Wko

Hur lösa eventuella fysik problem

Förbryllad var man ska börja med ett fysik problem? Det finns ett mycket enkelt och logiskt flöde processen att lösa eventuella fysik problem.

Steg

Hur lösa eventuella fysik problem. Läs igenom problemet en gång.
Hur lösa eventuella fysik problem. Läs igenom problemet en gång.
 1. 1
  Lugna ner. Det är bara ett problem, inte slutet av världen!
 2. 2
  Läs igenom problemet en gång.
 3. 3
  Rita ett diagram. Det kan inte nog understrykas hur mycket lättare ett problem kommer att vara när den dras ut. Idealet är en fri kropp diagram vad du kommer att dra, men även rita hur ni föreställa formuleringen av problemet i ditt huvud kommer att lösa det här problemet lättare. Det är ofta poängsättningen för att rita en korrekt diagram.
 4. 4
  Lista ner allt som ges till dig åt sidan under en kategori som heter "känd". dvs du får två hastigheter. Märk den första V1 och ställa det lika med det angivna värdet. Märk den andra värdet V2 och ställa den lika med värdet som anges det.
 5. 5
  Leta efter de okända variablerna. Fråga dig själv, "Vad ska jag lösa för?" och "Vilka är de okända variablerna i problemet?" Lista dessa åt sidan samt under en kategori som heter "unknown".
 6. 6
  Lista formel som du tror kan vara tillämplig på detta problem. Om du har möjlighet att slå upp ekvationer du inte kommer ihåg exakt och tror kan vara tillämplig på problemet, göra det och skriva ner dem.
 7. 7
  Lös ekvationerna. Ta din formel och försöka lösa för en variabel i taget. Lös för varje variabel som anges under "okända" kategorin. Försök att lösa för variabler som du kan avgöra enkelt först.
 8. 8
  Fortsätta att upprepa det sista steget för varje okänd storhet i tur och ordning. Om du inte kan göra något, prova andra först som du kanske kan reda ut det när du har informationen från andra svar.
 9. 9
  Sätt en låda, cirkel, eller understryka ditt svar för att göra ditt arbete snyggt.

Tips

 • Om ett problem är särskilt svårt, prova några lättare dem om samma ämne först. Du kanske kan hitta ett sätt att göra det.
 • Kom ihåg, att fysiken del av problemet är att räkna ut vad du löser på, rita diagram och minnas formlerna. Resten är bara använda i algebra, trigonometri, och / eller tandsten, beroende på svårigheten att din kurs.
 • Om du tar ett fysik prov, försöka tugga tuggummi eller äta popcorn för att lugna nerverna. Du kommer att "äta upp" dina nervösa känslor.
 • Många rapporterar att om de lämnar ett problem för en stund och komma tillbaka till det senare, de upptäcker att de har ett nytt perspektiv på det och kan ibland se ett enkelt sätt att svaret att de inte märker innan.
 • Håll en positiv attityd om det hjälper, dag drömmer lite,! Det kommer att låta dig slappna av och bli mer fokuserad på problemet.
 • Det sägs att materialet är som en pyramid, den nya informationen bygger på den gamla. En bättre tanke är att expandera på det talesättet, genom att ändra det till "är materialet uppbyggt som en pyramid av vinstockar, informationen bygger på varandra men också vävs samman inte se varje ämne som en enskild isolerad blocket.; de alla blanda och växa samman till en komplett ämne.
 • Om du har problem med att lösa problem, det skadar aldrig att fråga! Få hjälp om du behöver det, det är vad din instruktör finns det att göra, även om de tror på motsatsen. Eller be en vän eller studiekamrat, de kan ha ett annat perspektiv som slår på den ökända glödlampa ovanför ditt huvud.
 • Lös för variabler! Om du räkna ut hur man ska lösa problemet med variabler först, kan du alltid gå tillbaka och siffror plugg i. Om du löser enbart med siffror, är du öka dina chanser att tidelag något upp om du ansluter och drick det i en miniräknare. Kom ihåg att siffrorna är felaktiga, variabler är exakta.

Varningar

 • Om en instruktör säger till dig att rita en fri kropp diagram, vara säker på att det är precis vad du ritar.
 • Fysik är inte lätt att förstå för många människor, så inte blir böjda ur form över ett problem.

Saker du behöver

 • En skrivredskapet (företrädesvis en penna eller raderbart penna slags)
 • Papper
 • Miniräknare med alla funktioner du behöver för din examen
 • En förståelse för de ekvationer som behövs för att lösa problemen. Eller en lista av dem kommer att räcka om du bara försöker få igenom kursen vid liv.