Wko

Hur får man en doktorsexamen

En doktorsexamen, förkortning för filosofie doktor, är den översta akademisk examen. Det representerar en mastering av ens ämnesområde och ger den person som tjänar det åtgärdas med honorific "doktorn". Tjänar en doktorsexamen kräver ett omfattande arbete är inte för alla, men om det är för dig, här är hur man får en doktorsexamen.

Steg

Hur får man en doktorsexamen. Tänk om att få en doktorsexamen är rätt för dig.
Hur får man en doktorsexamen. Tänk om att få en doktorsexamen är rätt för dig.

Processen att tjäna en doktorsexamen

 1. 1
  Tänk om att få en doktorsexamen är rätt för dig. PhD karriärer är mestadels forskarkarriär. Som en doktorsexamen du kan säkra en position som en högskola / universitet professor, forskare i en regering eller industriellt laboratorium, en konsult, eller en oberoende läkare. Om du har en nyfikenhet att utforska ett ämne på djupet och uthållighet att göra det i många år, ansöker om en examen forskarutbildning kan vara för dig. Om du bara söker rikedom eller status ses som smartare än alla andra, att ansöka om en forskarutbildning är förmodligen inte den bästa riktningen för dig.
  • Se avsnittet "färdigheter du behöver för att tjäna en doktorsexamen" för råd om vad som krävs för att se en forskarutbildning till färdigställande.
 2. 2
  Komplettera din grundutbildning. Du behöver en gedigen dokumentation av kurser från ett välrenommerat universitet som visar potential för både avancerade kurser och oberoende forskning. Generellt kommer din grundexamen vara i det område där du planerar att tjäna en doktorsexamen, men detta är inte ett absolut krav. Även om det inte är absolut nödvändigt, uppföljningen är en bra idé när du är en grundutbildning:
  • Skaffa forskningserfarenhet inom området kommer du troligen att gå forskarskolan. Försök att publicera flera artiklar i den vetenskapliga litteraturen och leverera flera professionella konferens presentationer som en student. Detta kommer att hjälpa dig att få nödvändiga kunskaper och ge dig ytterligare exponering för ditt område och hjälper dig att visa att du kommer, mest troligt, att lyckas i ditt område.
  • Bli väldigt involverad i din akademisk institution klubb eller ära samhället om sådan finns. Om inte, tala med din rådgivare eller prefekt om att starta en.
  • Tala med doktorander och lärare om deras upplevelser, många kommer att vara glada att låta dig veta om fördelar och nackdelar med att studera om och få en doktorsexamen
  • Hitta en eller flera lärare som skar mentor dig och styra din utveckling och hjälper dig att hitta rätt program för dig. Ett bra sätt att utveckla en relation med en professor är att ta flera klasser med henne och gå med henne labbet. De flesta professorer är mer än glada att arbeta med en begåvad student som visar ett uppriktigt intresse för deras arbete.
 3. 3
  Ansöka om antagning till en forskarskola. Även om vissa människor får en examen, högre grad av diplom eller magisterexamen innan till doktorsexamen programmet, majoriteten av Ph.D. studenter ansöka direkt en doktorsexamen program utan att slutföra en examen, högre examen eller magisterexamen.
  Forskarutbildningen bygger på forskning i doktorand s utbildningsområde. De börjar ofta med en grundlig utredning av det befintliga kunskaper i ett ämne för att definiera specifika frågor som kan besvaras genom egen forskning. Du måste lämna in följande med din ansökan:
  • Din grundutbildning och forskarutbildning avskrifter
  • En meritförteckning (CV) eller återuppta
  • Rekommendationsbrev från personer med insyn i ditt arbete som också vet vad programmet du söker till är ute efter. Ofta kommer dina grund-och forskarutbildning professorer och rådgivare har ett bättre grepp om den specifika information Antagningsenheten Kommittén vill än vad en handledare från utanför den akademiska världen.
  • En redogörelse för syftet, beskriva vad du redan har gjort och vad du hoppas uppnå i din doktorsavhandling, som man hoppas kunna jobba med som din forskning handledare och varför du vill arbeta med den personen. Din forskningsprogram bör vara i ett område som inte tidigare har forskat.
  • Du kanske eller kanske inte också ta en skriftlig tentamen som du gjorde när du anger forskarskola, beroende på högskola eller universitet du söker till. Dessa kan inkludera Graduate Records Exam eller annat test.
 4. 4
  Välj en akademisk rådgivare och utskott. Du vill ha en rådgivare bekant med ditt forskningsområde som kan hänvisa dig när det behövs och har resurser och anslutningar du kan utnyttja. Heltidsanställda professorer tenderar att ha tillgång till mer bevilja pengar, utrustning och anslutningar, medan icke-tenured professorer tenderar att vara mer personligt tillgänglig. Du kan kompensera för de nackdelar som en slags professor genom att välja både heltidsanställda och icke-tenured professorer för din rådgivande kommitté, förutsatt att de alla är insatta i ditt forskningsområde.
  • Din föreslagna akademisk rådgivare / forskning handledare bör namnges i ditt uttalande om syfte, tillsammans med skälen till varför du vill arbeta med den personen. Dessa skäl ska visa att du vet något om den personens bakgrund och varför han eller hon skulle göra en effektiv rådgivare.
 5. 5
  Försök att få en undervisning eller forskning assistent. Båda dessa assistenter kommer att betala din väg genom åren av din forskarutbildning, med forskning assistent direkt finansiera din forskning. Inledningsvis kan du göra mer av forskningen tråkiga jobbet, men du bör gå vidare till självstyrd forskning.
 6. 6
  Komplett erforderliga kurser och, troligen, en intensiv omfattande undersökning som täcker hela ditt studieområde.
 7. 7
  Förbered en doktorsavhandling / avhandlingen. Din avhandling är ett skriftligt dokument som skulle flöda från ditt uttalande om syfte och har ett ämne som ligger till grund för dina år av forskning. Du kommer att presentera avhandlingen skriftligen till fakulteten och prövas muntligt på innehållet i ditt arbete.

