Wko

Hur man använder accent korrekt på spanska

Dessa välkända tecken som går över vissa vokaler har förvirrade generationer av studenter. Vet du var och när man använder dem? Till exempel finns det två sätt att skriva ordet "Aun", men när man använder accent? Detta är något som Word kommer inte att fixa till dig. Här är några regler för att hjälpa till att få ett grepp om detaljerna.

Steg

Hur man använder accent korrekt på spanska. Om du vet hur ordet låter, hitta den accentuerade stavelsen.
Hur man använder accent korrekt på spanska. Om du vet hur ordet låter, hitta den accentuerade stavelsen.
 1. 1
  Om du vet hur ordet låter, hitta den accentuerade stavelsen. Den accent stavelsen är den som får mest vikt eller att du bor på en lite längre. Till exempel: co mi da, te MIDA> Fono, choco la te.
 2. 2
  Om ett ord har en accent i det, är stavelsen innehåller accent den som är stressad eller betonas. Till exempel: te Fono, léfono,> lo.
 3. 3
  Alla "platt" ord har en accent, om de slutar på konsonant annan än "n" eller "s" (bokstaven "y" anses vara en konsonant). Det är ord som har accent stavelsen sekund från slutet: Facil, césped, Mártir, album.
 4. 4
  Alla "skrikiga" ord har en accent om de hamnar i en vokal, n eller s. Det är ord som har tonvikten på sista stavelsen: caerá, alhelí, ASI Camión, Jamás.
 5. 5
  Ordet "aun" är skriven med en accent endast då det kan användas istället för ordet "todavia" definieras således att betyda "stilla". Exempelvis Aun Podemos hacerlo. (Vi kan fortfarande göra det.), Aun hö esperanzas. (Det finns fortfarande hopp). Å andra sidan, har aun ingen accent om det innebär "jämnt". Till exempel, Aun Cuando quisiera, ingen Podría hacerlo (Även när jag vill, kan jag inte göra det.) Aun él Tendra que escucharme. (Även han måste lyssna på mig.)
 6. 6
  Detta ord "Solo" (som betyder "bara") har en accent i händelse av oklarhet om dess adverbial formen, med andra ord när det betyder "solamente". Om det betyder "ensam" är ingen accent behövs.
  • Solo se que no se nada. (Jag bara vet att jag ingenting vet.)
  • Luís vive solo. (Luis lever ensam.)
 7. 7
  Placera en accent i ordet "si" när det betyder "ja," ". Om" utelämna accent om det innebär
  • Sí, puedo ir si mi mamá mig permite. (Ja, kan jag gå om min mamma låter mig.)
 8. 8
  För adverb som slutar på-mente, använd accent om det ord som bildar stammen ursprungligen hade en accent. Till exempel rápidamente (snabbt, snabbt) har en accent eftersom Rápida har en accent. Således "Rápida" + "mente" har en accent. Däremot har posiblemente inte en accent, eftersom Möjligt posiblemente>, ursprungligen, inte heller. Därför har "posible" + "mente" ingen brytning.
 9. 9
  Lär accent reglerna för pronomen. I allmänhet använder accent om pronomenet är ett subjekt eller objekt. Använd inte accent om pronomenet är possessiva. Orden "Conmigo" och "contigo" har inga accenter.
  • Me DIO el libro en hjärtinfarkt. (Han gav boken till mig.)
  • Mi libro está en el escritorio. Mi (Min bok är på skrivbordet.)
  • ¿Donde está tu llave? (Var är din nyckel?)
  • ¿Me llamaste tú? (Ringde du mig?)
  • ¿Quieres ir al cine conmigo? (Vill du gå på bio med mig?)

Tips

 • Ortografi (korrekta skrift) är inte utformad för att förvirra oss eller att komplicera livet, som vi kan anta. Den skapades för att undvika tvetydigheter i språket. Att förstå detta är ett steg mot att skriva korrekt, mer ofta.
 • Läs mycket. Läs allt du kan. Detta kommer att hjälpa dig att lära dig att använda accent instinktivt, och då du inte behöver komma ihåg reglerna.