Wko

Så att välja rätt bankkonto som tonåring

Som tonåring finns det flera faktorer att tänka på när man väljer en bank. Spara pengar är en viktig färdighet att lära sig tidigt i livet, det ger dig en känsla av syfte, en förmåga att interagera med den kommersiella sidan av livet och en möjlighet att utveckla självdisciplin om att spara och spendera pengar. Att välja rätt bank när du är en tonåring bör handla om att komplettera dina behov och uppfylla dina behov med minsta möjliga krångel, byråkrati och förlust av medel genom avgifter.

Steg

Så att välja rätt bankkonto som tonåring. Tänk på syftet för ditt konto.
Så att välja rätt bankkonto som tonåring. Tänk på syftet för ditt konto.
 1. 1
  Tänk på syftet för ditt konto. Syftet för ett konto kommer att påverka vilken typ av konto du letar efter, och det kommer också att påverka ditt beslut om du vill använda en bank för kortsiktiga besparingar eller för längre placeringar. Tänk på frågor som:
  • Har du en sommar / efter skolan jobb som du behöver ett bankkonto för?
  • Vill du ett lönekonto eller ett sparkonto?
  • Vill du spara pengar eller bara hålla det säkert tills du spendera den?
 2. 2
  Gör din hemläxa. Kolla in bankerna i ditt område, och forskning vilka som erbjuder bättre paket för ett konto. En bank kan ge dig ett checkkonto komplett med en check bok, men en annan kan ge dig en speciell kreditgräns. De viktiga saker att titta efter är:
  • Vilka är dina utgifter och sparande behov? Stämmer banken dessa?
  • Är de alternativ som erbjuds av banken sannolikt att uppmuntra sparande eller motverka det?
  • Vilka är bankens avgifter? Dessa kan ibland vara en förskräcklig överraskning - vet i förväg och matcha avgifter till din sannolika användningen av banken. De flesta banker kommer att börja ladda mer du använder banken - ATM avgifter, kolla avgifter, kassör avgifter mm
  • Erbjuder banken en ungdom eller student paket som är relevant för dig? Ofta sådana paket kommer med bättre avgift erbjudanden och ibland bra ränta.
  • Vilka är de räntor?
  • Finns det en möjlighet till en kombinerad konto struktur? Till exempel kan en sådan struktur att vissa besparingar, vissa utgifter, men båda bidrar till intresset byggnad.
 3. 3
  Gör jämförelser. Du har gjort läxan. Nu gör de jämföra och ställa sådana saker som:
  • Vilken bank har de bästa avgifterna för vad du söker?
  • Vilken bank har det paket som du söker?
  • Vilken bank har specialerbjudanden för ungdomar? Jämför dem.
 4. 4
  Tänk på platsen. Platsen är mycket viktig. Vissa banker är mycket lokal och det kan vara svårt att hitta filialer eller delade platser filial på andra håll i ditt land eller till och med utomlands. Om du är på väg att ta examen från high-school, kan du studera någon annanstans än din lokala region, så ha detta i åtanke när du väljer en bank. Överväga att välja en bank med många platser, så att när du går på college, kommer du inte att få ett nytt konto, eller lämna ditt bankkonto bakom. För dem som reser, se till att du får ett konto som gör att du kan ta ut pengar utomlands - be om ett ATM-kort som bär "Cirrus" eller "Plus" symboler på det - båda är indikatorer som du kan använda uttagsautomater i många delar av världen.
 5. 5
  Hitta en kredit union. Kreditkassor är finansiella institutioner som konkurrerar med banker, förutom att de är icke vinstdrivande. Kreditföretag har inte aktieägare att betala, och därför ofta ge bättre räntor med lägre avgifter.
 6. 6
  Gå till gratis konto. En bra bank låter dig öppna ett konto gratis och kommer inte att ha några avgifter på det. Du kanske till och med kunna få ett konto som ger dig ett bankkort eller ATM-kort gratis.
 7. 7
  Fråga dina föräldrar. Har en förälder hjälpa dig att titta på och jämföra olika banker, samt att hjälpa dig att välja den mest lämpliga. Som tonåring, såvida du inte är 18, kanske du inte kan öppna ett konto utan en förälders namn eller tillstånd, beroende på landets regler. Oavsett reglerna, är det alltid en klok lösning att söka dina föräldrars samarbete - många en förälder kommer att vara mer än glada att hjälpa lägga besparingar på ditt konto när du visar initiativ och eget ansvar för att öppna ett bankkonto.

Tips

 • Välj ett betalkort över ett kreditkort. Det är, vilken typ av kort som bygger på pengar som du faktiskt har. Om det inte fungerar, är det ett tecken på att du har slut på pengar och du måste balansera och ompröva dina utgifter alternativ.
 • Kom ihåg att om du går med en kredit union (samma som en bank utom ideell) du blir en "medlem". Detta gör du en ägare av Credit Union - om du öppnar ett konto hos en bank detta betyder inte att du äger banken.
 • Skapa mål sjökort för besparingar. Vissa banker kommer att hjälpa dig genom att ge något. Om inte, är det bra att utarbeta en barometer med sparande mål poäng som du färg på när du når varje besparingar milstolpe, att göra så tills du når toppen målet. Detta fungerar utmärkt för att uppmuntra sparande för resor, studier utomlands, en bil etc, som ni kan se barometern gå upp och upp, försöker övertala dig att spara ännu mer.
 • Titta in ING Direct
 Pengar konto: ett av de enda verkliga betalkort och bankkonto som inte har några avgifter eller miniminivåer. Designad speciellt för tonåringar och deras föräldrar, kan du hantera dina pengar, med hjälp, stöd och vägledning för din mamma eller pappa. 

Varningar

 • Välj inte en bank bara för att det är att ge bort gratis iPods, presentkort eller andra sådana incitament. Se till att affären som erbjuds av banken passar dina behov, annars kan du få betala för dem "freebies" i avgifter, som inte är värt det.
 • Välj inte en bank på grund av en spännande kreditkort erbjudande. Kreditkort ger dig inte gratis pengar - bara pengar som är din "för nu" och att bolaget kommer att förvänta sig från dig vid en senare tidpunkt, vanligen med rejäl ränta. Om du inte har ett specifikt syfte för ett kreditkort, och pengarna för att betala tillbaka räkningen, det är dumt att betala för saker med ett kreditkort. Stick med bankkort och kontanter.