Wko

Hur man skriver en lag uppsats

Lag essäer kan vara knepigt att börja med, eftersom de ofta kräver en hel del forskning på en ständigt föränderlig och obekant ämne. Här är några tips som hjälper dig att skapa en bra lag uppsats.

Steg

Hur man skriver en lag uppsats. Börja med att läsa frågan noga.
Hur man skriver en lag uppsats. Börja med att läsa frågan noga.
 1. 1
  Börja med att läsa frågan noga. Stryk under de sökord som du märker.
 2. 2
  Läs igenom din huvudsakliga lärobok på detta ämne. Notera eventuella resurser som de har använt i sitt skrivande (du kan ofta göra detta genom att titta på fotnoterna) och anteckna dessa. Du kan göra anteckningar om vad du hittar relevant för din uppsats när du går längs eller så kan du bara lagra informationen i huvudet för nu - olika saker fungerar för olika människor!
 3. 3
  Arbeta igenom listan av ytterligare resurser, gör samma sak som du gjorde för din ursprungliga lärobok. Detta kommer troligen att resultera i en mycket lång lista. Gör livet lättare för dig själv och välja att läsa de senaste källorna på din lista först, eftersom dessa kommer att ha den mest up-to-date information. Dessutom kommer de senaste artiklarna har också diskuterat, argumenterat för och emot och nådde slutsatser på noterade noterade tidigare artiklar, så det här kommer att underlätta din läsning börda! Från de senaste argumenten, bör du kunna utläsa vilka är de viktigaste äldre artiklar att följa upp. Du kan också hitta artiklar du inte fånga tidigare att är pärlor av kunskap.
 4. 4
  Börja skriva din uppsats. Använd en plan som hjälper dig att retas isär de olika delarna i frågan, för att se till att du täcker allt. Ta in ny information som du inte har täckt i kursen eller det är inte i den huvudsakliga lärobok om möjligt. Definitivt utveckla dina egna originella tankar också, säkerhetskopiera dessa med prejudikat och andra författares diskussioner. Professorer gillar att läsa essäer som steg ut ur run-of-the-mill och visar nytänkande och initiativ.
 5. 5
  Vara brett i ditt tänkande. Inte nödvändigtvis begränsa sig till lagen. Tänk på relaterade ämnen såsom politik, ekonomi, psykologi etc., som kan ha extra insikter i föremålet som du skriver som kommer att ge dig en speciell vinkel som andra elever kanske inte har ansett (eller är alltför oorganiserad till erhålla!).
 6. 6
  Förkorta det! Lag uppsatser tenderar att vara lång - för lång, i själva verket, som många studenter ofta överskridande ordet gräns! Försök att vara så kortfattad som möjligt (använd "ren engelska" och inte "kanslisvenska") och bara använda så många ord på ett argument som den behöver. Skriv upp det en gång och sedan gå igenom den med den röda pennan. Det är faktiskt mycket lättare på ett tryckt exemplar än på skärmen, så ut först och redigera med korthet i åtanke. Kom ihåg att en bra advokat gör sina poäng kortfattat och kommer inte att behöva upprepas för att hamra en bra poäng.
 7. 7
  Bevis läsa igenom uppsatsen innan du skriver ut den sista kopian.
 8. 8
  Skicka in din uppsats - i tid, inom ordlängd och med alla lämpliga stödjande bifogas dokumentation. Om din lärare förväntar sig en förklaring av originalitet / inget plagiat, inkluderar detta också. Ibland är detta en fin touch även om det inte behövs, eftersom det visar att du bryr dig tillräckligt för att skriva ditt eget arbete.

Tips

 • För juridiska tidskrifter, se till att du kontrollerar din bibliotekets hemsida för att se om de har kopior av denna tidskrift. Det finns inget värre än att gå till biblioteket på din lediga dag bara för att upptäcka att det finns inget du vill ha det!
 • Gör noggrann användning av elektroniska tidskrifter. Lättare att få, lätt att ladda ner och mindre att bära! De möjliggör även större bredd av forskning.
 • Även korrekturläsning, dubbelkolla dina referenser. Se till att dina citat för tidskriftsartiklar och fall är korrekta beroende på hur ditt universitet eller högskola förväntar citatet. Ett bra sätt att dubbelkolla är att skriva ditt hänvisning till en rättslig databas och se vad som kommer upp.
 • Du kan prioritera din läslista ännu mer genom att välja att läsa författare som du är bekant med första.

Varningar

 • Se till att du läser instruktionerna noggrant. Du vill inte skriva en underbar uppsats men då förlorar poäng eftersom du gick över antalet ord eller använt fel formatering.
 • Om du verkligen fastnat på antalet ord, kan du flytta en del av dina argument i dina fotnoter. Men du ska veta: föreläsare är snabbt växande klokt att denna praxis och du kan hitta ditt varumärke släppa om du lita på den här metoden för ofta. I själva verket har vissa lag avdelningar vuxit så klokt att denna praxis att de nu efterfrågan fotnoter ingår i antalet ord! Dubbelkolla instruktionerna för att se ditt lag avdelning är inte en av dessa sluga fåtal.