Wko

Hur rezone egendom

De flesta län och kommuner har specifika zonindelning specifikationer för varje fastighet inom samfundet, inklusive bostäder, kommersiella, industriella jordbruket och blandad användning. Inom varje klass finns underkategorier som anger byggnadens detaljer som fasad och genomsläpplig mark krav. Ofta skulle en fastighetsägare vill rezone en fastighet, så att den kan ha en annan användning. Den vanligaste behovet rezoning är när en ägare vill öppna en verksamhet på en fastighet som är planlagd för bostäder eller för att ändra en kommersiell fastighet från en typ av zonindelning till en annan. Stegen för rezoning varierar beroende på plats, men det finns några vanliga steg att följa när man räkna ut hur man rezone egendom.

Steg

Hur rezone egendom. Hitta rätt fastighet från början.
Hur rezone egendom. Hitta rätt fastighet från början.

Samla information om området

 1. 1
  Hitta rätt fastighet från början. Leta efter fastigheter i områden som övergår eller har passerat andra rezoning liknar den typ av företag som du vill starta. Till exempel, är det oftast lättare att rezone en bostadsfastighet för kommersiellt bruk om det redan finns en hel del kommersiella fastigheter i området.
 2. 2
  Få en uppfattning om vad områdets framtida markanvändning planerna ingår. Studera avskrifter från möten och titta på den senaste tidens utveckling historia i området. Tjänstemän är oftast mer benägna att rezone en fastighet om det uppfyller de framtida planerna markanvändning i samhället.
 3. 3
  Tänk oro i samhället kan ha som kan stoppa rezoning begäran, såsom hälsa, säkerhet och trafik. Få en uppfattning om huruvida vägarna kan hantera belastningen som den nya verksamheten kommer att medföra.
 4. 4
  Prata med grannarna för att se om de motsätter sig den föreslagna markanvändningen. Grannar kan avslå ansökan, samt skapa långsiktig obehag. Få på en vänskaplig basis med grannar och se saker ur deras synvinkel.

Förbered för rezoning processen

 1. 1
  Samla all relevant information om fastigheten, inklusive kollinummer, karta antal befintliga zonindelning klassificering och markanvändning innan du talar till zonindelning avdelning.
 2. 2
  Tala till länet eller kommunen zonindelning avdelning att ta reda på vad rezoning processen är och hur man ansöker.
 3. 3
  Anlita en advokat som är bekant med lokala föreskrifter.
 4. 4
  Hitta en arkitekt eller ingenjör för att hjälpa till med översiktsplaner och tekniska detaljer i planen. Ofullständiga planer brukar diskvalificeras och zonindelning avdelningar ofta inte har tid att arbeta övergripande med individer.
 5. 5
  Ta reda på vad de är anmälningsavgifter. Arbetet detta belopp i din budget tillsammans med de avgifter för arkitekter och advokater.
 6. 6
  Interagera med zonindelning tjänstemän på ett professionellt och vänligt sätt. Göra en del forskning i förväg så att du vet vad du pratar om. Överarbetade zonindelning tjänstemän kan bli otålig med markägaren som är argumenterande, kräver mycket tid eller ger felaktig information, och detta kan bromsa rezoning processen.
 7. 7
  Ordna ditt schema. Planera för att delta i en månatlig zonindelning hörsel, liksom en bolagsstämma innan de lokala tjänstemännen.
 8. 8
  Förstå tiden kraven och planera därefter. Stressa inte vidare med byggplaner tills zonindelning är klar. Det kan ta månader, flera möten, och revideringar plan före rezoning går i kraft.