Wko

Hur du gör ditt drag in i en ny lägenhet lättare

Så du har sökt lägenheten listor, hittat den du vill ha och undertecknad allt pappersarbete. Det enda som återstår är att plocka upp alla dina grejer och ta den till nya lägenheten. Låter ganska rakt fram, höger? Inte riktigt. En övergång kräver en hel del planering, noggrann organisation och kanske även lite tur för att se till att övergången går så smidigt som möjligt.

Oavsett om det är första gången eller om du är en erfaren professionell, här är sju tips för att göra ditt drag lite easier.These tips bör hjälpa ditt drag gå så smidigt som möjligt - men som allt annat i livet, bör du alltid förvänta sig för oväntat. Men så länge du har förberett så mycket du kan i förväg, bör du vila bekvämt i din nya lägenhet.

Steg

Hur du gör ditt drag in i en ny lägenhet lättare. Donera din gamla skräp.
Hur du gör ditt drag in i en ny lägenhet lättare. Donera din gamla skräp.
 1. 1
  Anordnas. En övergång är inte något du kan enkelt förbereda för över en helg. Alltid planera framåt och aldrig börja packa dagen innan, eftersom du kommer att upptäcka att du har mycket mer saker än du först trodde. Se till att alla dina lådor är märkta på lämpligt sätt - det kommer att bespara dig en massa krångel när du packar upp om du vet vad lådan går i vilka rum.
 2. 2
  Donera din gamla skräp. I processen att packa, kanske du upptäcker att du inte längre behöver, vill, eller har plats för gamla kläder, möbler och krimskrams. Släng inte det där borta, men - donera den till en värdig sak, såsom goodwill, Frälsningsarmén eller den kanadensiska Diabetes Association. Det är en win-win situation - du har färre saker att dra över till din nya lägenhet och du får hjälp en välgörenhetsorganisation i processen. Plus, kan du få ett kvitto för din donation, som du kan använda för att minska den beskattningsbara inkomsten måste du göra anspråk på din nästa självdeklaration. Du kan också sälja dem eller ha en loppmarknad om det är enklast.
 3. 3
  Hyr en skåpbil eller lastbil. En trevlig, tom lägenhet väntar på dig, men det finns bara ett problem - du måste fortfarande få alla dina grejer borta. Om du inte har vänner eller familj med stora skåpbilar eller lastbilar som är villiga att hjälpa till, är chansen att du kommer att behöva hyra en från ett företag som U-Haul. Efterfrågan på dessa fordon är alltid hög, särskilt mellan april och oktober, så det är alltid en bra idé att boka en van eller lastbil flera veckor i förväg. Vänta till sista minuten och du kanske upptäcker att de inte har några bilar tillgängliga, och om de gör det, kan de inte vara tillgänglig under den tid du hade hoppats på att göra flytten.
 4. 4
  Få lite hjälp. Helst bör du anställa en personlig armé av vänner och familj för att hjälpa dig att flytta, eftersom den enda kostnaden du måste betala kanske pitching in för en pizza efter allt är gjort. Men vad gör du om alla dina vänner är upptagna eller bortrest? Om inte din idé om en rolig helg är dragande låda efter låda i din nya lägenhet helt själv, kanske är det bäst att köpa tjänster av en flyttfirma. Oavsett om du behöver dem att göra hela flytten för dig, eller om du bara behöver dem för att hjälpa dig ladda upp trucken, har en flyttfirma välutbildad personal och all nödvändig utrustning som kommer att hålla dina värdesaker intakt och gör ditt drag snabbt och bekymmersfri. Var noga med att kontrollera försäkringar för flyttfirma du hyra - vissa erbjuder olika nivåer av täckning än andra. Du kanske vill investera i någon form av rörlig försäkring, speciellt om du har massor av sällsynta och ömtåliga föremål som kan skadas vid en flytt.
 5. 5
  Håll hissen. Oavsett vilken våning du ska flytta in i till, få alla dina varor upp till din nya lägenhet - särskilt de stora möbler - kommer inte att bli lätt. Lyckligtvis, de flesta lägenheter har stora tjänster hissar som kan användas speciellt för detta ändamål. Men under de tider på året, är en massa människor kommer att vilja använda dessa hissar samtidigt. Det är därför det är klokt att få dessa hissar bokat i ditt namn så långt i förväg som möjligt - några lägenheter kommer att låta dig boka en hiss ett par månader i förväg. Om du inte gör det, kan det vara en lång natt av väntan i lägenheten lobbyn och väntar på en hiss för att vara fri. Var noga med att alltid kolla med lägenhetsinnehavaren att se när du kan använda hissarna, eftersom vissa byggnader har restriktioner om vilka tider på dagen tjänsten hiss kan faktiskt användas. Få all information du kan, så långt i förväg som möjligt, och planera ditt drag därefter.
 6. 6
  Vidarebefordra din e-post. Prova som du kanske, det finns naturligtvis att bli någon som du glömde att berätta om din adressändring. Lyckligtvis kan du registrera din adressändring med Canada Post, och för en liten avgift (30€ för sex månader), kan de rikta någon post som skickas till din gamla adress till den nya. Det kommer att ge dig gott om tid att se till att alla dina kontakter är up-to-date om din vistelseort utan att behöva oroa sig för huruvida ett viktigt paket kommer fram till din nya plats eller på andra sidan av staden.
 7. 7
  Överför dina tjänster. Bortsett från din post, är det viktigt att ha någon månatliga tjänster, såsom befintlig kabel, telefon, internet, gas och vattenkraft konton flyttas över till din nya adress (eller annulleras på din gamla plats, om du inte behöver dem längre). Detta kan vara oerhört viktigt, speciellt om du är den typen som beror på saker som Internet för arbete eller skola.