Wko

Hur man berättar Henrik VIII: s fruar isär

Du behöver inte sjunga den hemska låten att lära sig hur många fruar Henrik VIII hade. Du behöver inte komma ihåg dem som han dödade, (två). Trots att han gifte sig med tre Katherines, (med olika stavningar), kan man enkelt se dem isär. Några av hans sex fruar är ganska minnesvärd.

Steg

Hur man berättar Henrik VIII: s fruar isär. Henriks första hustru var Katarina av Aragonien.
Hur man berättar Henrik VIII: s fruar isär. Henriks första hustru var Katarina av Aragonien.
 1. 1
  Henriks första hustru var Katarina av Aragonien. Hon var dotter till Ferdinand och Isabella av Spanien, (Christopher Columbus fame). Hon var andäktigt katolska, äldre än Henry, och mor till Bloody Mary. Catherine var också gift med Henrys äldre bror Arthur först, även om han dog inom ett år av äktenskap. Det debatteras väder eller inte Katarinas äktenskap med Henry bror var någonsin fullbordades. Hon var oförmögen att producera en manlig arvinge, så Henry skilde sig från henne. Han trodde att anledningen till att hon inte kunde producera en levande manlig arvinge är att hon hade legat med sin bror. Den katolska kyrkan inte tillät skilsmässa så han skapade Church of England att göra så. Catherine är också mor till Mary I (eller Bloody Mary) som var en religiös fanatiker, liksom båda hennes föräldrar!
 2. 2
  Henry gifte sedan Anne Boleyn, en medlem av Katarina av Aragonien s domstol, och en av hennes damer i väntan. Hon är mor till Elizabeth I och ryktas ha haft sex fingrar på ena handen och en röd fläck i nacken där djävulen rört henne (även om mycket osannolik eftersom en kung inte skulle ha gift sig med en deformerad kvinna speciellt Henry). Han försökte sannolikt att göra henne till sin älskarinna, men uppsluppen Anne höll ut i äktenskapet. Det var anledning nummer två för skilsmässa från sin första fru, (Katarina av Aragonien var den första, om du håller koll). Anne var den enda av Henrys fruar andra än Katarina av Aragonien som hade en kröning göras drottningen av England. Som med Catherine, missade Anne för att producera en manlig arvinge så Henry blev missnöjd med henne. Hon hade fiender vid hovet (ganska mycket alla) som övertalade honom att ha henne halshuggen för förräderi snarare än att bara skilja henne i brist på en manlig arvinge. Anne var väl känd för sin pärla halsband med en stor B på det för Boleyn, och hon bar det ganska often.Also deras äktenskap förklarades ogiltig och Anne laddades med äktenskapsbrott.
 3. 3
  Inom tjugofyra timmar av anne död, var Henry förlovad med Jane Seymour. Hon gav honom sonen han ville så gärna (Edvard I). Tyvärr dog hon när barnet, Edward, var bara två veckor gammal.
 4. 4
  Anna av Kleve, (kallas ibland Anna av Kleve), var Henriks fjärde hustru. Hans split från den katolska kyrkan och från hans första fru hade lämnat Henry utrikespolitik något saknas och han gifte sig med henne för att befrämja sina utländska allianser. Han såg bara en målning av henne och gifte sig med henne genom ombud. Tyvärr hittade han henne oattraktiv. Tydligen målningen, av Hans Holbein, hade varit alltför smickrande. Hon var väl utbildade i inhemsk kompetens men mindre utbildade i de färdigheter som musikalitet och litteratur gynnas i Henriks domstol. Eftersom de var så dåligt anpassade, (och hon var så ful, enligt honom [som om han var en att tala vid den punkten]), valde Henry att ogiltigförklara äktenskapet. Henry gav henne en fin avsättning om ogiltigförklaring inklusive Hever Castle (Annes familjer slott).
 5. 5
  Han gifte sig sedan kathrine Howard (även känd som Kitty Howard), en ung dam-i-väntan för Anna av Kleve och kusin till Anne Boleyn. Komma tillsammans i år, blev han starkt attraherad av Saucy Kathrine. Den gamla graybeard inte hålla hennes uppmärksamhet, och hon var otrogen mot sin konung och make. Inte för att hon inte hade haft sex innan.... hon var tonåring medan Henry var nästan 45 när de gifte sig! Liksom Anne Boleyn, hade han henne avrättades.
 6. 6
  Henriks sista hustru var katherine Parr, en seriös och lärda änka. När han gifte sig med henne, hans hälsa var avtagande (gudskelov), och hon var lika mycket en sjuksköterska som hustru till honom. Parr är mycket ansvarig för att hjälpa Henry återfå sin relation med hans döttrar Elizabeth och Mary. Hon överlevde Henry som dog 1547.

Tips

 • Endast två av Henrys fruar överlevde honom: Anne av Cleves och Katherine Parr.
 • Om du vill komma ihåg i vilken ordning de dog, kom bara ihåg detta: frånskild, halshuggen, dog, frånskild, halshuggen, överlevde.
 • Alternativt: Henrik den åttonde hade sex fruar, två frånskilda, tre andra dog, men man lyckades överleva.
 • Katherine Parr gifte igen efter döden av kung Henrik * awe, söta *
 • Endast två av Henrys fruar gjordes Queen of England: Katarina av Aragonien och Anne Boleyn. Efter att han måste ha tänkte att det bara inte var kostnadseffektivt i den takt han skulle... * skämt *