Wko

Hur förbereda sig för en anställningsintervju

En anställningsintervju är en av de mest utdragna och skrämmande sätt att göra första intryck. Men det är också din chans att få om arbetsgivares goda sida, vilket kan ge dig en klar fördel över även de sökande vars meriter är bättre än din. För att förbereda sig för en anställningsintervju, använd dessa tips.

Steg

Hur förbereda sig för en anställningsintervju. Forskning företagets profil och bakgrund.
Hur förbereda sig för en anställningsintervju. Forskning företagets profil och bakgrund.

Del 1: innan intervjun

 1. 1
  Forskning företagets profil och bakgrund. Börja med att titta in i deras framtida mål och planer. Genomföra intervjun med detta i åtanke kommer få dig att verka som en bra långsiktig investering. Du bör också vara redo att prata på djupet om branschen, organisationen och den position du söker efter.
  • Lär ditt intervjuarens namn och befattning innan du går till intervjun. Du kan behöva ringa företaget för att ta reda på.
  • Prata med nuvarande anställda. Visa initiativ samtidigt som de får en känsla för kontorsmiljö. Lär dig så mycket du kan om företaget från människor som arbetar där.
  • Vet så mycket om företaget som möjligt. Du kan inte ändra dina tidigare anställningar eller dina kvalifikationer, men du kan arbeta hårdare än alla andra sökande genom att vara ytterst kunniga om företaget. Använd bolagets hemsida, sin årliga rapport, och tidningsartiklar / företag tidningsartiklar för att samla så mycket information som möjligt.
 2. 2
  Tänk på frågor att ställa din intervjuaren. Delta aktivt under intervjun ger ett gott intryck på din nivå av intresse för jobbet. Det är en bra idé att komma förberedd med minst tre tankeväckande frågor att ställa din intervjuaren. (Undvik att fråga något som lätt kan besvaras genom en snabb sökning på Internet, eller du kommer helt enkelt komma över som lat.)
  • Ställ frågor som speglar ditt intresse framtidsutsikter. "Vilka är nya marknader bolaget planerar att utforska i nästa par år?" eller "Vad är chanserna för professionell utveckling i det här jobbet möjlighet?" visar båda att du vill vara på samma sida som de människor du kommer att arbeta efter.
  • Ställ frågor till förbindelsen med intervjuaren och projicera din entusiasm. Fråga om hans / hennes ställning och bakgrund eller hur länge (s) har han varit med företaget.
  • Ställ frågor om vad som diskuteras under själva intervjun. Även om du kan frestas att svara på allt med en "Absolut!" eller en "Sure thing!" att visa hur kompetent du är, kommer detta faktiskt göra det ser ut som att du inte lyssnar. Visa att du är uppmärksam genom att be om mer information när något är oklart. (Undvik att ställa frågor till förmån för att fråga, även om, eller det ska verka som om du inte kan hålla upp.)
 3. 3
  Öva med en jämlike. Om du har en vän som också förbereder sig för en intervju, överväga att utarbeta tillsammans. Inte bara kommer det att ge dig ett sätt att strukturera dina förberedelser, men det kommer också att hjälpa dig att få bekväm med att ge svar, berättar anekdoter och använda lämplig terminologi. Öva på ett koncist, fullständiga svar och hålla ögonkontakt med intervjuaren (s) medan du ger dem. Se till att du inte talar för långsamt eller för snabbt och att dina svar är angivna med tillförsikt.
