Wko

Hur man skriver en kritisk essä

Oavsett om du är en engelsk major eller precis har avslutat din college krav, att veta hur man skriver en kritisk essä kommer att ge dig ett försprång genom hela din akademiska och yrkesmässiga karriär. Skriva kritiska essäer ger dig möjlighet att utveckla kritisk kompetens bland nära och noggrann läsning, teknisk forskning, vetenskapligt skrivande, referera och korrekturläsning. Att lära dessa tekniker kommer att hjälpa dig in i akademiska samtal och få verktyg för att tänka och kommunicera på mer djupgående sätt.

Steg

Hur man skriver en kritisk essä. Lär din uppsats ämne så snart som möjligt för att planera din forskning.
Hur man skriver en kritisk essä. Lär din uppsats ämne så snart som möjligt för att planera din forskning.
 1. 1
  Lär din uppsats ämne så snart som möjligt för att planera din forskning.
 2. 2
  Hitta forskningsinformation från en mängd olika källor, bl.a. tidskriftsartiklar, böcker, uppslagsverk, och nyhetskällor. Samla in mer information än vad du förväntar dig att faktiskt referera när du skriver dina papper, men inte samlar för mycket detta kan distrahera från den viktigaste punkten och du kommer att hamna sätta den i din uppsats helt enkelt av den anledningen att du undersökt det. Använd inte wikipedia för allt, och inte kopiera och klistra in folk svar, oavsett vilken webbplats du fick det ifrån, kommer plagiering bli upptäckt.
 3. 3
  Skumma igenom dina källor för att separera intressant forskning från irrelevant material. Intressant forskning kan vara från böcker, york anteckningar och publicerade kritiska essäer om ditt specifika ämne. annars forska inte saker som inte är relevanta, dvs. forska häxor när din fråga är om monarkin
 4. 4
  Läsa det aktuella materialet grundligt och kritiskt.
  1. Markera, understruken, eller på annat sätt märker eventuella tidskriftsartiklar eller böcker du äger. Använd olika färger post-it-lappar för att rikta er uppmärksamhet på kritiska detaljer från biblioteksböcker.
  2. Sammanfatta eller på annat sätt kommentera varje källa efter att du läst det. Notera några viktiga detaljer och källan främsta argument för framtida referens.
 5. 5
  Brainstorm en genom att granska dina anteckningar och forskning. Du kan välja att skriva ut en grov avhandling uttalande eller kan du istället välja att ställa en kritisk fråga som dina papper kommer att svara.
 6. 6
  Skissa på en grov introduktion, erkänna att du kanske vill redigera eller skriva din introduktion senare.
 7. 7
  Utveckla en grov skiss baserat på din forskning anteckningar.
  1. Identifiera två eller tre större sektioner för kroppen av dina papper. Dessa avsnitt bör bestå av de viktigaste delarna av din argumentation.
  2. Använd dina anteckningar och forskning för att fylla i detaljerna i dina sektioner. Du kan kopiera och klistra kritiska detaljer eller argument i din disposition.
 8. 8
  Identifiera sambandet mellan tidningens sektioner och kortfattat beskriva det i anslutning till din disposition.
 9. 9
  Använd detta förhållande att skissa en grov slutsats.
 10. 10
  Avsätt dina papper för ett par dagar innan revidera utkastet.
 11. 11
  Ge dig själv tillräckligt med tid för att göra en genomgripande översyn som klargör något förvirrande logik eller argument.
 12. 12
  Komplettera din papperet genom att försiktigt korrekturläsning en tryckt version av din slutliga förslaget.
  1. Använd din fantasi och göra inledningen intressant för läsaren.
  2. Skriv en tydlig avhandling uttalande och använda upp-to-date källor rik med fakta.

  Sample uppsatser


  Tips

   • Det är ofta lättare att skriva en grov introduktion och fortsätta med resten av papperet innan han återvände till revidera inledningen. Om du känner dig vilse på hur man introducerar ditt papper, skriva en platshållare introduktion.
   • Inse att du inte kommer att ha tillräckligt med tid att noggrant läsa tio eller tolv böcker om ditt ämne. Använd bokens innehållsförteckning och index för att styra din sökning efter de mest relevanta kapitlen.
   • Begränsa ditt ämne som du flyttar genom skrivprocessen. Många studenter gör misstaget att plocka ett alltför brett ämne i hopp om att ha tillräckligt att säga, men det är faktiskt lättare att säga mer på en smal tråd. Till exempel skriver en uppsats om huruvida kriget i allmänhet är etiskt skulle vara nästan omöjligt. Däremot skriver en uppsats om huruvida vi bör slåss ett krig som är hanterbar.
   • Försök att komma igång tidigt om det alls är möjligt. Du kommer att producera mycket bättre arbete - och vara mycket mindre stressad - om du skriver dina papper under loppet av flera kvällar i stället för i en maraton session.
   • Avsluta ett utkast några dagar tidigt för att ge dig själv tid att revidera.
   • Om du har problem med att strukturera dina papper, skriva en ny beskrivning av ditt papper baserat på temat meningarna i stycken. På din disposition, skriva en mening som förklarar sambandet mellan ämnet meningar. Om du inte kan snabbt förklara detta förhållande, betyder detta att dina punkter är i ordning och du bör ordna dem.
   • Om du har problem med att använda lämpligt språk och grammatik, skriva ut en papperskopia av ditt papper och läsa det högt, eller åtminstone i ett tyst rum. Försiktigt markera alla eventuella fel i pennan innan du återvänder till din dator för att revidera.
   • Be en vän, familjemedlem eller annan bekant att korrekturläsa och kommentera konstruktivt på dina papper. Professionella skribenter går igenom flera utkast av deras arbete och du bör förvänta dig att göra detsamma.
   • Arbeta i din egen process. Till exempel: Vissa människor behöver konturer medan andra anser att formellt beskriver hindrar deras förmåga att skriva. Inse vad som fungerar bäst för dig och justera därefter.
   • Skriv in din egen röst. Det är bättre att korrekt använda de ord du vet än att missbruka ord som du inte känner i ett försök att låta vetenskapligt.

  Varningar

   • Uppge alla dina forskning inklusive citat, statistik och teoretiska begrepp så exakt som möjligt. När du är osäker, fela på sidan av att citera mer snarare än mindre, eftersom att inte citera din forskning kan resultera i en kostnad på plagiat.
  • Skrifter i sista minuten drabbas av logiska luckor och dålig grammatik. Kom ihåg att din lärare har läst hundratals, om inte tusentals studentuppsatser, och som sådan, kan berätta när du har skrivit ett papper i sista minuten.