Wko

Hur man skriver ett e-postmeddelande ber om en praktikplats

Att göra ett gott första intryck är nyckeln med någon möjlighet till sysselsättning. Denna guide kommer att gå igenom be om en praktikplats via e-post samt ge prov text.

Steg

Hur man skriver ett e-postmeddelande ber om en praktikplats. Adress arbetsgivaren formellt.
Hur man skriver ett e-postmeddelande ber om en praktikplats. Adress arbetsgivaren formellt.

Skriva din egen e-

 1. 1
  Adress arbetsgivaren formellt. Undvik att vara avslappnad när man hänvisar till den arbetsgivare som erbjuder praktik. Börja brevet med "Dear Dr. / Mr. / Ms. / Mrs. Smith" beroende på kontaktpersonens namn, titel och kön.
  Kära [titel och namn],
  • Du bör ta itu med e-post till en viss person när det är möjligt. Men om du inte vet den specifika personen som granskar praktikplats postmeddelande, kan du skriva något i stil med "Dear Sir eller fru."
 2. 2
  Presentera dig själv med några relevanta detaljer. Få detta nu innan de flyttar person som läser vidare till något annat, är sysselsättningen ansökningar vanligtvis skummad ganska snabbt.
  Jag är en [freshman / sophomore / etc.] På [högskolan namn] studerar [stora] och jag är väldigt intresserad av [denna specifika aspekt av större].
 3. 3
  Ta fram en ömsesidig kontakt om möjligt. Du kommer inte alltid att ha en gemensam vän du kan nämna i brevet, men om det är en position som du vill illa, kan det vara värt att hitta en. Detta behöver inte ta massor av din tid. Förutsatt att du är en college student, bör du börja med att läsa över dina professorer '/ TAS meritförteckningar och meritförteckningar, som nästan alltid tillgängliga på skolans hemsida. Om du hittar någon som har en koppling till företaget, ställa in ett möte med dem.
  [Programansvarig / My professor / etc], föreslog [titel och namn], att jag kontaktar dig.
  • När man diskuterar företaget med ömsesidig kontakt, nämna att du är intresserad av en praktikplats och fråga om företaget, arbetsmiljö, etc., men inte upplevas som om du helt enkelt försöker name-drop.
 4. 4
  Kort nämna något du beundrar om företaget. Det mest effektiva sättet att göra detta är att ta upp något som du vet / misstänker organisationen stoltserar.
  [Företagets namn] har ett rykte om kvalitet, och ert engagemang för [budgetering fri vård för övergivna djur] är nära och kära till mitt hjärta.
 5. 5
  Diskutera dina kvalifikationer och erfarenhet - och hur de överlappar med företagets mål. Fokus i brevet ska handla om vad du kan bidra med, inte vad du vill få ut av affären, så se till att denna del lyser. Prata om dina akademiska meriter och eventuella tidigare yrkeserfarenhet som avser praktik du söker, men hålla det kort eller du kan förlora din läsarens intresse.
  Jag vill erbjuda mina tjänster som praktikant. Jag är en topp student i [det så-och-så-programmet], har upprätthållit [sådan-och-sådan GPA], har och fått [en merit stipendium för x terminer / några priser eller utmärkelser]. Dessutom, [är mindre eller betoning på / examensarbete handlar om] mitt [ett område som är specifik för den position eller organisation]. Jag är övertygad om att jag kan vara en tillgång för ditt lag.
 6. 6
  Nämn att du kommer att följa upp tillämpningen. Diskutera när och hur du kommer att kontakta arbetsgivaren för att följa upp status för positionen.
  Jag nås via telefon eller e-post, men om du inte kan komma tillbaka till mig, jag ska gärna [samtal] igen [nästa måndag].
 7. 7
  Stäng brevet. Inkludera ditt namn, e-postadress och telefonnummer (s).
  Tack så mycket för din tid.
  Med vänliga hälsningar,
  [Email]
  [Telefonnummer]
 8. 8
  Anslut inte din CV till en oönskad praktikplats email. Om inte företaget aktivt söker praktikanter, kan de vill inte öppna bifogade kopia, särskilt om de har en arbetsplats policy om bilagor. Annars, bifoga din e-post som PDF (i motsats till ett Word-dokument, där formateringen kan försvinna / ändras när den öppnas på ett annat system).
  • Vissa arbetsgivare kan ange att de inte öppna e-postbilagor. Om så är fallet, kommer både ditt personliga brev och CV måste ingå i själva e-postmeddelandet. Se till rymden isär dem för att göra det lättare för arbetsgivaren att särskilja varje dokument.
 9. 9
  Skicka brevet från en professionell klingande e-postadress. Använda en adress som är helt enkelt en variant på ditt namn kan vara bäst för att skicka brev praktik cover. Undvik smeknamn, interna skämt, alltför komplicerade adresser, eller något som ser ut skräppost.
  • Om din nuvarande e-postadress är förbunden med en sociala medier-profil som innehåller något oprofessionellt innehåll, skapa och använda en annan adress. Medan du ändå håller på, justera inställningarna för din profil så att det är mer privat.
 10. 10
  Följ upp som utlovat. Om du inte redan har hört tillbaka från organisationen, maila dem igen - eller, företrädesvis, kalla dem.
  Hej, mitt namn är [namn] och jag följer upp på en lapp jag skickade förra veckan om interning [höst]. Jag hoppas att få möjlighet att ytterligare diskutera läget [och kommer gärna skicka dig mitt CV om det behövs]. Tack.

Tips

 • Gör inte det ser ut som en form email. Skräddarsy varje mail du skickar så att företaget vet att du inte tar en scattershot förhållningssätt till din praktikplats sökning.
 • Forskning arbetsgivaren du försöker praktikant med. Använd informationen för att spetsa din e-brev och visar hur du kan gynna företaget. En blivande arbetsgivare som ser att du har investerat tid i att lära känna företaget kan vara mer villiga att anställa dig.
 • Var specifik med din ämnesraden. Du vill inte din e-postadress för att få begravas i en hög volym inkorg. (Om tillämpligt, använd den särskilda ämnesraden begäras av arbetsgivaren.)
  Praktikplats med [företagets namn] - [ditt namn]
 • Bifoga ett personligt brev kan ge en känsla av formalitet mellan dig och arbetsgivaren, som e-postmeddelanden tenderar att vara en casual kommunikationsmedel. Om du ansluter ditt följebrev bör ditt e-postmeddelande vara kortfattad men respektfullt, ta itu med arbetsgivaren, att nämna vem du är, vad du söker, och att ditt CV och personliga brev bifogas. Skriv meddelandet och lämna dina kontaktuppgifter.