Wko

Hur får man en frilansande jobb


Skaffa ett jobb direkt från kunden. Detta gör att du kan vara din egen chef, göra en del av ditt arbete från ditt eget hem, och ofta ställa dina egna timmar.

Steg

Hur får man en frilansande jobb. Utveckla de kunskaper du behöver för att frilans inom det fält som du väljer.
Hur får man en frilansande jobb. Utveckla de kunskaper du behöver för att frilans inom det fält som du väljer.
 1. 1
  Utveckla de kunskaper du behöver för att frilans inom det fält som du väljer. Dessa är några vanliga frilansar fält:
  • Journalism. Tidningar, och även nätverk nyhetskanaler letar alltid efter att bryta berättelser och "fyllnadsmedel" för deras kommande upplagor, och om du har ett gott öga, och har turen att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt, nästa stora berättelsen kan bli din. Konkurrensen mellan nyhetskanaler har aldrig varit högre, så detta kan vara en av de bästa möjligheterna till frilans.
  • Skriva. Detta är en av de mest öppna, flexibla och kreativa områden frilansuppdrag det finns. Tidningar använder ofta artiklar skrivna av frilansare, och beroende på publiceringen, och längden och kvaliteten på artikeln, kan lönen vara bra.
  • Webbsida design. Detta är ett växande område, och många små företag och organisationer inte har en professionell personal för att hantera sina webbsidor. Eftersom webbplatser ofta uppdateras regelbundet, kanske du upptäcker att du kan få ett fortsatt avtal med flera "stamkunder" för att hålla dig sysselsatt.
  • Datainsamling. Detta är ett brett, löst definierad aktivitet, men vanligtvis innebär insamling av uppgifter för företag att använda i itu med sina kunders behov och preferenser, eller letar efter nya produkter eller leverantörer för deras befintliga kundbas.
  • Consulting. Många företag eller privatpersoner anlita konsulter för att undersöka frågor av intresse, vare sig personal eller projektledning, egendom tillsyn, effektivitet, eller för att dekorera, shoppa, även stil och mode.
  • Fotografi. Här är en annan frilansande företag som kan erbjuda massor av spännande möjligheter. Du kan hitta en marknad för ditt arbete på nyhetstjänster, eller enskilda kunder som fastighetsmäklare, företag reklam, andra tryckta medier, och även stolta mammor fotboll om du får en bild av deras barn gjorde ett första mål.
 2. 2
  Få till en av de frilansande webbplatser -. Thefreelancenation com, FreeLancer.com, Elance.com, etc, register, och bud på en tillämplig projekt.
 3. 3
  Skaffa den utrustning du behöver för din frilansande verksamhet. Om du planerar att skriva, har du förmodligen kan börja med en någorlunda pålitlig dator med en ordbehandlare och skrivare, vilket är en blygsam investering. För fotografering kommer du vill investera i kvalitet utrustning så att din produkt kommer att vara användbar, och därmed säljbar.
 4. 4
  Få en utbildning som tjänar dina behov i ditt val av områden. Om du planerar att skriva, behöver du en bra, solid, grepp om grammatik, stavning och skrivning, kan så några college kurser vara din bästa insats. För specialiserade arbete som IT (Internet-teknik), gäller samma sak, men många framgångsrika webbdesigners självlärd!
 5. 5
  Sätt ord ut som du är intresserad av frilansuppdrag. Börja med budgivning för jobb på olika frilansande webbplatser. Och kom ihåg, glöm inte effektiviteten i ansikte mot ansikte marknadsföring. Skriv några visitkort och dela ut dem till andra yrkesgrupper i ditt liv. Du kan behöva få ett verksamhetstillstånd för vissa frilansjobb, särskilt inom områden som hem inspektioner, rådgivning, och fotografi, men det är svårt att sätta fingret på de exakta kraven här eftersom de varierar kraftigt mellan olika jurisdiktioner.
 6. 6
  Schemalägg din tid. Detta är ofta det svåraste för alla hem anställning eller verksamhet, eftersom du inte har en chef att svara på (om det inte är din make). Bestäm hur många timmar du tänker ägna åt ditt arbete, och sedan följa upp. Om du får ett kontrakt för en frilansande jobb, fastställa en tidtabell, och hålla fast vid det.
 7. 7
  Ge varje projekt ditt allra bästa! Ditt arbete, inte företagets rykte, är ditt starkaste referens för det framtida arbetet. Aldrig lämna undermåliga skriva projekt, eller ofullständigt material, kommer det att orsaka endast en potentiell kund att se någon annanstans på deras nästa projekt.

Tips

 • Försök att ge en demo av projektet.

Varningar

 • Google betalar inte för frilansuppdrag.