  • Få feedback från dina jämnåriga. Även om du tror att deras synpunkter är inte på märket, det är något att tänka på: Vi vet inte alltid hur jag kommit iväg till andra människor, och den faktiska intervjuaren kunde dela några av samma problem.
  • Vet i princip vad du vill prata om innan intervjun. Om du snavar och fumla efter ett svar på en mycket grundläggande fråga, du sätter inte din bästa fot framåt. Har dina mycket grundläggande svar ner pat, och förutse några av de tuffare frågorna innan du kliver in i intervjun.
 4. 4
  Förutse frågor från intervjuaren. Det är bäst att förbereda sig för en mängd olika frågor genom att tänka på din egen karriär mål, långsiktiga planer, tidigare framgångar och styrkor arbete, men du bör också förvänta dig själv för bedrägligt enkla frågor som de flesta arbetsgivare tycker om att kasta på sina intervjupersoner.
  • "Vad är din största svaghet?" är en klassisk burk intervju fråga som många människor fruktar. Besvara denna fråga är lite av en balansgång: Även om du inte vill vara alltför ärlig ("Jag har en riktigt hård tid vistas motiverade"), kommer du inte lura någon genom att försöka snurra en uppenbarligen bra kvalitet till ett svaghet ("jag bara inte kan stå ut med att göra mindre än enastående arbete!"). Istället tänker på en verklig fråga du har samt hur du har lyckats arbeta med / runt det ("Jag är inte naturligt ett mycket organiserat tänkare, men jag har blivit väldigt organiserat på papper och i mitt personliga utrymme som en resultera ").
  • "Var ser du dig själv om fem år?" är en annan vanlig fråga som kan ta dig på sängen om du inte se det komma. Din panik reaktion kan vara att slänga ur sig ut, "Att arbeta flitigt för dig, naturligtvis!" men om du verkligen försöker få ett jobb i ditt valda yrke, är det förmodligen inte en bra strategi. Om du tänker efter vad som kommer helt klart att bli en kortsiktig jobb - eller ens en som varar bara några år - vara ärlig om vad dina större ambitioner är (ex. gå tillbaka till skolan, starta eget företag), ambitionen är en mycket önskvärd egenskap hos en anställd - för att inte tala om ärlighet.
  • "Varför vill du det här jobbet?" är så enkelt det kan kasta dig för en slinga. Om du går in i ett fält som du bryr dig om, kommer du att ha en mycket lättare tid att besvara detta. Men om, som många människor, du försöker bara att gå ihop, kan du svara på frågan genom att använda det som ett sätt att lyfta fram dina kunskaper ("Jag lyser i snabba, högtrycks-situationer och vill gärna har möjlighet att odla mina talanger här ").
  • "Varför lämnade du ditt förra jobb?" är en vanlig fråga som inte borde vara svårt att svara på, förutsatt att du inte har en stor Blowout med din tidigare arbetsgivare. Om du gjorde, vara ärlig (utan att vara bitter eller lägga skulden, eftersom detta gör att du ser ungracious och svåra att arbeta med) och försöka sätta en positiv spinn på saker.
  • Var inte rädd för att erkänna att du inte vet någonting. Medan du definitivt vill verka kunniga, ljuger inte att det verkar som om du vet något du inte. Du förmodligen inte kommer att lura intervjuaren, och erkänna att inte veta någonting är mycket mer imponerande än att ligga under din intervju. Om behöver vara, bara erkänna att du inte vet svaret, men kommer att ta reda på mer om det och låta dem veta efteråt.

