Wko

Hur man koncentrera sig medan det finns bakgrundsljud

Forskarna beräknar att vi är föremål för mottagning en miljard stimuli varje sekund i våra hjärnor. Av detta belopp, lyckas vår hjärna för att filtrera bort de flesta men det finns fortfarande omkring 100 förnimmelser hålls för fortsatt bearbetning varje sekund. Och mycket av de mottagna stimuli är i form av buller. Med allt detta bombardemang, kan du bli förlåten för att känna lätt distraherad, redo att ned verktyg och gå för ett litet sinne vandra (eller ens en wander någon annanstans helt).

När bleep-bloop av någons mobiltelefon Sears genom dig, är trafiken brum och tutande flammande igenom ditt system och prat av andra över vägen är nästan lika illa som åska till din koncentration, vad är du ska göra? Här är några förslag för att underlätta kakofoni och att slipa på god koncentration.

Steg

Hur man koncentrera sig medan det finns bakgrundsljud. Se till att du inte är eller trött.
Hur man koncentrera sig medan det finns bakgrundsljud. Se till att du inte är eller trött.
 1. 1
  Se till att du inte är eller trött. Hunger och trötthet kommer bryter din förmåga att koncentrera dig eftersom ditt fokus ligger på annat håll - på att få mat eller mer sömn. Och vara medvetna om sambandet mellan hunger och trötthet - om ditt blodsocker rasar som ett resultat av att äta för mycket socker, kommer du sjunka ihop snabbt och tycker att det är mycket svårt att koncentrera sig. När det gäller koffein, medan det kan ge dig en energikick i omedelbar tid efter konsumerar det, kan denna förmån vara kortlivade och kan lämna dig på raster koncentration. I vart och ett av dessa fall, om du inte har underblåst och utvilad kroppen tillräckligt, det finns en ökad sannolikhet för att ljud kommer att störa dig när du försöker att koncentrera sig. Faktum är en kropp och hjärna som är trött och lider av hunger KVAL eller dalar socker kan bli distraherad av nästan vad som helst!
  • Ät en hälsosam kost som består av en bra balans av hela livsmedel (frukt och grönsaker) och fullkornsprodukter - det är konsekvensen av att äta hälsosam mat som hjälper stöd koncentrationen och ger dig mer styrka att klara av externa stressfaktorer.
 2. 2
  Blockera ut buller. Om du är någon som är i stånd att tänka, koncentrera sig och studera när du lyssnar på musik, kan detta vara ett utmärkt sätt att balansera ut andra tongångar händer runt omkring dig. Slip dina öronproppar i datorn eller en MP3-spelare och använda musik för att skapa en barriär mellan dig och den yttre buller som inte är så trevligt att höra. Musik utan texter (såsom klassisk, trance eller ambient musik) är ofta det bästa valet för att du kan fortsätta att tänka och studera.
  • Brusreducerande (aktiv bullerbekämpning) hörlurar eller öronproppar kan vara en riktigt bra alternativ, bara kolla att de är bekväma för dig innan du köper dem. Om du använder dem i en kontorsmiljö, också förklara för dina kollegor och chef att man inte är anti-social, men som du verkligen behöver för att blockera ut buller för att kunna tänka och koncentrera sig väl. I detta fall kan det vara bra att påpeka de bullerkällor såsom ringande telefoner, folk prata och gå omkring, Office akustik, etc.
  • Om det är ditt hem studera rymden eller kontor, undersöka möjligheten att ha akustiska förtroendeskapande åtgärder som vidtagits för att minska bullernivåerna. Saker som tvåglasfönster, akustiska takplattor och gummi vägg mattor kan hjälpa till att dämpa ljudnivån.
  • Du kan också lyssna på en låt på "rosa brus" (lätt att hitta för nedladdning som en mp3 eller på YouTube) som hjälper brus täcker bakgrunden om hörlurarna är mindre än brusreducering. Men vissa människor tycker att skärt brus att vara irriterande eller ännu mer störande än bakgrundsljud. Du kanske också vill prova brunt eller vitt brus, vilket är något olika frekvenser än rosa brus. De kan vara lugnande istället för irriterande.
 3. 3
  Flytta. Detta kan vara så enkelt som att ordna där du gör ditt tänkande och studerar i samma byggnad eller ens engagera lämna huset, kontoret eller studieområde för att hitta någon annanstans mer lämpade för den tid du behöver för att koncentrera sig. Forskare har visat att elever i skolor belägna där det finns massor av flygplansbuller inte lär liksom studenter i lugnare skolor, även om en del av denna kan också ha att göra med irritabilitet av lärare och vuxna runt dem (som en följd av buller). Försök studerar eller tänker i biblioteket, ett tystare kontor där man kan stänga dörren, en väns hus eller ens i en lokal park när vädret tillåter. Förändringen av miljön kan stimulera nya utbildningsmöjligheter i sig och befrielse från bakgrundsljud som har stör dig är sannolikt att vara enorm.
  • Flytta bort från folkmassorna. Om du försöker att tänka eller studera mitt i en grupp av tjattrande, högljudda människor, hittar du det mycket svårare att koncentrera sig. Flytta till någonstans mycket tystare och bort från gruppen.
