shoppingdistrikt. Du bör överväga att be om ett bankkort, tillgänglig från de flesta banker.