Wko

Hur man bidrar till den information som ålder

Den information som ålder tog fart i och med införandet av hemdatorer på 80-talet och internet i början av 1990-talet i norra utvecklade halvklotet länder, senare sprids mer allmänt som datorer och kommunikationsteknik blev mer lättillgängliga för alla länder. Istället för att fokusera på fysisk produktion som den föregående industriella ålder, fokuserar den information som ålder på produktion av information i ett digitalt format snabbt och lättillgängligt med en mängd olika människor oavsett deras bakgrund, tro, språk, ålder, etc.
Informationen ålder är en anledning till varför du besöka denna webbplats med sina användbara artiklar tillgängliga på ett musklick. Informationen ålder visar att informationsfrågor som en form av valuta (både hålla up-to-date och tjäna pengar), som ett sätt att öppna upp kommunikationen mellan kulturer och människor med olika bakgrund, och det ger verktyg som ger tillgång till information som tidigare bara de i roller som styr var invigt. Även information som ändå är tänkt att förbli under wraps läckor på Wikileaks, utsätta många bedrägliga, giriga och oetiska styrande och straffrättsliga förfaranden. Varje gång du går in på en dator eller gå online, du deltar i informationsåldern - även handla med kreditkort och belöna punkter deltar i informationsåldern, så vad håller dig tillbaka?!

Steg

Hur man bidrar till den information som ålder. Skapa och dela innehåll.
Hur man bidrar till den information som ålder. Skapa och dela innehåll.
 1. 1
  Skapa och dela innehåll.
 2. 2
  Få in sociala medier. Det finns så många sätt som du kan engagera sig i den information som ålder, att det måste vara något som fungerar för dig. Det kan vara något av följande, eller något som inte ens har ännu inte tänkt ut (kanske kommer du?!):
  • Wikis Medan en sökmotor kan ge dig information från en webbplats, är det ibland bättre att ha färre hemsidor med mer information i dem. Wikis göra det, så de är bland de enda hemsidor människor verkligen behöver - Google för instruktioner, Wikipedia för encyklopedi-stil artiklar och definitioner ord, Wikitravel för resor, och Wikileaks för att exponera underworldly aktiviteter för dem som borde veta bättre. Wikis är också bra eftersom de gör saker och ting enklare för dig samtidigt som även de ständigt får mer information.
  • Twitter - Få tweeting och dela 140 visdomsord med många andra i en liknande sinne!
  • MySpace eller Facebook - Lämna meddelanden, gå med i grupper, starta en modefluga, dela dina berättelser och foton - det finns så olika sätt att använda dessa platser för att utöka din räckvidd bortom din egen bit mark
  • Flickr och andra webbplatser foto - Dela dina bilder och ditt sätt att se världen med många andra, gå med i bilden grupper, ha en tävling - det finns massor av möjligheter
  • Online-auktioner - Ja, anmärkningsvärt här är också att få delta i informationsåldern (inget mer står i dragiga och dammiga auktion rum). Folk säljer alla möjliga saker, från vad som är konkret och samlar damm i deras hus, till e-böcker om alla möjliga idéer, och även enstaka recept och trollformler! Ljusa idéer kan sälja, särskilt när det riktas till luckor, förpackas väl, eller ens för att samla in pengar till välgörenhet, så ta på dig en funderare.
 3. 3
  Börja söka. Använd sökmotorer för allt du brukade använda en bok för. Även Gula Sidorna är online. Så är caféer, restauranger, bibliotek, bilförsäljning, skräddare, storkök, arrangörer, you name it. Du kan även lära sig ett språk på nätet nu, med alla uttal som för dig!
 4. 4
  Lär HTML eller programmering. Varför låta andra göra allt arbete och bara ge dig WYSIWYG? Vad sägs om att investera lite tid i att lära koden bakom snygga grejer så att du också kan återskapa det och göra något speciellt av din information kunskap? HTML är inte så svårt som ett främmande språk, men det tar upprepade praktiken, som med att lära sig ett språk. Programmering är svårare men om det intresserar dig, och du är anpassade till det, ge det en chans.
 5. 5
  Investera i ny banbrytande teknik. Köp bestånden och produkter av företag som arbetar med nya saker som kommer att hjälpa till att forma framtiden.
 6. 6
  Starta ett företag med hjälp av informationsteknik. Om du är bra på informationsproduktion, överväga att starta upp ett företag inom din information expertis. Någon möjlighet att se de behov av information och trender och agera på dem faktiskt kan köra en mycket trevlig och lönsam verksamhet i informationsåldern. Var noga med att göra dina läxor på konkurrenterna ute men inspireras av människor som har startat nätverk och auktionssajter - ganska otroligt landvinningar för små idéer som dessa människor handlat på.
 7. 7
  Ändra din karriär eller starta en ny. Alternativt, om du inte är förtjust i att vara din egen chef ännu, till forskning befintliga anställning inom IT-och kunskapshantering hitta vad som passar dig bäst. Det fina med att lära breda grunderna i informationsteknik är att om du ännu inte säker på vad du vill göra i informationsåldern, eller vad din nisch kommer att bli, med den tid du har avslutat dina studier, kommer det att finnas en hel nytt sortiment av lediga jobb för dig att tänka! Bara vara beredd och redo att gå med i informationsflödet.