Wko

Hur får en befordran


Känner du att du är fast i ditt nuvarande jobb? Är du redo att gå upp? Det är tufft att klättra företagets stege, men om du vill ha ett jobb som väcker dig och betalar bra, kommer du förmodligen att behöva göra klättra någon gång. Om du vill få en befordran, måste du vara en tålmodig lagspelare och samtidigt vara en ambitiös self-promotor. Det är en svår balansgång, men dessa tips kan hjälpa.

Steg

Hur får en befordran. Arbeta för ett företag som kan ge dig utrymme att växa.
Hur får en befordran. Arbeta för ett företag som kan ge dig utrymme att växa.
 1. 1
  Arbeta för ett företag som kan ge dig utrymme att växa. Den typ av företag du arbetar för kan avgöra din potential för marknadsföring. När de söker jobb, söka företag med möjlighet till avancemang. Du behöver inte arbeta för ett stort bolag, men dessa brukar erbjuda massor av befordringsmöjligheter vid varje given tidpunkt, men du vill leta efter ett företag som nog har pågått så att du kan vara säker på att du inte kör in i en återvändsgränd. Företrädesvis detta företag kommer att göra bra och växa, även om många företag, särskilt mycket stora sådana, tenderar att växa i cykler.
 2. 2
  Koncentrera dig på att bara göra det bästa du kan möjligen i din nuvarande position. Utmärkt prestanda recensioner är inte tillräckligt för att få dig en befordran, men de är nödvändiga för det. Så är bra uppslutning, punktlighet, och en vilja att gå den extra milen när företaget behöver det. Visar upp 5 minuter tidigt och lämnar 5 minuter efter ditt skift kan förvandlas till en förmögenhet på extra inkomst under din livstid när du är den som får befordran.
 3. 3
  Se till folk vet att du gör ett bra jobb. Du vill inte toot ditt eget horn för mycket, men du kan inte alltid räkna dina meriter att tala för sig själva. Håll god kontakt med din handledare, och se till att han eller hon vet vad du har varit upp till (förutsatt att du har haft några smashing framgångar). Var inte en uppmärksamhetgrabber eller "brown-nose," men se till att folk vet vem du är och se till att du får kredit äras.
 4. 4
  Vara populära. I en idealisk värld skulle kampanjer uteslutande grundas på meriter. Vi lever inte i en perfekt värld, men, och office politik kommer ofta spelar en roll i vem som blir befordrad och vem gör inte. Använd och utveckla ditt folk färdigheter. Var snäll och hjälp till dina medarbetare, arbetsledare och underordnade. Utveckla relationer med människor du arbetar med, spela golf med chefen, och lära känna människor (annat än din närmaste chef) som fattar beslut i bolaget. Vara närvarande vid företagsevent och med personer utanför din avdelning.
 5. 5
  Se till att rätt personer vet att du vill ha en befordran. Var inte rädd för att berätta för din chef om dina karriärmål - mest bra handledare kommer att be dig om dem och försöker vara till hjälp. Fortsätt att göra ett bra jobb i din nuvarande position, och verkar inte trött på din nuvarande arbete, men låt beslutsfattare veta om du verkligen vill ha ett visst jobb.
 6. 6
  Ansök om jobb inom företaget. Dessa dagar kan du inte bara vänta på en befordran att falla i knät. Det händer ibland, men de flesta kampanjer, särskilt vid stora företag, kräver att du går igenom ansökan och processen, och oftast måste du konkurrera med kandidater från utanför företaget.
  • Ansök om rätt positioner. Inte bara ansöka om någon möjlighet att betala lite mer än ditt nuvarande jobb. Leta efter möjligheter att du är genuint intresserad av och som du är kvalificerad för. Du behöver inte ha alla de färdigheter som anges i arbetsbeskrivningen, och du kommer förmodligen inte, men du vill kunna göra ett bra fall att du kommer att kunna komma igång snabbt.
  • Ta ansökningsprocessen allvar. Alltför ofta, interna kandidater tror att de har fått det nya jobbet i påsen, men studier visar att så få som 1/3 av interna kandidater vinner bättre jobb de söker. Externa kandidater kan vara extremt konkurrenskraftiga eftersom de inte har någon förespeglingar av säkerhet - de vill ha jobbet, och de vet att de måste sätta sin bästa fot framåt för att få det. Dessutom företagen vill ibland ta in nya människor att få nya kunskaper och perspektiv till organisationen. Lärdomen här: var inte nöjda, och kom ihåg att "sälja" dig själv som du skulle göra om du söker något annat jobb.
 7. 7
  Söka nya kunskaper. Om du blir den bästa representanten för hela tiden, är du på god väg... att förbli en högt ansedd kundtjänst för resten av din karriär. Det räcker inte att vara bra på ditt jobb, du måste också utveckla de färdigheter som förbereder dig för mer ansvar. När du får kunskaper och kvalifikationer långt bortom vad ditt nuvarande jobb kräver, kan din arbetsgivare se att hålla dig i det jobbet som ett slöseri med dina talanger.
