Wko

Hur ansöker matematik och geometri i basket

Titta din omgivning, titta på din omgivning, Har du märkt något? Nej? Kanske är det att allt omkring dig har en form, vinklar, och medföra vissa åtgärder. Ja, geometri och matematik finns överallt, i musik, i ditt hus, i videospel, på dig själv och även i basket. Här ska vi prata om hur du kan använda dessa två stora områden i din egen fördel inne i domstolen, så att du kan öka dina procentsatser.

Steg

Hur ansöker matematik och geometri i basket. Lär känna domstolens geometri.
Hur ansöker matematik och geometri i basket. Lär känna domstolens geometri.
 1. 1
  Lär känna domstolens geometri: Du måste känna till alla åtgärder från var du spelar, så att du kan få en bättre rumslig uppfattning. Bågen diameter (18 in), längden från bågen till hoop (94/84 ft), bollen själv (9,4 i diameter), fältet wideness (50 fot), och längden från tre lodräta linjen till bågen ( 19 ft).
 2. 2
  Förstå skytte konsekvenser: När du skjuter du med tre faktorer: vinklar, impuls, och läget för armarna. Du måste använda en större vinkel (förstå vinkeln som en vinkelrät linje från dina höfter, och en förlängning av dina armar) om du gör ett fält skott, men en mindre när du skjuter inifrån frikast zonen. Du kan skjuta högre när du har några försvarare framför dig, även jag rekommenderar att skjuta från en 45 eller större vinkel, orsak som hjälper bollen att gå mjukare och renare till korgen. Armbågen bör vara närmast möjligt att ditt ansikte så att bollen går i rät linje och utöka din arm så långt du kan så att du har större kraft.
 3. 3
  Erkänn matten i avgränsande: Bollen är en semi-sfär som enligt Newton, kommer att ha en reaktion beroende på den kraft du använder det. När dåligt pumpade, kommer det binds inte lika bra som när den är full av luft, på samma sätt som när du inte den studsa rätt. Du måste ansöka bollen en relativ mängd kraft, beroende på om du vill ge en lång bunden pass, om du kör, eller om du är dribblingar. Mitt råd är att när dribbling, tillämpa avsevärd kraft till bollen, och studsa den nära golvet, så att du kan få bättre kontroll. Använd en rakare vinkel på bundna pass om du vill att de ska komma vidare, och när man kör hålla den på höjden av höfterna så att du behålla din hastighet.
 4. 4
  Få en assistent till rekord procentsatser: Du måste veta hur många returer, skjuter, stjäl och kontringar du gör, så att du kan förbättra på de områden där du har låg prestanda. Anteckna de försökte och gjorde skott. De offensiva och defensiva returer. De totala stjäl och kontringar på spelet. Second Chance poäng du gjorde och lagets tendenser skytte.
 5. 5
  Förstå parabel i skott: Den parabel är nackdelen kurva som är gjord i varje skott. När du skjuter kanske du inser att när högre parabeln renare eller enklare bollen kommer in i bågen, och som lägre, träffar fler chanser finns det att bollen fälgen. För parabeln effekten vara klar bör du tillämpa "fullfölja" med handleden, det betyder att du ska ge bollen en back flip effekt i slutet av ditt skott med handen.
 6. 6
  Applicera geometri i studsade: När bollen är skjuten från en sida, från ett fält shoot, kommer det sluta på andra sidan, de flesta av de tider, då skott från frikast zonen kommer mestadels studsa på samma sida. När mer kraft appliceras återhämtningen kommer att få ytterligare, när lilla kraft underförstådda, kommer bollen att falla på samma plats som det slår. Så bekanta dig med studsade konsekvenser så att du kan gissa varje gång var bollen kommer.
 7. 7
  Förstå defensiva konsekvenser: Varje försvar fått veta hur geometrin antyds, så att de kan veta hur de kan stjäla fler bollar, undvika att bli lurade och stoppa sin man från att göra mål. Den första implikationen är de defensiva vinklar där du står din man, när du är halv-sidig, har du en fördel, eftersom han inte kan få passera dig lika enkelt som om du möter honom direkt utan kropp vinkel. Detsamma tillämpas på vinkeln av er benen på defensiv position, desto mer viks benen desto snabbare du är. Slutligen inser att när du förskjuta den högre främre delen av fötterna (tips), du också är snabbare, eftersom det är snabbare kontakt med golvet.

Tips

 • Försök att komma ihåg de mest möjliga geometriska fakta, eftersom du kommer att förbättras på alla dina färdigheter.
 • Kom ihåg att vinklarna beror på den kraft och den längd du behöver.

Varningar

 • Försök att vara naturligt på din spelstil.