Wko

Hur att berika din engelska språket ordförråd

Läs den här artikeln för att lära dig hur du kan berika din engelska ordförråd på bara en månad!

Steg

Hur att berika din engelska språket ordförråd. Slå upp ord som du inte känner när du stöter på dem.
Hur att berika din engelska språket ordförråd. Slå upp ord som du inte känner när du stöter på dem.
 1. 1
  Älskar ord. Du måste verkligen vill lära sig nya ord om du ska lyckas.
 2. 2
  Slå upp ord som du inte känner när du stöter på dem. Efter möta och slå upp ett ord flera gånger, bör du så småningom kunna minnas sin definition.
 3. 3
  Använd en synonymordbok. En tesaurus är en stor resurs som gör att du kan känna mer avancerad motsvarande grundläggande engelska ord.
 4. 4
  Det finns många datorprogram och webbplatser som har olika sätt att ge dig en kort "ordet för dagen" listan med nya ord varje dag. Försök att gå till www.dictionary.com. Rulla ner och klicka på "Hämta ordet för dagen e-post". Om du skriver in all den information som krävs, får du ett nytt e-post varje dag med ett ord, dess definition, och ett exempel användning meningen.
 5. 5
  Få en personlig Google-hemsida och klicka på "lägg till innehåll". Sök efter "ordet för dagen" i sökrutan, och plocka en del av innehållet val som du vill ha på din hemsida. Författaren rekommenderar Merriam-Webster (www.mw.com), Dictionary.com, och Wordsmith.org. När du loggar in på din hemsida, kommer det att finnas en lista över nya ord varje dag.
 6. 6
  Läs. Läs alla genrer av böcker. När du stöter på ett ord som du inte känner, läsa meningar runt ordet och försöka lista ut vad det innebär av sammanhanget. Kontrollera din gissning med en ordbok. Detta betyder inte att du ska börja läsa medicinska läroböcker eller andra böcker med massor av nya ord på varje sida. Avsätt tid varje dag för att sitta ner med din bok. Njut av dig själv!
 7. 7
  Spela ordspel med vänner. Prova Boggle, Scrabble, eller catch-fras. Det finns så många bra spel där ute för att lära dig nya ord. Om en kompis kommer upp med ett ord som du inte känner, fråga dem vad det innebär.
 8. 8
  Använd de ord du lär dig när du pratar med folk eller skriva brev eller e-post. Använd din nya ordförråd är inte bara roligt, men ett bra sätt att komma ihåg alla dessa nya ord. Försök att använda minst tre nya ord en dag när du kommunicerar med någon.
 9. 9
  Lär rötter, prefix och suffix. Många ord i det engelska språket kommer från latin eller grekiska ord. När du kombinerar dessa latinska eller grekiska ord får du nya ord på engelska. Till exempel: Astro ("Astron" som betyder "stjärna") + nik (logos betyder "tal") = astrologi (som betyder "träffande av stjärnorna"). Köp ett etymologiskt lexikon (som betyder "en ordlista med ord ursprung").
 10. 10
  Om du lär dig något romanskt språk (t.ex. franska, spanska, italienska), eller latin eller antik grekiska, kommer dessa att hjälpa dig enormt med att förbättra ditt ordförråd, särskilt de två gamla språken här eftersom så många komplicerade engelska ord kommer från ord som enkel och som vanligen används i dem.
 11. 11
  Hitta en vän som talar engelska. Det är bra att öva med din nya ord. Med en Internet-anslutning, behöver din samtalspartner inte bor nära dig. Du kan maila, chatta, och även ringa varandra att använda datorerna. En vän som förstår att du lär dig kan hjälpa dig att öva, använda nya ord i dina konversationer, och ge dig råd. Sedan pratade med en vän är roligt, kommer det kännas inte som arbete! Om din vän vill lära sig ditt språk, också, blir det lättare för er båda att förstå varandras misstag.
 12. 12
  Lyssna på radio, titta på tv, eller hitta en podcast som du gillar på engelska och praktik förstå språket när det talas också.

Tips

 • Lära sig mer ord ska vara spännande och intressant. Det ska inte verka som en engelsk lektion. Om du känner dig stressad eller pressad, du är för hård mot dig själv. Detta behöver inte vara en daglig rutin, bara något att göra när du har tid.
 • Var inte rädd för att göra misstag. Engelska är ett mycket svårt, oregelbunden språket, och även infödda talare har problem ibland.
 • Ha kul med ord. Prova alla de idéer som anges ovan, men tror inte att du måste göra allt för dem att utöka ditt ordförråd. Välj de som du gillar mest eller är mest bekvämt för dig.
 • Innehåll baserade instruktioner program som Espoir Smart engelska genom filmer, Cricket, Framgång, förvaltning etc. är ett effektivt verktyg för att utveckla ordförrådet på ett favoritämne för din.

Varningar

 • Observera att vissa ord kan ha olika betydelser beroende på sammanhang. Läs mer om hur du använder de nya ord som du lär.
 • Undvik att använda ett nytt ord - särskilt i affärskorrespondens - om du fortfarande inte säker på om dess innebörd och hur man korrekt använder den. Ibland kan detta förvirra din publik.