Wko

Hur du lär dig ett nytt språk

Att lära sig ett språk som inte är din egen kan verka lite skrämmande i början. Med lite hjärnkapacitet och teknik, kan det vara kul. Bäst av allt, kan det vara helt gratis!

Steg

Hur du lär dig ett nytt språk. Vara skickliga på ditt eget språk först.
Hur du lär dig ett nytt språk. Vara skickliga på ditt eget språk först.
 1. 1
  Vara skickliga på ditt eget språk först. Det är mycket viktigt att du vet och förstår "ordklasser". Om du kan identifiera vad ordklass ett ord är, kommer du att kunna förstå och praktisera syntaxen (ordföljden, vilket skiljer sig från engelska i de flesta fall) av ett annat språk.
 2. 2
  Bestäm vilket språk du verkligen vill lära sig tala.
 3. 3
  Tänk på hur du kommer att använda språket. Vill du tala flytande? Behöver du bara några allmänna fraser eller behöver du en stark läsning kunskaper i ett visst språk för grad skolan?
 4. 4
  Om du är någon som behöver böcker och band på sidan, gå online först och sökområde bokhandlar. Kontrollera för att se om de har det språk du vill lära dig. Bestäm om du behöver bara en bok eller om en bok med band skulle vara mer lämpligt. Merparten av tiden det hjälper att höra språket talas av en infödd. Ett bra ljudprogram (ingen bok behövs) publiceras av Pimsleur. Du ska upprepa en hel del och framsteg långsamt, men du kommer ihåg allt. Ett annat bra program att använda är Rosetta Stone. Det är också mycket repetitiva, men du kommer inte att glömma en sak!
 5. 5
  Bestäm om du vill köpa på nätet eller gå till affären själv. Köpa på nätet kan du jämföra shop och eventuellt få använda kopior för väldigt lite pengar. Om du går till en fysisk butik, handla dessa butiker på nätet och notera priserna på den produkt du vill ha.
 6. 6
  Om du är bekväm med det och har tid, det finns många resurser på Internet där du kan lära dig ett språk gratis. Gå till en sökmotor, såsom Yahoo eller Google och skriv in att lära sig tala iriska, till exempel. Tack vare internet kan du höra en röst klipp av ett ord eller en fras som talat för att öva med. Vissa webbplatser har också områden för att testa dig själv när du är klar med ett avsnitt.
 7. 7
  Kolla in flera webbplatser och bokmärke som du gillar bäst.
 8. 8
  Gå tillbaka till dessa webbplatser och börja lära. Viktigast av allt, ha roligt att lära!
 9. 9
  Lyssna på sändningar internetradio på målspråket (BBC World Service är ett bra ställe att börja).
 10. 10
  Kolla in podcasts också. Den stora fördel över internet radio är att de är nedladdningsbara. Du kan lyssna på samma utställning flera gånger tills du känner att du förstår det. Om du är i teknik, lyssna på tech-podcasts är ett bra ställe att börja så många teknik-relaterade ord och namn är anpassade från engelska.
 11. 11
  Möt några infödda talare antingen personligen eller i chattrum / forum. Det enda sättet att lära sig ett språk är att fördjupa dig, så får doppa!
 12. 12
  Schemalägg dina sessioner för att lära sig språket. 15-30 minuter per dag är mycket bättre än en stor session per vecka.

Tips

 • Var beredd på att memorera, memorera, memorera. Lära en tillräcklig mängd av ordförråd kräver en stor mängd memorering.
 • De bästa platserna att lära av är de med röstklipp.
 • Studera utomlands om möjligt. Detta kommer att vara det snabbaste sättet att lära sig ett språk.
 • Det är bäst att välja ett första främmande språk som liknar ditt modersmål. Du kommer att bli förvånad från hur mycket lättare italienska är när du har studerat spanska först.
 • Alltid upprepa saker högt.
 • Öva de olika ljuden från vokaler och speciella bokstavskombinationer som är unika för det språket.
 • Lär det. När du är med dina kompisar, säger enkla fraser från ditt nya språk och sedan berätta vad de betyder.
 • Om du äger en DVD-skivor, försöka titta på dina favoritfilmer och välj alternativet för en berättarröst på ett annat språk, samtidigt väljer engelska undertexter. titta på filmen för att läsa orden i ditt språk när du hör dem i en annan. sedan byta till engelska röst och utländska film. efter ett tag, försök att titta på filmen på det främmande språket utan textning.
 • Börja enkelt. Fokus på vanliga ord (jag, han, hon, dom, vi), mat, butiker och restaurang vocab, och några ord du vill veta (dvs. "hej", "badrum").
 • Det bästa sättet att lära sig ett språk är att lära sig grammatik och syntax, lära sig vad DEFAULT ordföljden är i språket, t.ex. SubjectVerbObject-romanska språk, SOV-koreanska och japanska, VSO-irländska, etc. När du lär dig struktur av ett språk, är allt du behöver göra lära ordförråd och plugin i ord där de hör hemma.
 • När du skriver eller psykiskt anteckningar, tror att det på engelska, så att det på det språk du studerar. Gör detta i din dagliga rutin.
 • Gör det med en av dina egna vänner och konversera på främmande språk när det är möjligt.
 • Läs noga igenom avsnitten om grammatik användning och uttal.
 • Gör språket är det första du ser när du kommer in på internet. Slå upp webbsidor och ställa den bästa som din startsida.
 • Använd Wikipedia till din fördel. Öppna en artikel på det språk du försöker lära, och i ett annat fönster, öppna samma artikel i ditt mest flytande språk! Det är magiskt!
 • Läs så mycket du kan!
 • Vad är ibland användbart när du har blivit semi-flytande är att gå ytterligare språk "version av Facebook och MySpace.
 • Kolla in podcasts. De är precis som Pimsleur s ljudböcker förutom att de är fria och har oftast mycket stora arkiv.
 • Använd utländska tidningar / filmer med engelsk text / nyhetskanaler att förbättra dina språkliga färdigheter.
 • Gör en utländsk vän som talar det språket och interagera med din nya vän. Ett problem som delas är ett problem halveras.
 • Om du är 18 år eller yngre, driver Concordia College språkläger nedsänkning sommar: de verkligen hjälp!
 • Lär med familj och vänner. Träffas och studera. Det är bättre än att lära sig själv.

Varningar

 • Var uppmärksam på webbplatser som försöker sälja sina produkter språkinlärning. Ibland har ordet fritt på webbplatsen, men faktiskt säljer något eller uppmana dig att prova en gratis provversion.