Del 2: dagen av intervjun

 1. 1
  Klä för intervjun. Som en tumregel bör du klä för intervjun som du skulle för jobbet själv. (Om jobbet är ovanligt avslappnad, men kanske du vill visa upp i business-casual kläder för att vara säker.) Välj dämpade färger (blues, brunt, grått, svart) och se till att dina kläder är ludd-och rynk- gratis. Undvik parfym, rakvatten, eller doftande lotion (men inte bära deodorant).
  • Sökande i bank eller kapitalförvaltning, näringsliv, vetenskap, politik, och hälsorelaterade sektorer bör visa upp för en intervju i business formell klädsel om inget annat anges. För kvinnor innebär detta en kjol kostym eller byxa kostym i en mörk färg, tillsammans med sluten tå skor och subtila makeup. För män innebär detta en mörk kostym och slips och mörka skor.
  • Sökande inom tjänstesektorn brukar uppmanas att bära business casual till en intervju, även om verksamheten formellt är frivillig. För kvinnor innebär detta en enkel, knälång klänning med konservativa skor (inga jeans). För män innebär detta mörka eller khaki byxor med en krage knapp-up och läderskor.
  • Om du är osäker på den sedvanliga intervjun kläder förväntas av företaget, helt enkelt be HR rep eller intervju samverkan. Det finns ingen skam i det. Det finns skam i att känna fruktansvärt över-eller under klädd när du dyker upp för en intervju.
 2. 2
  Visa upp i bästa möjliga form. Se till att du vet exakt hur man kommer dit och bara var att parkera så att du kan komma 15 till 20 minuter innan den schemalagda intervjun tid. Gå till sängs tidigt på dagen (eller dagar) innan intervjun så att du ser utvilad och frisk på den stora dagen. Ta med en extra kopia av din, och / eller om din intervjuaren vill gå över några punkter med dig eller underlåter att föra sin egen kopia.
  • Om intervjun är på morgonen, se till att äta en hälsosam frukost. Detta är inte bara en tom förslag. En frukost rik på antioxidanter, omega-3 fettsyror, och livsmedel som innehåller mycket vitamin E, såsom nötter och frön, kommer att bidra till att förbättra hjärnans funktion och du känner dig piggare och uppfriskad.
  • Överväga att utöva innan intervjun att förinta stress och öka blodflödet. Om du är allmänt nervös eller rastlös inför en intervju, kan det vara en bra idé att träna innan din intervju. Gå hårt i en timme, och ge din kropp minst en timme för att lugna ner. Dusch efter träningen.
 3. 3
  Visa artighet till alla under intervjun. Detta innebär att alla från receptionen till intervjuaren själv. Du vet aldrig vem som har input i anställningsprocessen, och du kan bara göra ett första intryck en gång.
  • Se alla i ögonen och le. Söker folk i ögonen att telegrafera vakenhet, och ler kommer att signalera vänlighet.
  • Tala tydligt och säga "snälla" och "tack". Se till att människor du pratar med under intervjun kan göra vad du säger. Prata hörbart, med god enunciation, säger folk att du är säker, medan gott uppförande talar om för dem att du är hänsynsfull av andra människor.
  • Inte nudel inte runt på din telefon eller elektronisk anordning väntan. I själva verket, lämna den i bilen. Även om det är praktiskt taget acceptabelt, kan spela runt på telefonen kommunicerar tristess och frivolousness (även om det inte är fallet). Stick med en bok eller se över dina anteckningar medan du väntar.
 4. 4
  Var ärlig. Många tror att en intervju är det perfekt tid att försköna. Medan du vill strukturera dina svar så att dina bästa, mest kvalificerade aspekterna i centrum, vill du inte att lura eller ren lögn. Företagen utför bakgrundskontroller, och ljuga om din erfarenhet är helt enkelt inte värt det.
  • I en nypa, ta en cue från politikerna. När en politiker hör en fråga som de inte gillar, svarar de helt enkelt en annan fråga. Du vill inte göra det här hela tiden, men du kan göra det i en nypa.
 5. 5
  Håll det enkelt och kort. Prata om dig själv kan vara mycket svårt att väl: Du försöker övertyga någon du inte vet att du är kvalificerad för en plats utan att låta alltför kaxig eller pompösa. Håll dig till vad du vet väl, och hålla saker kort och koncist.
  • Strukturera dina svar så att du pratar i 30-90 sekund bitar. Någon mindre och du kommer att verka okvalificerad, något mer och intervjuaren är sannolikt att förlora intresset för vad du säger. I "Berätta om dig själv" fråga, markera 2-3 illustrativa exempel om dig själv innan inslagning upp.
  • Använd inte slang eller off-färg humor under din intervju. Det är viktigt att inte säga "häftigt" eller "Rad" under en intervju, såvida du intervjuar för lokala badvakt positionen. Det är också en bra regel för att undvika off-färg humor, du vet aldrig när någon kan ta illa upp, och det är bäst att inte riskera det.
  • Prata om vad andra människor tycker att du gör bra. Lägg inte till ingressen, "Mina vänner tycker att jag är en kompetent social organisatör." Bara gå ut och säga det med rätt touch av självförtroende och ödmjukhet. Kvinnor tenderar att underskatta sin totala arbetsinsats, så tänk på det innan ni andra gissa eller bjuda dig själv, eftersom det är osannolikt att få dig ett jobb.
  • Kritisera inte din tidigare arbetsgivare. När du pratar om dina tidigare erfarenheter, vara artig om dina tidigare arbetsplatser. Var ärlig om din upplevelse - vad du gillade och ogillade - men inte åtala din tidigare chef onödan. Din klass och återhållsamhet kommer att skina igenom.
 6. 6
  Vara personlig. Försök att komma ut som en genuint sympatisk person om du kan. Om du är cynisk, pessimistisk, och absolut berövad någon tro på mänskligheten, försök att tona ner det under intervjun. Att vara personlig handlar om att få intervjuarens känslomässiga sidan att gilla dig och tror på dig. Arbetsgivare som inte alltid anställa kandidater mest kvalificerade för jobbet, utan snarare kandidaterna som de gillar bäst.

