Wko

Hur att föda upp kalkoner

Kalkoner är inte som kycklingar. De är helt enkelt unika fåglar som kan bli din bästa vän, din Thanksgiving middag, ditt företag, och många fler fall. Oavsett fallet, kommer denna guide hjälper dig med uppfödning kalkoner.

Steg

Hur att föda upp kalkoner. Köp en Tom och en höna.
Hur att föda upp kalkoner. Köp en Tom och en höna.

Före kläckning

 1. 1
  Innan du får kalkoner, fråga dig själv om kalkoner är rätt för dig. Om du inte gillar dem, är det bäst av att inte få kalkoner eftersom du kommer att vara mindre benägna att ta hand om dem, och om du inte bryr dig om dem, är vad deras användning?
  • Var noga med din stad inte har något emot att hålla kalkoner. Gör din forskning och du kommer att undvika några oväntade och ganska oönskade överraskningar.
  • Tänk på dina grannar också. Även kalkoner tenderar att inte vara så illaluktande som höns och toms inte göra nästan lika mycket buller som tuppar, kanske du har några picky grannar och antingen berätta för dig att bli av med dem, eller ännu värre, anmäla dig till grannskapet personalen.
  • Tänk på eventuella ekonomiska problem du kan ha. Får inte kalkoner om det kommer att göra skada på din budget, för både dig och dina potentiella kalkoner. Coops, mat, vatten, utrymme, matare, waterers, inkubatorer-vad är nästa steg? Alla tillsammans, dessa kan kosta hundratals eller tusentals dollar som du inte kan ha.
 2. 2
  Köp en Tom och en höna. Om du ska plocka ut dem som kycklingar för att höja och därefter föda, se till att de är korrekt könsbestämmas. Könsbestämning ofta felaktigt görs i små fåglar, på grund av sin lilla karaktär. Större fåglar rekommenderas för livsmedel, men nyligen kläckta kära rekommenderas för show och vänskap ändamål eftersom du kan obligation med mindre fåglar lättare.
 3. 3
  Foder och vatten dina fåglar varje dag och kolla ofta för att vara säker på att båda behållarna är fulla. Motstå din instinktiva lust att vatten unga kalkoner som inte dricker vatten med en spruta av säkerhetsskäl (se varningar). Unga kalkoner måste kontrolleras på 6 gånger om dagen på ett minimum, så att inte behålla dem om du inte kan kolla på dem här ofta. Äldre fåglar behöver bara kontrolleras på ca 1 eller 2 gånger per dag, för att de tenderar att föda för insekter, ogräs, maskar och andra godbitar som de hittar på gården hela dagen. Men precis som kycklingar, får äldre fåglar ibland göra stygga saker som bajs i deras mat och vatten, så se till att rensa ut denna illaluktande vatten så fort som möjligt!
 4. 4
  Låt mogna fåglar springa runt utanför tillsammans. Frigående rekommenderas dock vara säker på att de är säkra från de flesta predatorer. Om du måste hålla dem inspärrade, vara säker på att de har minst 10 kvadratmeter för boyta per fågel för bästa resultat.
 5. 5
  Lämna dina höns ensamma när de lägger. Just nu, hon behöver lite lugn och ro. Hon kommer inte att vilja gå upp och få mat och vatten, så var noga med att lämna lite "lätt" vatten mat och vatten i närheten. Hon kommer så småningom komma ut för mat och vatten, och som jag har sagt tidigare, jag ska säga det igen: motstå din instinktiva lust att vatten broody hönor med en spruta. Se varningar för detaljer.

Efter kläckning

 1. 1
  Kycklingar kläcks efter cirka 21 till 28 dagar, så du äntligen får en utmärkt present för alla som arbetar! Du kommer att ha några levande kalkon kycklingar. Grattis! Du har just lyckats uppfödd och kläckas kalkoner. Inte försumma hönsen eller Tom, foder och vatten dem regelbundet. Skiljer inte ungarna från sin mamma ännu. Du behöver en grubblare kit nu, ett medium låda där ungarna bor med alla sina behov. Den grubblare lådan bör vara tillräckligt stor för att hålla kycklingar på, men tillräckligt liten för hönan att komma ut på hennes egen vilja. Sätt lite spån och en värmelampa (tillval) i grubblare rutan. Placera inte mat och vatten i 2 dagar (se varningar.)

Tips

 • Om dina höns lägger alltför mjuk-skalade ägg, prova att ge dem några äggskal eller ostronskal. De är i behov av kalcium, och ostronskal ger dem lite kalcium.
 • Mata inte dina äldre kalkoner bara skrapa säd. Inte bara är det ganska tråkigt för dem, kan det resultera i tunna ägg, vilket gör din kalkon ägg utsatta för sprickbildning på grund av brist på kalcium.
 • När äggen har lagts, prova att sätta dem i en kuvös för en liten stund, och sedan vända dem över.
 • Ta inte bort ungarna ur lådan tills de är storleken på unghöns.

Varningar

 • Ignorera din instinktiva lust att vattnet både gamla och unga fåglar med en spruta! Du kan dränka dina fåglar, oavsett hur noggrann du är. Om en tjej inte är dricksvatten, är chansen att det håller på att dö av en sjukdom. Det är förståeligt att man vill göra det bästa för din kalkon och försöka hålla det vid liv, men att låta det passera på nu är det bästa. Om en höna inte dricker, är chansen att det är broody och vill vara en mamma. I det här fallet, bara lämna din höna ensam. Hon kommer så småningom bli så törstig att hon inte kan strunta i det och kommer att dricka lite vatten.
 • Mata inte kycklingar mat och vatten i 2 dagar. De är fortfarande smälta gulan de åt när de var inne i skalet.
 • Lämna en broody höna ensam när hon lägger. Hon är väldigt gnällig vid denna tid och kommer picka att skydda sina ägg, och kalkon hackar är inget kul. Om du fortfarande inte sålts med det, tänk på att hon kan överge sina ägg om du hanterar henne eller hennes ägg.
 • Oavsett vad vänner eller anställda på en Feedstore säga, använd inte 60 watts glödlampa som en värmelampa, oavsett hur mycket pengar du kan spara. Det är för kallt, djuren behöver en 250don't> watts glödlampa. Kycklingar kommer att dö är att du använder något under den.
 • Titta på dina kycklingar när runt en värmelampa! Om kalkoner är trångt under lampan, de är kallt! Kontrollera wattal glödlampan bara för att vara säker på att det är 250 watt, och om det är, antingen sänk värmelampa eller lägga till ytterligare en. Om de står på kanterna på rutan för att hålla sig borta från värmelampa, de är för varmt! Kontrollera watt för att vara säker på att det inte är över 260 watt, ta några extra lampor, och högre en lampa.

Saker du behöver

 • En höna
 • En Tom
 • Medium Chicken Coop
 • Medium Cage
 • Vattenflaska, matskål, och Small Box
 • Incubator (tillval)