Wko

Hur ska en bra musiker

Musicerande är inte något som kan mätas. Visst det betyder att du kan spela ditt instrument väl, men inte på något sätt innebär att du är en musiker. En musiker är någon som kan inte bara spela, men någon som kan förstå, skriva, göra och känna musiken. Musiker kan också spela med andra musiker på grund av deras kunskaper och förmåga. En musiker måste väl avrundad i varje aspekt av musik. De måste också ha förmågan att lyssna. Spela över någon annan eller spela fel harmonin kan vara katastrofala. Lyssna kan inte vara över anges.

Steg

Hur ska en bra musiker. Förbättra din rytm.
Hur ska en bra musiker. Förbättra din rytm.
 1. 1
  Lär musikteori. Musikteori kan förändra ditt sätt att skriva / spela musik. Det öppnar upp ditt sinne för alla de olika möjligheter och alternativ du har. Musikteori är också universell, bör de flesta musiker vet det. Det kommer att göra det lättare att förklara. Till exempel berättar någon att spela ett C-durackord är lättare än att tala om för dem var att sätta varje finger.
 2. 2
  Förbättra din rytm. Att hålla tiden är mycket viktigt om du spelar med andra människor, eller spela själv. Med dålig rytm kommer att göra musikstycke låter dåligt även om du spelar rätt toner. Du behöver inte vara metronomic, men så länge du kan hålla ett tempo utan att påskynda eller bromsa det är OK.
 3. 3
  Spela med andra människor. Leka med andra människor kommer att tvinga dig att stanna i tid. Det kommer också att ge dig erfarenhet och göra dig mer säker på din förmåga. Och framför allt spelar med andra människor är mycket roligare sedan spela själv. Delta i ett band kommer också att vara mycket fördelaktigt.
 4. 4
  Läs mer än ett instrument. Detta kommer att bidra till att bredda dina vyer. Om en gitarrist var att börja spela elbas, skulle gitarristen börja sedan att inse betydelsen av basgitarr. Så nästa gång gitarristen måste skriva en basgång, kommer gitarristen har en bättre förståelse för hur man skriver en mer effektiv en.
 5. 5
  Utför. Performing kräver att du vet den musik som du spelar in i händelse av att något går fel. De flesta föreställningar kräver att du memorera dina pjäser. Att ha ett bra minne kommer att gynna dig eftersom du alltid vet vad man ska spela. Det kommer också att du kan ha mer förtroende för din musik.
 6. 6
  Var uttrycksfulla. Det är en sak att lära sig noter och rytm, men det är en annan att uttrycka musiken. Detta är förmodligen det svåraste att göra, eftersom uttrycket är olika för alla. Försök att plocka en långsam låt, de tenderar att ha en hel del dold mening i noterna. När man vänjer sig långsamma låtar, prova snabbare sådana, de är lite svårare eftersom du behöver bra fart, timing, och exakt artikulation. Men kom ihåg, för mycket uttryck gör att du låter lite corny.

Tips

 • Spela in dig själv spela och lyssna för att hitta eventuella fel som du inte känner att du gör
 • Ha ett huvudinstrument. Fast du ska veta mer än en, har ett huvudinstrument som är din starkaste.
 • Vidga dina musikaliska horisonter. Lyssna på musik som du inte brukar lyssna på. Varje genre av musik har något speciellt om det som gör det bra.
 • Använd en metronom om du kämpar med att hålla tiden.
 • Knacka takten med foten. Till exempel när du spelar i 4/4 takt, hålla en fjärdedels takt. När du spelar i 6/8, kanske du föredrar att trycka på 1 och 4 slag (ett två tre fyra fem sex).
 • Lyssna noga på ditt ljud, och analysera anteckningar som inte låter helt rätt. Merparten av tiden, är det något fysiskt som att krocka med en oönskad tangent eller sträng som du byter toner.
 • Glöm inte att sätta dynamik och "form" i din musik, snarare än att spela alla toner exakt samma. Försök att hitta höjdpunkterna i en fras på musik, bygga upp och lätta backa. Detta är en av de saker som ger en bit karaktär.