Wko

Hur får man in Columbia University

Columbia University ligger i New York City och är det äldsta universitetet i staten New York. På grund av dess Ivy League status, får Columbia University många fler ansökningar än slots tillgängliga för sina många grund-och forskarutbildning. Medan vissa program är mer konkurrenskraftiga än andra, kan de sökande att öka sina chanser att bli antagen genom att planera framåt, att uppnå höga betyg och scoring väl på inträdesprov. Väl skrivna uppsatser är också en integrerad del av ansökningsprocessen. Dessutom kan vissa program kräver meritförteckningar och brev referens. Här är stegen för att få in Columbia University.

Steg

Hur får man in Columbia University. Tala till tidigare studenter från Columbia University.
Hur får man in Columbia University. Tala till tidigare studenter från Columbia University.
 1. 1
  Tala till tidigare studenter från Columbia University. Kontakta ditt program val vid Columbia University för att fråga om de har en lista över alumner du kan tala om vilken typ av akademisk erfarenhet och hur de förberedde sig för programmet.
 2. 2
  Utveckla akademiska styrkor. Columbias Barnard College är en grundutbildning liberal arts college för kvinnor som medger studenter som besitter en stark akademisk grund. Barnard rekommenderar att eleverna förbereda sig för programmet genom att anmäla dig avancerade och snabbare gymnasiet kurser i teoretiska ämnen som matematik, engelska, naturvetenskap, historia och främmande språk.
 3. 3
  Uppnå en hög medeltalet (GPA). Den Columbia School of General Studies, en grundutbildning, medger oftast studenter med en GPA på 3,8 eller högre. Varje Columbia University program har sina egna GPA krav. GPA är bara en av de många faktorer som beaktas i en antagning ansökan, men en hög GPA kommer att öka dina chanser att bli antagen.
 4. 4
  Förbered för önskad standardiserade testet. Ta reda på vilka prov krävs för ditt specifika program.
  • Ta det lämpligt test för en grundutbildning. Du kan behöva ta Scholastic Assessment Test (SAT) eller Europeiska College Testing Program (ACT) för antagning till en grundutbildning.
  • Studie för standardiserade tester som krävs för forskarutbildningen. Varje forskarutbildningen har sina egna testkrav. Columbia University Teachers College, till exempel, kräver Graduate Record Examination (GRE), Miller Analogier Test (MAT) eller Test av engelska som främmande språk (TOEFL) för internationella studenter.
  • Uppnå en hög poäng på standardiserade prov. På grund av konkurrensen på Columbia University ansökningsprocessen, en hög poäng på standardiserade prov, tillsammans med en hög GPA, kommer att öka dina chanser för antagning. Fråga antagningen kontoret för den genomsnittliga standardiserade provresultat av tidigare antagna studenter. Beroende på program, även denna information tillgänglig på nätet.
 5. 5
  Fyll i nödvändiga universitetets ansökan.
  • Besök webbplatsen för Columbia University programmet. Ladda ner ett program eller fylla i ansökan online.
  • Samla relevanta dokument med anknytning till skolor du deltog, din GPA och provresultat.
  • Svara på alla användningsområden frågor noggrant och korrekt. Ge tydliga och korrekta svar att undanröja alla missförstånd.
 6. 6
  Skriv en uppsats.
  • Följ instruktionerna noga. Var uppmärksam på längden, ämne material och format som krävs för den självbiografiska essä.
  • Be andra att granska din uppsats innan inlämning. Låt betrodda vänner, lärare och / eller släktingar läsa uppsatsen och kommentera dess tydlighet och effektivitet.
  • Korrekturläsa din uppsats innan du skickar det. Skicka in en oklanderlig uppsats, fri från grammatiska fel och stavfel.
 7. 7
  Ge rekommendationsbrev. Ansökningsprocessen kräver typiskt rekommendationsbrev. Få dessa brev från lärare, arbetsgivare, ledare och andra som är väl förtrogen med din arbetsmoral, kommunikativ kompetens, karaktär och kapacitet.
 8. 8
  Skicka in en meritförteckning, om så önskas. Graduate Program program kräver vanligtvis en meritförteckning som ett fönster in i ditt arbete historia och prestationer. Ge en väl polerad CV som framhäver dina viktigaste arbete prestationer.
 9. 9
  Kontrollera programmets webbplats för ansökningsförfaranden bearbetning. De olika programmen visar hur lång tid det tar att behandla ansökan. Vissa program, till exempel Columbia School of General Studies, kan du kontrollera status för din ansökan online.