  • Gå till skolan. Om du inte har tjänat en kandidatexamen, gör det. Om du har, överväga att tjäna en Masters eller, men bara om någon av dessa kvalifikationer kommer att hjälpa dig att nå dina karriärmål. Inte bara gå tillbaka till skolan för fan av det. Istället tänka på vad programmen kommer att hjälpa dig att klättra på företagens stege. Ibland specialiserade professionella beteckningar eller licenser kan vara mycket viktigare att få en befordran än grader, och ibland kan du bara behöver ta några lektioner för att förbättra dina datakunskaper eller redovisning förmåga, till exempel. Det finns ett brett utbud av utbildningar som finns som gör att du kan gå till skolan på kvällarna eller på helgerna, och det finns också goda möjligheter för ackrediterade självstudier och online-lärande. Vad mer kan din arbetsgivare ersätta dig för vissa undervisning kostnader, så det kan vara möjligt för dig att utöka dina kunskaper utan kostnad för dig själv.
   • Lär dig ett andra / tredje språk. På grund av den ökande globaliseringen av världen i allmänhet, kommer fler och fler företag letar efter människor som vet flera språk. Lära sig mer än ett språk innebär också att du inte behöver en översättare, vilket öppnar upp internationella tjänster (t.ex. en chef för en hel kontinent, i motsats till en stat eller litet land).
  • Ta på tillfälliga projekt. Tillfälliga projekt kan vara ett bra sätt att bredda din kompetens och nätverk med människor från andra delar av företaget. Många människor känner sig obekväma volontärarbete för dessa uppdrag, eftersom de kan vara utmanande och kan tvinga dig ur din komfortzon. Det är poängen.
  • . Om du inte får nya färdigheter på arbetsplatsen, anser volontärarbete din lediga tid till en ideell organisation. Stora, väl erkänt nästan alltid erbjuda en uppsjö av möjligheter att lära sig nya saker, och mindre organisationer kan också ha lämpliga projekt du kan arbeta på. Framgångsrika ideella organisationer ser vanligtvis att fylla volontär positioner med personer som är kvalificerade att göra jobbet, men med lite envishet bör du kunna hitta en möjlighet som använder din befintliga kompetens och hjälper dig att bygga nya färdigheter. Din samhällsengagemang kan också vara ett plus mot din få din marknadsföring.
 8. 8
  Skaffa en mentor. En stark relation med en chef eller någon högre upp på din avdelning kan öppna många dörrar för dig. För en sak, lär du dig förmodligen en hel del om organisationen och om de jobb du kanske vill komma i framtiden. För det andra, har du en allierad som kommer att vara villiga att gå för att slå för dig när du bestämmer dig för att ansöka om en ny möjlighet. Slutligen kan din mentor brudgummen dig att efterträda honom eller henne när de flyttar upp eller gå i pension.
 9. 9
  Groom en efterträdare. Det är en vanlig paradox: du är så bra på ditt jobb som du är oumbärlig, men du är så oumbärlig i din nuvarande position att företaget skulle falla sönder om du skulle lämna den positionen. Lösningen på detta problem är att ta en annan anställd under dina vingar och träna honom eller henne så att de kommer att vara redo att fylla dina skor om du blir befordrad. Vissa människor är rädda för att deras inhoppare tar sitt jobb om de gör det, men så länge du är en bra anställd och fortsätta att utveckla dina kunskaper, är det enda sättet du kommer att förlora ditt nuvarande jobb genom att bli befordrad. Utbildning annan anställd (eller flera) visar också att du har ledaregenskaper och att du bryr dig om att hjälpa andra medarbetare utvecklar sina färdigheter.
 10. 10
  Utveckla en ny position. Om du räkna ut ett bättre sätt att göra din befintliga jobb eller se behovet av en ny position, inte vara rädd för att prata med ledningen om att skapa denna position. Eftersom du är den som såg behovet och, förmodligen, du bäst kvalificerad för tjänsten, kan detta hjälpa dig att ta på sig nya ansvarsområden, även om du inte får en stor löneförhöjning först.
 11. 11
  Söka arbete på annat håll. Om, av någon anledning, du verkar vara i en återvändsgränd med din nuvarande arbetsgivare, är det dags att leta efter bättre möjligheter på andra håll. Detta kan vara svårt om du känner en lojalitet till din arbetsgivare, men du behöver för att göra det som är i den bästa av din karriär eller du kommer att bli nöjd med ditt jobb. Nyligen gjorda undersökningar visar att så många som 75 procent av de anställda söker nya jobb vid en viss tidpunkt, så du kommer inte vara ensam.

