Wko

Hur du handskas med dyslexi

Dyslexi är en form av inlärningssvårigheter. Det är inte lätt att få hjälp och råd om hur man ska hantera de frågor konfrontera dig. Denna guide är baserad på alternativa strategier och tekniker.

Steg

Hur du handskas med dyslexi. Börja med att ändra din inställning till ditt tillstånd.
Hur du handskas med dyslexi. Börja med att ändra din inställning till ditt tillstånd.
 1. 1
  Börja med att ändra din inställning till ditt tillstånd. Vi måste sluta tänka på dyslexi som ett problem och utveckla idén om att vi har fått en sällsynt gåva.
 2. 2
  Förstå den frustration du känner och använda denna energi till din fördel kommer att vara nyckeln till din egen framgång.
 3. 3
  Acceptera att du inte är som alla andra och sluta försöka imitera vad de gör. Du är unik och din hjärna är kopplad annorlunda.
 4. 4
  Inse att du inte är dum, långsam, eller ointelligent. Du är begåvad, kreativ och tänka utanför boxen. Endast personer med dyslektiska tendenser har denna unika syn på världen.
 5. 5
  Som de säger: "En bild säger mer än tusen ord." Bilder och bildspråk är lättare att förstå än ord. Använd bilder i stället för ord. Former och färger fungerar också bra. Genom att tilldela ett ord i en form eller ger det en färg, kan du komma ihåg hur man stavar, säger, eller använder det ordet.
 6. 6
  Var kreativ! Spela med ditt sinne. Räkna ut ditt eget språk som fungerar för dig och med övning kommer du att kunna lära sig lättare när de tar i stora mängder information. När du får bra på det, kan du lära dig någonting.
 7. 7
  Ge inte dig själv en hård tid för att inte plocka upp något genast. Du kommer att hitta ett sätt om du är kreativ.
 8. 8
  Musik är ett användbart verktyg som sinnet lär ljud före ord, så använder ljud för att lära sig.
 9. 9
  Försök lära nattetid. Du kanske upptäcker att du kan koncentrera sig bättre på natten timmar än dagen timmar.
 10. 10
  Repetition är meningslöst. Dyslexics lär holistiskt, eller alla på en gång. Vi behöver inte ha saker trummade in i våra huvuden när vi förstår.
 11. 11
  När du misslyckas med att förstå någonting, andas. Försök att stilla ditt sinne, sedan fokusera på de känslor som går genom kroppen och driva denna energi upp din ryggrad i ditt huvud. Se ditt problem i bildform, agera problemet ut och du kommer att finna att du kan göra det enkelt.
 12. 12
  Tvinga aldrig ditt sinne för att arbeta. Om du inte är på humör, slappna av och vänta. Du kommer att vara på humör för att arbeta förr eller senare. Pushing själv kommer att orsaka onödig stress.
 13. 13
  Allt kan läras. Tro på dig själv och du kan göra det.
 14. 14
  Hjälp andra omkring dig (lärare, föräldrar, medarbetare, makar) förstår att du tänker och lär på olika sätt. Det kommer att hjälpa dem att hjälpa dig. Det kan också förhindra konflikter som kommer från detta dra.

Tips

 • Tänk utanför boxen. Du är kreativ och speciell, och inte många människor är välsignade som denna. Du har en ursäkt för att vara annorlunda.
 • Kom ihåg, du är inte på egen hand.
 • Vet att du inte är ointelligent.
 • Det finns ett sätt att lösa alla problem, det gäller bara att hitta en lösning.
 • Inte frustrerad, kan lära sig att meditera hjälp här.
 • Var inte rädd för att misslyckas eller att vara annorlunda.

Varningar

 • Bli inte arg på de människor som inte gillar det sätt du gör saker. De förmodligen förstår bara inte.