Wko

Hur får man en professor för att ändra din klass


Med klassrummet storlekar ökar på många campus och arbetsmarknaden blir mer konkurrenskraftiga, är studenter alltmer oroade med sina betyg. Hur hanterar man ett fall där du känner att din klass inte återspeglar din prestation?

Steg

Hur får man en professor för att ändra din klass. Ta reda på om du har en grund att be din för en klass översyn.
Hur får man en professor för att ändra din klass. Ta reda på om du har en grund att be din för en klass översyn.
 1. 1
  Ta reda på om du har en grund att be din för en klass översyn. Du måste förstå saker ur synvinkel när det kommer till betyg. Professorn har att göra sitt bästa för att behandla alla rättvist när det gäller betygssättning. Om en professor läser en tenta eller papper igen, är att ge som papper eller tentamen extra ersättning som andra i klassen inte kommer att ha. Därför att du verkligen måste ha en bra, solid skäl för att ge dig extra omtanke.
  • Kontrollera att du har följt anvisningarna i kursplanen eller på uppdrag korrekt. Om du blir ombedd att svara på en uppsats frågan om ett test och du behöver inte ens ta upp de punkter som behövs i uppsatsen, har du inte en grund för att be om din klass ska omprövas. Du måste se till att du har följt instruktionerna, annars, du återigen ber om extra ersättning som placerar professorn i en besvärlig situation.
  • Se till att du läser det 's kommentarer noggrant. Vanligtvis kommer förvirring över kvaliteter från en brist på kommunikation eller en brist på förståelse om skälen för en klass.
 2. 2
  Fundera på om förändringen i din klass är värt riskerna. Såvida det orättvisa är verkligen djup, kan du vara bättre att acceptera att, precis som godis maskinen ibland stjäl din kvartalet, senare får du två Mars Bars för priset av en, har du förmodligen GPA du förtjänar, även om du är ibland dockad en punkt eller två på en viss poäng.
  • Tänk på det övergripande sammanhanget av betyget. Om du utmanar två poäng på en tentamen som är värt 100 poäng och tentamen är värda 30% av ditt slutbetyg, är det verkligen värt det att gå igenom detta krångel? Innan du fattar ett beslut om att utmana en klass, tycker om den större bilden: Hur mycket vill du verkligen vinna i slutändan? Om svaret är potentiellt ett betydande belopp, då gå för det. Om det är bokstavligen, hundradelar av en punkt, då du kanske vill tänka över din strategi.
  • Om du utmanar din klass, kommer du förmodligen inte bli ihågkommen ömt om du ber att professorn för en rekommendation. Professorerna är människor - vissa är ödmjuka, men många är stolta över sitt livsverk och du bör ha en stark grund för att presentera ett argument för någon som har tillbringat sitt liv åt att studera det ämne de undervisar. Kom ihåg, de flesta professorer starta och ofta fortsätter att vara forskare inom sitt område. De får inte direkt papperskorgen dig på rekommendationsbrev, men du kommer förmodligen aldrig få det glödande beröm du annars siktar på.
  • Mer skadligt är den potentiella rykte för kvalitet-röjning som du kommer att tjäna som din professor berättar kolleger om din protest. Detta är särskilt troligt om du utmanar en klass i ditt huvudämne, där ett rykte om småaktighet kan kosta dig stöd och möjlighet.
 3. 3
  Be att få en tid hos professor eller biträdande att diskutera hur du fick den lönegrad och hur du kanske kan undvika att få denna typ av kvalitet på nästa uppdrag. Professorer i allmänhet kommer att se positivt på studenter som lägger en samlad insats på sin kurs och gör sitt bästa för att förbättra. Det är bäst att prata med en professor INTE under klassen. Om du pratar med en professor under den tiden, kan de borsta av dig eller vara för upptagen för att uppmärksamma. Istället, direkt efter eller strax innan klassen, försöka nämna en tid som du kan möta. Professorer kommer att bli imponerad att du respekterar dem och inte bara dyka upp när du känner för det, och att du tar deras tankar i beaktande.
  • Om betyget gjordes av en assistent, inte förbi lärarassistent i processen. Be att boka tid med assistenten för att diskutera frågan. Förbi assistenten får assistenten känner sig förbisedd, när du går över hans eller hennes huvud utan att ens diskutera det först. Likaså bör de flesta professorer som lärarassistenter berätta att diskutera frågan med assistenten först.
 4. 4