Tips

 • Om du gör ett bra jobb och har haft rave utvecklingssamtal men har ändå blivit förbigången vid en befordran eller två, kanske det finns något som din chef inte berätta. Du kanske vill ställa några frågor om varför du inte fick främjandet och vilka kunskaper eller egenskaper vinnaren hade att du inte gjorde. Var och taktfull, men försök att få riktiga svar. Detta är inte ett tillfälle att klaga, utan snarare en chans att ta reda på vad du kan göra för att få nästa kampanj du vill.
 • När du letar efter företag som ger dig utrymme att växa, det är alltid ett gott tecken när de nämner att de vill främja inifrån. Ta inte denna försäkran för allvarligt dock. Oavsett var du arbetar, kommer du förmodligen ändå behöva konkurrera med externa kandidater.
 • Försök som ni kanske att undvika kontoret politik, ibland behöver du ta ställning. Gör så graciöst och rimligt, och vara noga med att inte bränna broar eller stöta bort folk.
 • Om du har särskilda karriärmål i åtanke - och du bör - göra en "gap-analys." Detta är en analys av var dina färdigheter och kvalifikationer är på nu jämfört med när de behöver vara för att komma till nästa nivå och uppnå dina övergripande karriärmål. Tänk på detta noggrant och ärligt, och sedan arbeta fram en plan för att fylla tomrummet.
 • Tålamod är en dygd, även när de söker en befordran. Var realistisk med dig själv om dina kvalifikationer och arbetsinsats, och inte frustrerad om du blir förbigången vid en befordran. Vänta på rätt tillfälle. Men vänta inte för evigt.
 • Trött på att klättra företagens stege? Slå ut på egen hand. Om du har de färdigheter eller en hobby som du brinner för, t.ex. "skvallrat" och överväga din egen show som stand-up komiker.

Varningar

 • Om du söker jobb eller mot sin vilja, kan rekryterare börja ta dig mindre allvar, och din nuvarande handledare kan ifrågasätta din dedikation till din befintliga jobb. Detsamma kan sägas om du ansöker om andra jobb för snabbt. Ha tålamod, och tar sig tid att utveckla kompetens i ett jobb innan du försöker flytta upp.
 • Det kan vara svårt att låta folk veta att du är kompetent och ambitiös utan att verka arrogant eller hotfullt. Du behöver vara påstridig, men att få vad du vill. Kom bara ihåg att vara taktfull, hjälpsamma, och till alla du arbetar med - inte bara till din chef.
 • Var noga med att sätta rimliga förväntningar på dig själv. Det kan vara lätt att bränna ut dig själv genom att försöka för hårt. Till exempel, om du ofta arbetar fler timmar per vecka än vad du kan underhålla på obestämd tid, kan du ställa en förväntan hos andra att du kommer att fortsätta att arbeta dessa timmar.