Wko

Hur får man in i Stanford

Att välja ett college kan vara en mycket stressig tid. Stanford är ett "holistiskt" skola utan minsta GPA, klass rang, eller standardiserade testkrav poäng. Men, att ha en hög GPA, hög klass rang, och höga standardiserade provresultat är underbart att ha på din college ansökan. Denna artikel kommer att förklara hur man får in i Stanford.

Steg

Hur får man in i Stanford. Träffa din high school rådgivare i din sophomore eller yngre år för att granska din akademiska framsteg.
Hur får man in i Stanford. Träffa din high school rådgivare i din sophomore eller yngre år för att granska din akademiska framsteg.

Alla studenter

 1. 1
  Träffa din high school rådgivare i din sophomore eller yngre år för att granska din akademiska framsteg. Utnyttja alla AP (Avancerad placering) kurser tillgängliga för dig. Bara ta AP kurser och ta dem inom högskolan du vill ta. Till exempel skulle bli läkare kräver Algebra 1, 2, geometri, Analys, trigonometri, och alla andra klasser matematik du har erbjudit i din skola tillsammans med fysik, kemi, och alla andra klasser vetenskap du har. För konst / utformning karriärer, fysik, geometri, konst och dator design är underbar. Verkligen, bara ta några AP klasser som du kan. Försök att gå till en skola med en magnet program för den karriär du vill ha. Något i de 50 skolorna är stor.
  • Var medveten om att Stanford rekommenderar 4 år av engelska med betoning på skrivande och litteratur, 4 år i matematik med fokus på algebra, trigonometri och geometri, 3 år av historia / samhällskunskap, helst med en uppsats komponent; och 3 års laboratorievetenskap, såsom biologi, kemi och fysik. Tre till fyra år av ett främmande språk är också rekommenderas.
 2. 2
  Anmäl dig själv i alla AP-klasser. Du måste börja i högstadiet, med begåvade klasser och eventuella hedrar klasser som högstadiet har. Ja, du kommer att behöva ta EOC tester för dessa klasser, men ju fler desto bättre! Om din skola bara erbjuder hedrar matematik klasser, ta dem. Bara få ett högt A i alla dina andra klasser, en 97 eller högre och svarar på frågor och vara en god elev att komma in i AP-klasser.
 3. 3
  Ta ACT plus skriftligen eller SAT test. En av dessa standardiserade tester krävs av Stanford för att beaktas. Men det finns ingen minimal test poäng krävs för att bli antagen. Även att få en nära perfekt värdering kommer raket dina chanser till att få in Stanford.
 4. 4
  Två SAT ämnesproven rekommenderas, men krävs inte. Du måste inkludera officiella resultat om du väljer att skicka dessa tester. Ta läsning och matte, eftersom det är ganska mycket ett minimum av de två proven. Ta skriftligen om möjligt. Gå på webbplatser som number2.com i högstadiet så att du kommer att få en perfekt poäng i high school!
 5. 5
  Var dig själv när du skriver dina uppsatser för Stanford. Kollegiet är ute efter din "äkta" röst och inte vad du tror att de vill, även känd som "förpackning." Men, om sig själv är ett ghetto, dålig grammatik, fruktansvärda författare, ompröva dina tankar på Stanford. Eller, ändra sättet du skriver så att du verkar Prim, korrekt och legitimt.
 6. 6
  Tänk kvalitet kontra kvantitet när det gäller fritidsaktiviteter. Universitetet söker entusiasm i vad du gör. Det kan vara bättre att visas som en gedigen erfarenhet inom ett par aktiviteter snarare än minimalt deltagande i många klubbar och sport. Ingen extracurricular aktivitet har fler meriter än någon annan på detta college. Delta i minst en sport i 6 år eller mer, eftersom det verkar som att du är fantastisk på det. Också delta i en klubb som din skola har, liksom elevråd, ande, eller NJHS. Du behöver vara i NJHS eftersom det visar att du har enorma kvaliteter och du är en ledare. Kör för klass president och en av officerarna. Delta i en skolpjäs. Var så tjusigt som möjligt.