  Förbereda sig inför mötet. Om instruktören har tagit poäng av att du trodde att du förtjänade, gå tillbaka till din och läroböcker och göra en förteckning över bevisning för att ha med dig till mötet. Kunna visa professorn att du inte bara gjorde upp den information, som du vet att materialet väl och att ni var beredda. Men kom ihåg, att använda dina bevis, är detta inte en rättegång. Använd bevis som underlag för att be professor eller biträdande att förena det med vad han eller hon ville eller letade efter i tidningen eller tentamen.
 5. 5
  Var artig och professionell i mötet med assistent eller professor.
  • Var inte anklagande - undvika fraser som "Jag tror inte att du gillar mig," eller "Jag tror jag behandlas orättvist." Berätta instruktören att du är lite orolig betyget du fått och du hoppades att de kunde ta en stund att gå över examen eller papper med dig.
  • Se till att du inte gör anspråk på "Jag förtjänar ett bättre betyg." Det finns ingenting som kommer att dra iren av en professor mer än en student som lär sig om ett ämne för första gången berättar en professor, som har studerat ett ämne för år att de borde ha fått ett bättre betyg.
  • Inte närma sig en professor med raden "jag gjorde samma sak mina vänner gjorde i klassen och fick en lägre lönegrad." Först, oftast, kommer sekretessregler hindrar en professor från att diskutera andra elevernas betyg. Det andra är varje persons papper eller examen kommer att vara annorlunda på något sätt, annars kommer det att bli misstanke uppkommit.
 6. 6
  Betona att du vill vara säker på att du vill fånga eventuella problem innan nästa tenta eller papper beror. Det kommer att visa professorn att du inte är där bara för att klaga och du har ett intresse för ämnet (trots hur mycket ämnet kan få dig att sova!). Men låtsas inte bry sig om att förbättra framtida prestanda om du verkligen vill ha är en bättre klass nu. Din professor kommer med rätta slutsatsen att du tror att han eller hon är lite tjock, vilket inte ger dig någon ersättning. För varje professor luras av en sådan handling, kommer tio se rakt igenom dig.
 7. 7
  Markera specifika problemområden och be om en förklaring till vad som gick fel i dessa områden (i stället för att be honom eller henne att läsa tidningen eller tentamen). Din instruktör bör tydligt visa var du gick fel. Om svaret inte gipp med föreläsningsanteckningar eller den lärobok som du fick din information, sedan be om förtydligande med informationen. "Professor X, jag tror jag förstår vad du har sagt, men jag är lite förvirrad eftersom jag trodde från din föreläsning (vilket ämne eller datum) du sa _____." eller "Jag tror att jag förstår vad du har sagt, men i läroboken, verkar det vara att säga något annat och det är hur jag förstått det."
  • Om professorn är klart i fel och ett misstag gjordes, oftast professorn kommer medge.
  • Om professorn gör henne eller hans poäng, och det är förenligt med all information du har skrivit, påpeka för professorn överensstämmelsen mellan föreläsningar, böcker, och den information du just fått i diskussionen. Låt professorn försöka utveckla någon information som du kan saknas eller låta henne eller honom motivera betyget i ljuset av denna information.
  • Om du visar att det finns en stark överensstämmelse med dina läromedel (föreläsningar och anteckningar) och vad du skrev, så fråga professorn om de kommer att ompröva minska poängavdrag eller betyget i sig.
 8. 8
  Ta det till en högre nivå som en sista utväg. Om allt annat misslyckas, de flesta avdelningar har processer för att överklaga betyg till utskotten. Denna process börjar vanligtvis med Grundutbildning direktör eller ordförande vid institutionen. Tänk, det är sällsynt att andra professorer välter annan professor lönegrad. Men, om det uppenbart är ett justitiemord, kan en bra kompromiss ofta utarbetas, eller en kommitté utfrågning kan schemaläggas att granska betyget klagomålet. Tänk om du går denna väg, är du in en politisk process. Se till att du är absolut övertygad om att du har blivit kränkt och att det finns bevis för det. Det bästa resultatet är att situationen är löst vänskapligt och alla parter är nöjda, det värsta är att du kommer att känna sig obekväm att ta kurser med att professorn igen och att professor får inte uppskattar utmaningen att hans eller hennes undervisning och betygssättning. Återigen, väga kostnaderna mot fördelarna och avgöra om detta är något värt att göra.

