Wko

Hur man kör en lönsam grossist gård snittblomma

Du kan njuta av tanken på att spendera dina dagar i ett växthus fullt av vackra utseende, underbara doftande blommor, men om du vill göra en levande på det, måste du vara en god affär person, alltför. Här är hur man driver en verksamhet som låter dig lukta på rosor (eller Zinnia... eller krysantemum...) och tjäna pengar på samma gång.

Steg

Hur man kör en lönsam grossist gård snittblomma. Skriv en detaljerad affärsplan och har den granskats av minst två andra framgångsrika odlare.
Hur man kör en lönsam grossist gård snittblomma. Skriv en detaljerad affärsplan och har den granskats av minst två andra framgångsrika odlare.
 1. 1
  Skriv en detaljerad affärsplan och har den granskats av minst två andra framgångsrika odlare.
 2. 2
  Var villig att odla något som det finns en marknad för. I USA, undvik "födogrödor" som rosor, nejlikor och krysantemum som odlas utanför landet på platser med arbets-och produktionskostnaderna är för låg för att konkurrera med.
 3. 3
  Hitta ett tomrum och fylla det. Nyckeln är att hitta en nischmarknad. Ett exempel är blommor som inte fartyget väl (t.ex. zinnias, lejongap) eftersom du då inte kommer att konkurrera med grossister som tar in blommor från hela världen. Ett annat exempel växer dahlior i växthus under vintern, så att du kan vara den enda som ger det vid den tidpunkten. Vicki Stamback, en framgångsrik snittblommor företagare i Oklahoma rekommenderar: "Ju hårdare en blomma är att växa, desto mer pengar att göra potential den har... Om du verkligen vill göra ett namn för dig själv på marknaden, gör något ingen annan gör. "
 4. 4
  Bygga upp en kundbas.
  • Titta igenom telefonkatalogen för att se vilka florister har de största annonserna. Fråga dem vad de har svårast att få till ett bra pris.
  • Torghandel är en möjlighet om anspråksfulle är stödjande av lokala bönder, men inte om de lockar bargain-källaren shoppare.
 5. 5
  Vet produktionskostnaden för varje blomma som lämnar din gård. Du kommer att behöva ha flera uppvärmda växthus och för att vända en nettovinst, måste du veta exakt hur mycket det kostar dig och hur blommorna du säljer kommer att täcka detta och lite.
 6. 6
  Ställ dina priser. Hur mycket behöver du per kvadratmeter till nollresultat? Du bör generera minst dubbelt så stor. Bry dig inte om att försöka underskrida grossistpriser, istället fokusera på att ge en bättre produkt. Konsultera en publikation som de USDA grossistpriser snittblommor rapporter för referens.
 7. 7
  Sätt ett ansikte till verksamheten. För att ställa dig bortsett från grossisterna, utveckla starka relationer med dina kunder. Nyckeln till det är konsekvent. Många florister kan vara skeptisk eftersom lokala odlare tenderar att komma och gå. Gör dina leveranser tillförlitligt, få ett gott rykte, och ditt företag kommer att växa genom word of mouth.
  • Var villig att göra akuta resor på helgerna, men bara om de köper tillräckligt för att göra det lönsamt.
  • Return telefonsamtal direkt.
  • Drop kunder som inte betalar eller som inte köper tillräckligt.
 8. 8
  Anställa. Du kommer att behöva fler anställda under högsäsong än under vintern. Försök inte att göra det ensam, om du vill att verksamheten ska vara lönsam, måste du vara pålitlig, och för att vara tillförlitlig, behöver du hjälp.
 9. 9
  Använd växtföljd, täckodling och kompost för att bygga fertilitet och bryta cykler av skadedjur, sjukdomar och ogräs. Använd ekologiska metoder om du kan, men du kan välja att använda kemisk behandling om en fråga hotar att förstöra en hel skörd.

Tips

 • Om du hyr anställda att göra leveranser, se till att rotera så att du fortfarande får se de kunder på en regelbunden basis. Det är också en bra idé att gå på leveranser med den nya drivrutinen för flera veckor så att kunderna känner sig bekväma med honom eller henne.
 • Räkna med att få betalt varje gång du levererar. Om en kund vill betala varje trettio dagar, så först efter att de har betalat tillförlitligt vid leverans för tre månader.

Varningar

 • Om du tränar någon att leda verksamheten för dig, är semester tid inte mycket av en möjlighet, realistiskt sett.