Färdigheter du behöver för att tjäna en doktorsexamen

 1. 1
  Display initiativ. Medan din grundutbildning klasser leds av professorer, i ett doktorandprogram, direkt du din forskning med hjälp av din rådgivare. Det är upp till dig att få arbetet gjort.
 2. 2
  Var seg. Din forskningsprogram och avhandling kan ta allt från 2 till 6 år att slutföra, i genomsnitt. Du måste vara beredd att begå den tid och sedan begå det.
 3. 3
  Planera och organisera ditt arbete. Bestäm vilka uppgifter som är viktigast vid en viss tidpunkt och ge dem prioritet, förvisa mindre viktiga uppgifter för senare. Bryt stora jobb i mindre hanterbara uppgifter som du kan fylla i och gå vidare till nästa uppgift.
 4. 4
  Anpassa sig till möjligheter och utmaningar. Under den tid du spenderar arbetar på din doktorsexamen, kommer du att möta både hinder att slutföra din forskning, såsom brist på laboratoriet tillgång och möjligheter, till exempel nya bidrag eller medlemmar fakulteten. Hur du infoga de möjligheter och arbeta runt de utmaningar kommer att ha en inverkan på din framgång.
 5. 5
  Fungerar bra med andra. Oavsett hur smart du är, behöver du hjälp av andra i din forskning, särskilt stödpersonal. Du måste också hålla din rådgivande kommitté regelbundet uppdateras på dina framsteg.
 6. 6
  Kommunicera effektivt. Du måste presentera dig själv och ditt arbete väl både muntligt och skriftligt att tjäna erkännande som en doktorand och en forskare. Du måste leverera din viktigaste punkten snabbt och din övergripande presentationen eller papper med tillförsikt.
 7. 7
  Håll en känsla av perspektiv. Medan din forskning och avhandling är din primära fokus vid dina doktorandstudier, ta lite tid för dig själv. Eftersom du kommer att spendera flera år för att förtjäna din doktorsexamen, måste du ta hand om din fysiska och psykiska hälsa, äta rätt och ta sig tid att motionera regelbundet. Så att när du är klar med ditt arbete, inte avsluta det inte dig.