Tips

 • Skilj mellan objektiva och subjektiva fel. Om du är i en freshman biologi klass, till exempel, och fick definitivt en multipel rätt val fråga, som är mycket annorlunda från en essä examen. Även om du tydligt kommer att plocka upp några poäng på tentan, får det inte göra en skillnad i din klass. Det första du bör göra är att träffa professorn (inte bara vandra in -. Antingen boka tid eller komma under kontorstid) och säga något i stil med "Jag tror att jag har ett par frågor rätt som markerades fel, men det kan inte göra en skillnad i min klass klass. Finns det en tidsgräns för att rapportera dessa? Jag vill inte slösa din tid om det inte gör någon skillnad i min klass. " Notera den omsorg som du visar för din professorns tid (och de aldrig få nog av det!). På en uppsats eller korta svaret examen eller papper, alltid börja med något i stil med "Jag måste förstå detta, liksom jag trodde att jag gjorde men jag granskat det mot mina anteckningar och lärobok / avläsningar (notera:. Här är att påpeka att du gjorde redan fotarbete för att försöka förstå) men jag kan fortfarande inte räkna ut vad mitt problem är. Kan du hjälpa mig med materialet? " Då som professorn går över det med dig, kan du föreslå att kanske de punkter tas bort var överdriven. Oavsett hur det går, vara mycket noga med att tacka professor för hans eller hennes tid. Det allra värsta som kan hända är att din lärare nu tycker att du är bättre tillgjord än den genomsnittliga studenten och vill lära sig sitt material mer än den genomsnittliga studenten. Det är en stor prestation, även om du får något bättre betyg.
 • Vissa professorer kommer att be dig ut dina skäl för att ifrågasätta betyget. Professorer gör detta så att de inte spendera timmar i sträck med studenter debatterar kvaliteter. Frågan är framför dem, och de bedömer att det på sina egna meriter. Detta förfarande kan avskräcka studenter från att utmana sin klass utan goda skäl, men det ger också studenter som har giltiga utmaningar möjlighet att presentera sina fall tydligt.
 • Generellt kan ingen annan ändra betyget professor ger: inte ordföranden eller prefekt, och inte dekanus eller president, men förfaranden varierar från högskola till högskola och avdelning till avdelning.
 • Professorer har väldigt lite tid att ägna åt årskurs tvister och de flesta kommer inte att vara glad att ha om omklassificering din examen. Vara organiserad, effektiv och kunna göra ett bra fall för dig själv.
 • Många och universitet förbjuda byte av slutbetyg, utom i fall av "computational fel." Anledningen till detta förbud är att tvister om betygen är ett enormt slöseri med fakultetens tid.
 • Tråkigt nog, varje gång på ett tag, måste du vara vuxen, och professorn agerar immaturely. Om en situation som denna kvarstår, sedan hitta en annan professor att prata med, om möjligt på samma avdelning. Först beskriver vad som pågår så objektivt som möjligt. Fråga sedan hur denna professor anser om situationen (och vara säker på att nämna att du inte kan beskriva det objektivt, även om du försöker att göra det). Också be om råd. Råden kan vara att "bara suga upp" eller att släppa klassen. Om det är allvarligt då denna professor kan ha möjlighet att antingen prata med "dåliga" professor eller initiera disciplinära åtgärder. Det förmodligen inte kommer att hjälpa dig direkt dock.
 • Förstå att varje disciplin har sitt eget sätt att göra saker. Skriva en engelsk uppsats är mycket annorlunda än att skriva ett papper för eller statsvetenskap. Närma er inte din lärare och tala om för henne eller honom att de gör det på ett annat sätt i en annan disciplin, det är ditt ansvar att anpassa sig till kraven i denna professor och avdelning.

Varningar

 • Vissa professorer kommer att ha en policy att om de granskar din eller papper, kommer de inte igenom just den information som du vill att de ska granska, utan är hela examen eller papper för omvärdering. Detta kan ha sina positiva och negativa. Positiva är uppenbara, men de negativa kan uppväga de positiva eftersom en professor kan då hitta andra saker som är fel med papper eller examen och använda det som en grund för att sänka betyget ytterligare. Du måste tänka på hur allvarlig betyget förändringen är att du i det här fallet.
 • Inte agera som om du är chef för professorn bara för att du betala kursavgifter. Detta kommer inte att flyga bra. Din undervisning köper dig en möjlighet (dvs. att lära). Du är inte deras chef.
 • Inte få dina föräldrar att ringa eller hotar att få dina föräldrar ringa. Detta visar professorn som du inte kan stå upp för dig själv och kommer att återspegla dåligt på ditt rykte och trovärdighet. Federal privatliv lag förbjuder professorer från att diskutera kvaliteter med någon annan än eleven.
 • Gör inte misstaget att anta att professorer och instruktörer har alltid möjlighet att gradera unemotionally. Till exempel, om du skriver en uppsats knackar skrivandet av någon din instruktör avgudar, räkna med att få några långa kommentarer, och möjligen några betydande avdrag. Det är dåliga nyheter. Den goda nyheten är att en sådan instans är sällsynt. Dessutom kommer instruktör WHO grad konsekvent på känslor så småningom bli "avslöjad" av studenter som går upp i näringskedjan för att klaga. Ett klagomål över professorns huvud kommer inte att ha mycket inflytande, eftersom de flesta Stolar antar att professorerna har mer erfarenhet och god värderande omdöme. Dock kommer ett oberäkneligt professor småningom hittas ut, och efter att ha hört tillräckligt många klagomål, kommer en sådan professor förmodligen vara mer mottaglig för en klass förändring. Bara vara säker på att du har stått för ditt klagomål.
 • Du kanske måste helt enkelt acceptera betyget professorn ger dig. Du kan prata med dem om det, men förvänta dig inte att ändra det om de gjorde ett misstag. Håll dina egna betygskriterier skivor så att du har dokumentation om du behöver utmana något, men ber att få en grad förändrats kommer inte gå över väl på någon institution. Den bästa idén är att tala med professorn om vad du kan göra för att förbättra i framtiden. Ta reda på varför du missat de punkter som du gjorde och var du föll kort. Du måste göra betydligt mer arbete för att förtjäna ett "A" i college än du kanske ha i gymnasiet.