Wko

Hur att underlätta ett möte

Någon planering för ett företag eller som konsult för någon annans företag behöver för att förstå rätt steg att ta för att underlätta ett möte. Bjuda in deltagare, ger vad alla behöver för att få ut det mesta av mötet och hålla mötet flyter smidigt är alla ansvar för mötet facilitator. En skicklig facilitator kommer också att arbeta för att engagera alla deltagare, hålla personligheter och politik ur inställningen samtidigt fokusera på ämnet i handen. Denna artikel kommer att förklara hur man kan underlätta ett möte för den största framgången.

Steg

Hur att underlätta ett möte. Statligt start-och sluttider tillsammans med tidsfrister för varje som en tjänst till dem som deltar i mötet.
Hur att underlätta ett möte. Statligt start-och sluttider tillsammans med tidsfrister för varje som en tjänst till dem som deltar i mötet.

Skapa Agenda

 1. 1
  Statligt start-och sluttider tillsammans med tidsfrister för varje som en tjänst till dem som deltar i mötet.
 2. 2
  Fråga folk inom din organisation, eller den person som ringer mötet, efter ämnen de behöver ingår i mötet, inklusive en kort beskrivning av sitt ämne.

Skicka ut mötesinbjudningar

 1. 1
  E-post är det enklaste sättet att bjuda in deltagare, särskilt om de alla använder samma kalender programvara.
 2. 2
  Inkludera en reservation (OSA) deadline. Detta gör att du kan ha en ordentlig mängd material för alla deltagare utan att förvränga mötesdagen för att samla extra leveranser.

Konfigurera mötesplats

 1. 1
  Rummet installationen hjälper ditt möte flöde på det sätt du behöver det. Om mötet är i en hyrd anläggning som ett hotell balsal eller annan plats som vanligen används för möten, bör lokalen personalen vara väl insatt i dessa inställningsalternativ.
  • En inställning - stolar i rader - etablerar talaren i fokus och fungerar bra när det huvudsakliga syftet är att förmedla information.
  • En teater inställning - bord på framsidan av rummet - möjliggör en panel av talare eller experter att sitta upp framför med deltagare som sitter i rader som de i föreläsningen formatet.
  • Ett klassrum inställning har tabeller framför raderna av stolar att tillåta deltagare att ta anteckningar medan talaren förblir i fokus för mötet.
  • Välj rundabordssamtal om du vill att dina deltagare att fungera som team eller om du vill främja delning bland grupper av deltagare.
  • Utnyttja den U-formade (styrelserum) set-up för möten där du vill att deltagarna ska se varandra och interagera när det behövs.
  • Sätt upp stolar i en cirkel med dig i centrum för möten som är avsedda som öppen och demokratisk.

Tillhandahålla de nödvändiga verktygen för ditt möte

 1. 1
  Ett fullt förberedda handledare ger alla pennor, anteckningsblock, arbetsböcker, åhörarkopior och andra verktyg som behövs vid mötet.
 2. 2
  Skapa en "parkeringsplats" för frågor, antingen i form av ett blädderblock eller whiteboard där deltagarna kan skriva sina frågor, eller en angiven plats i rummet där deltagarna kan lägga upp sina frågor på klisterlappar-notes. Detta håller mötet flyter smidigare, möjligt för deltagarna att få sina frågor besvarade vid bestämda tidpunkter under mötet.
 3. 3
  Ge dina deltagare med dryck eller snacks stationer (för längre möten) eller kannor vatten eller vattenflaskor och godis på varje bord (för kortare möten).

Förbered ett utvärderingsformulär eller undersökning

 1. 1
  Du kan antingen dela ut en enkät till ditt möte eller berätta deltagare kommer du att skicka ett e-undersökning en dag eller två efter mötet.
 2. 2
  Undersökningar eller formulär utvärdering ger dig återkoppling för att se hur ditt möte mottogs.

Skicka påminnelser om ditt möte

 1. 1
  Dessa bör gå ut en dag eller två innan mötets OSA deadline.
 2. 2
  Be att någon vars planer har ändrats för att skicka dig deras ånger.

Starta mötet i tid

 1. 1
  Deltagare som anländer sent kan fånga upp, det är oförskämt att de som var snabba att vänta på sena-uppstickare.
 2. 2
  Gör hushållning tillkännagivanden i början av mötet, inklusive information om break och lunch tider, platser toalett, och en förklaring av frågan "parkeringsplats."

Håll mötet på ämne

 1. 1
  Kontaktpersonen uppgift är att hålla alla mötesdeltagare eller högtalare på ämnet. Att tillåta off-target tangenter med kasta ditt schema ut.
 2. 2
  Håll dig till ditt bestämt brytning och tider lunch.

Svara på så många frågor som du kan

 1. 1
  Ta frågor från dina deltagare eller från "parkeringsplatsen." Avsätt tillräckligt med tid för att träffa allas frågor.
 2. 2
  Vara tillgänglig för deltagarna genom att stanna efter mötet för alla som inte vill ta itu med den gruppen, men måste ställa specifika frågor en-mot-en.
 3. 3
  Påminn dina deltagare att slutföra sina undersökningar och tacka dem för kommande.