Del 3: Efter intervjun

 1. 1
  Skaka hand med intervjuaren och artigheter utbyte. Försök att investera en viss känsla i handslag och artigheter, även om du tror att du bombade intervjun. Intervjuaren bör ge dig en tidsram för när man ska förvänta sig att få en återuppringning, om tillämpligt.
  • Håll huvudet högt och hålla huvudet kallt. Dina känslor är förmodligen balanserar på högsta av toppar eller den lägsta av bottenrekord, men försök att hålla mätas. Projicera en sval förtroende - inte kaxighet - och gå ut ur intervjun med huvudet högt.
  • Om intervjuaren inte berätta när de kommer att kontakta dig om du är en bra passform för position, är det lämpligt att fråga, "När kan jag räkna med att höra från dig om läget?" Detta kommer att visa sig vara viktigt senare.
 2. 2
  Skicka ett tackbrev till din intervjuare och / eller samverkan. Nu är en bra tid att tacka den person du intervjuade med, även om det bara är en formalitet. Du kan säga något i stil med:
  • "Kära [intervjuarens namn], Tack för möjligheten att diskutera mina kvalifikationer med dig. Jag fortfarande väldigt imponerad av [intervjuarens bolag], och inbjuder dig att kontakta mig om du har några ytterligare frågor. Jag ser fram emot att höra från dig om denna position. "
  • Om du missat några viktiga punkter i din intervju du ville stress, kan du inkludera en eller två en> i tackbrev. Håll punkterna korta, och knyta dem till en diskussionspunkt som du eller intervjuaren gjorde under intervjun.
  • Om du fått någon hjälp med att få intervjun, följa upp med lämpliga delar av nätverket. Informera dem om att du har fått en intervju, är tacksamma de hjälpte dig i din karriär sökning, och skulle vara ivriga att hjälpa dem i framtiden.
 3. 3
  Uppföljning med intervjuaren vid lämplig tidpunkt. Du bör ha fått lite information om när du kan förvänta dig att höra tillbaka från arbetsgivaren. Standarden är ca två veckor, men det kan bero. Om du har väntat förbi den utsedda callback datum - eller callback datum har inte angetts och det har varit två veckor - uppföljning med intervjuaren i ett kort e-postmeddelande. Du kan säga något i stil med:
  • "Kära [intervjuarens namn], intervjuade jag på ditt företag [vid den och den dagen], och jag är fortfarande intresserad av tjänsten om den ännu inte har fyllts. Jag verkligen skulle uppskatta all information som du kan ha om min kandidatur. Jag ser fram emot att höra från dig. "
  • Även om du inte kan kontrollera dina tidigare erfarenheter eller hur någon mäter dig mot någon annan, kan du styra hur mycket av din tid du avsätter för att visa intervjuaren du verkligen vill ha den positionen. Inte vara behövande, och inte vara girig, men vara ihållande och artig. Du kommer att arbeta hårdare än minst hälften av de övriga kandidaterna, och det kan vara den avgörande faktorn för att få ett jobberbjudande.

Tips

 • Inte mumsa inte på skräpmat i väntan på intervjun. Du vill inte att erbjuda en smula-belagd eller kladdig hand till intervjuaren.
 • Börja förbereda sig för intervjun väl innan intervjun dagen. Noggranna förberedelser är en förutsättning för framgång i någon intervju. Helst börja förbereda ungefär en månad innan intervjun. Om detta inte är möjligt, börja förbereda så snart du har möjlighet.
 • Din förberedelse för anställningsintervju bör tas på allvar. Konkurrensen mot en annan kandidat med en bättre kompetens är hård. Förberedelser hjälper dig att hålla vad som finns i ditt sinne, och inte glida det när du är i en mest obekväm position. En intervju är nyckeln innan ett företag anställer dig, så att du bättre upptäcka hur att sälja dig själv innan mötet med den blivande arbetsgivaren.
 • Lek inte med din stol i väntan att kallas.
 • När du är på väg att gå in i intervjun rummet ta 2 eller 3 djupa andetag för att lugna nerverna. Du kommer att göra bättre om du är avslappnad och har ett lugnt sinne.
 • När du introduceras till panelen av intervjuare, skaka hand ordentligt med varje person, skapa ögonkontakt med varje person och säga att du är glad att träffa dem, och le när du säger så.
 • Om lokalen är långt från din bostad, stoppa i tvättrummet när du kommer att återställa ditt hår, slips, etc.
 • Var inte rädd för att vara säker. Ställ dig på varför du är den bästa kandidaten för jobbet. Om du verkligen känner så, är det troligt att du kommer klara känslan på din intervjuaren.