Wko

Hur man förstå politik

Politik är en bred, komplicerat ämne. Det handlar om frågor som diplomati, krig, statens finanser, och sådant. Det är också en viktig del av ditt liv, eftersom det är vad som dikterar hur du får leva, så det är en bra idé att förstå det.

Steg

Hur man förstå politik. Läs om alla typer av regeringen och hur de fungerar.
Hur man förstå politik. Läs om alla typer av regeringen och hur de fungerar.
 1. 1
  Läs om alla typer av regeringen och hur de fungerar. Det är viktigt att lära sig om andra länders regeringar, liksom din egen, i syfte att förstå hur och varför ditt land interagerar med andra. Lär-och nackdelar med alla regeringar liksom.
 2. 2
  Lär specifikt om hur ditt land styrs. Det går från nationella regeringen ända ner till stadsstyrelsen. Röstning och lagstiftning ingår också i detta.
 3. 3
  Ta reda på vilka rättigheter du garanterad och var deras gränser är. I Europa, till exempel, är folk garanterat fria ordet. Men slutar åsiktsfrihet där en annan persons rättigheter börjar. Hotar att döda någon, till exempel, inte täcks av yttrandefriheten. Lär dig vilka rättigheter du har och hur du kan utnyttja dem.
 4. 4
  Titta och läs politiska nyheter att ta reda på om aktuella händelser. Det kommer utan tvekan att bli problem i Papper och material som är av politisk natur. Detta skulle kunna omfatta val, sociala frågor, ekonomi, andra länder, eller statlig-relaterade problem.
 5. 5
  Undersöka aktuella händelser i djupet. Titta på hur händelsen kom att bli, vad effekterna av händelsen är, och vad folks åsikter om händelsen är. Forskning alla sidor, inte bara en, och diskutera det med dina kamrater för att få bättre insikt i det.
 6. 6
  Slå upp ord du inte förstår. Utöka ditt ordförråd är ett bra sätt att förstå vad politikerna talar om.
 7. 7
  Fråga någon som du litar på om problem som du inte förstår. Om det är något du bara inte kan ta reda på genom forskning, frågar någon vad det handlar om och vad bakgrunden är.
 8. 8
  Läs om alla de olika ekonomierna samt fördelar / nackdelar med varje. Ekonomin är en het fråga i många länder, och effekter ditt liv. Politikerna har alla sina egna idéer och lösningar om ekonomin och kamper deras länder står inför med den.
 9. 9
  Titta in politikernas bakgrunder och politiska poster. Det finns vanligtvis webbplatser som har ett register över politiker och vad de röstar på. Google deras namn och se vilken typ av yttranden de har och hur de röstar. Detta är särskilt användbart när du börjar rösta för representativ
 10. 10
  Skriv till dina representanter eller tjänstemän, men vara mycket noga med att ge din stad, län, statliga och utskick zon / kod eller de kommer nästan alltid behandla din e-post eller brev som spam eller skräppost. Detta beror på att statliga tjänstemän ofta får brev från människor som de gör varken representerar eller ha auktoritet över sina problem. Skräppost (propaganda eller reklam) är ett slöseri med tid och ansträngning för dem som med någon...
 11. 11
  Försök att få en bättre förståelse om hur makt fungerar (inte bara politiskt, utan även ekonomiska). Förstå att demokratin inte är perfekt så det finns mycket mer att ta hänsyn till att du verkligen vill ta politiken på allvar, det vill säga, om du verkligen vill bidra till att förändra världen. Läs Marx, Rousseau, och så vidare.

Tips

 • Slå upp alla grenar av regeringen.
 • När du ser ett namn i politiska nyheter, leta upp dem för att se vilka de är och vad de representerar.
 • Regelbundet försöka utöka ditt ordförråd.
 • Slå upp namn på avdelningar och deras funktionalitet.
 • Slå upp utländsk valuta (pengar) växelkurs citatet information om du måste resa till andra länder eller behöver använda ett annat land pengar av någon anledning (till släktingar i ett annat land, etc.).

Regeringen relaterade informationswebbplatser

 • Kom ihåg att "politik" i princip omfattar frågor om regeringen och deras roll i ditt liv. Detta inkluderar: sociala frågor (abort, homoäktenskap), ekonomi, diplomati, val, lagar, rättigheter, arbetsvillkor, och sådana saker.
 • Att bli utbildade i politiken runt om i världen, inte bara politik i ditt land, kommer att hjälpa din förståelse i politiken i din samt.
 • Yahoos Directory ([ http://dir.yahoo.com/Government ])
 • Europe.gov: Den amerikanska regeringens officiella webbportal

Varningar

 • Var försiktig med media "vinklar" som syftar till att få dig att tänka på hur de vill att du ska. Många källor till nyheter är partiska mot en viss uppfattning (t.ex. liberal eller konservativ), så det är viktigt att leta efter källor från alla sidor av en fråga, inte bara en. När någon anklagar en annan person för något, är det också rimligt att låta alla sidor förklara sig innan man drar dina egna åsikter.
 • Alltid förbli öppet sinne när det kommer till dina politiska åsikter.