  • Om du utsätts för höga bullernivåer, såsom flygplan, fastighet arbetsplatser eller tung trafik på regelbunden basis i ditt hem lärmiljön, och ljudet verkar vara att påverka din inlärningsförmåga, kan du överväga att flytta bostad för din långsiktiga hälsa. Uppenbarligen är detta en drastisk lösning och du måste väga upp alla de faktorer som är inblandade i att göra en sådan enorm men potentiellt välgörande förändring som också kan förbättra din allmänna upplevelse.
 4. 4
  Använd din fantasi. I kombination med dina sinnen, kan din fantasi hjälpa till att ockupera din hjärna med att tänka snarare än att distraheras av buller. Ett bra verktyg för detta är att använda visualisering. Till exempel när din fysikprofessorn försöker förklara tyngdlagen, tänka på något som faller till marken, eller när du försöker räkna ut ett svårt problem, föreställa den i bilder inuti din hjärna. Den ansträngning som krävs för att fokusera på visualisering kan hjälpa till att avleda noisiness och hålla dig fokuserad "i ögonblicket".
 5. 5
  Andas för fred. Andningen kan lugna och centrera dig, vilket ger dig möjlighet att tolerera upplevelser som misshandel dina sinnen, såsom ljud. Sikta på att alternera koncentrera sig på din andning, tar djupt andas in och andas, med fokus på att förstå vad som lärs ut, läst eller tänkt. Varje gång bullret tycks inkräkta outhärdligt, påminn dig själv att fokusera på att andas igen för att återställa balansen.
 6. 6
  Öka din passiva koncentration. Ta ledigt hemma för att bara försöka koncentrera. Titta på en video online och försök att inte tappa uppmärksamheten vid något tillfälle. Stirra på väggen och om du fånga dig själv "höra" vad du tänker, ta en sekund och försök fokusera fullt ut på väggen igen. Använd små stunder i dag att öva avböjande oönskat buller och att koncentrera sig mer medvetet om de saker som förtjänar din uppmärksamhet.
  • Ignorera bakgrundsljud. På många sätt kommer att vänja sig bullriga miljöer ge dig bättre än att sky dem. Så många arbetsplatser och grupp-fyllda utrymmen är bullriga att träna dig själv att uthärda bullret kan vara en mycket användbar färdighet för både arbete och orsaker socialisering. Du kan tillbringa ditt liv ducka buller men det är mycket svårare och kan fjärma dig från vissa erfarenheter, medan utbildning själv att hitta sätt att hantera det kan vara en frälsande nåd.
 7. 7
  Kontrollera tystnaden. Även om detta kan låta kontraproduktivt intuitivt, om du försöker att studera eller tänka på ett område där det är riktigt tyst, kan varje buller som händer rör dig från din koncentration. Det är en sådan sak som brus med måtta, tillräckligt för att ge dig en telefon medan tänkande och lärande, men inte så mycket att överväldiga dig. Ja, ibland en total avsaknad av buller kan vara lika störande som alltför mycket buller, till exempel, är en brist på buller interaktion en anledning isoleringsceller driver folk galna. Sikta på att ha en studie eller tänkande miljö som har en stabilitet av bakgrundsljud i någon form, till exempel fågelkvitter, små mängder trafik surr tillsammans eller konversationer som händer i nästa rum, etc.
 8. 8
  Meditera. Meditation kan förbättra både din koncentration och din förmåga att klara av bullernivåerna. Om du funderar redan på att bullret kommer att hindra dig från att meditera, det finns ett botemedel för det också. Genom bland annat buller som en del av den meditativa fokus, kommer du acceptera buller och släppa det. Till exempel:
  • I början en meditation, aktivt märker bullret och uppskattar alla dess olika nyanser, kadenser och källor. Sedan tycker om människorna bakom dessa ljud och önskar dem allt väl. Acceptera att bullret är en del av meditation processen. Fokusera först på din andning, sedan på buller som en del av meditationen. Genom godtagande av buller, upphör du att bekämpa det och det blir en del av utövandet av meditation. Det yttersta målet är att ha bullret berika din meditation erfarenhet och att åtminstone vara kreativt arbetat i din meditation rutin. Om du tror på Gud, ta pauser för böner hjälper också. Böner tvinga dig att koncentrera sig och stänga ute bakgrundsljud.

Tips

 • Om du inte kan komma ifrån ett brus såsom en radio på jobbet, överväga att ta upp frågan hänsynsfullt med alla inblandade. Det är viktigt att alla på en arbetsplats eller studiemiljö känns bekvämt och det kan vara så att vissa av dem som tycker att ljudet inte har insett att andra tycker att ljudet en distraktion som förhindrar god koncentration.
 • Om du har ADD (Attention Deficit Disorder), kan det hjälpa att använda beteendeterapi för att anpassa sig till ljudnivåer omkring dig.
 • Buller från elektroniska produkter såsom TV, spelmaskiner och datorer kan vara mycket störande. Var noga med att tänka och studera borta från sådant buller.

Varningar

 • Undvik att vrida hörlurar musik upp så högt att du inte vagt kan höra människor prata i närheten. Dagliga doser om att lyssna på musik för högt kan leda till bestående hörselskador.

Saker du behöver

 • Brusreducerande hörlurar (tillval - priserna varierar och dessa kan vara ganska dyra)
 • Ny plats för att studera eller koncentrera
 • Ljudspelare