Fylla i ansökan

 1. 1
  Gå till Stanfords ansökan hemsida, https:/ / www.commonapp.org / CommonApp / default.aspx och klicka på "aldrig registrerade" länken under "Apply" i mitten av skärmen.
  • Du måste ansöka på nätet om du inte har speciella omständigheter som hindrar dig från att göra det. Stanford University accepterar bara online-applikationer om du inte fått särskilt tillstånd att skicka in papper applikationer.
 2. 2
  Fyll i "första året gemensamt program" och "Stanford tillskott" blanketter och lämna in dem båda.
  • Din gymnasiet avskrifter krävs också. Din skola har valet att skicka dem elektroniskt eller per post. Det finns tre former som måste fyllas. De är Secondary School Report, Mid-Year skolbetyg och slutrapporten. Dessa blanketter kan fyllas eller hämtas på Common Application webbplatsen.
 3. 3
  Skaffa två lärare utvärderingar. Dessa utvärderingar ska komma från lärare som undervisade dig i årskurs 11 eller 12, om du tog kurser på avancerad nivå i klass 10.
  • Dessa utvärderingar måste komma från två olika kärnämnena. Exempel på godkända ämnen är: matematik, engelska, naturvetenskap, främmande språk eller historia / samhällsvetenskap.

Särskilda former för överföring av studenter

 1. 1
  Kontrollera att du uppfyller Stanfords behörighetskrav för en överföring antagning. Konsultera Stanford Bulletin och registratorn webbsida för den mest uppdaterade informationen om vad överföra krediter accepteras.
 2. 2
  Slutför gemensamma programmets överföring ansökan och Stanford tillägg. Båda dessa måste fyllas i och skickas in online på Common Application webbplatsen. Också slutföra Transfer Application personlig essä samt Stanford Tillägg Korta Essays
 3. 3
  Skaffa två instruktör utvärderingar. Dessa utvärderingar måste vara från en akademisk lärare på din skola, om du har bara tagit stora föreläsning kurser. I dessa fall kan en assistent att fylla i formuläret.

Internationella studenter

 1. 1
  Följ anvisningarna i förstaårselev eller överföring student avsnitt i den här artikeln. Du kommer också att behöva lämna den internationella tillägg form till Secondary School Report formulär.
  • Översättning av officiella avskrifter och utvärderingar lärare i engelska krävs. Originalexemplar av dina instruktioner bör också översättas. Dessa översättningar bör vara av lärare eller skolledare som vet engelska väl.
  • Du kan också ta Test av engelska som främmande språk (TOEFL) om du inte är en native English speaker. Testet är inte nödvändigt, men rekommenderas.

Finansiellt stöd

 1. 1
  Ansök om CSS PROFIL (college stipendium tjänsten) och FAFSA (gratisprogram för Federal studiestödsnämnden) på linjen.
  • Alla Stanfords ekonomiska stödet, inklusive stipendier, är behovsbaserad, "vilket betyder att allt stöd berättigande avgörs av din familjs ekonomiska situation." Stöd bestäms inte av akademiska meriter status eller atletiska förmågor.

Tips

 • Se till att din ansökan och alla nödvändiga material läggs upp av dessa tidsfrister: 1 november (Restriktiv tidiga insatser) 1 Jan (Regular beslut) och 15 mars (Transfer Entré).
 • De som begåvad i konsten kan skicka in ett Arts Supplement med resten av deras ansökan. Observera att tidsfristerna är olika för konst Kosttillskott. De är: 15 oktober för kartell tidiga åtgärder Sökande, december 1 för Regular Beslut sökande och mars 15 för överföring sökande.
 • Om du är en internationell sökande, observera att Stanford inte erkänner den internationella engelskt språktest (IELTS) som ett mått på kunskaper i engelska.