Wko

Hur tycker du har två näsor

Har du någonsin undrat hur det skulle kännas att ha två? Du kan ta reda på med hjälp av denna beröring, en illusion som utnyttjar din känsel att "lura" din hjärna. Det är också ibland kallas Aristoteles illusion. Du kan utföra denna illusion just nu på dig själv, och det kan alltid förändra hur du tänker på dina sinnen. Det kommer inte göra dig lukta bättre, men. Om du behöver hjälp med det, bara ta en.

Steg

Hur tycker du har två näsor. Ta med dina korsade fingrar till spetsen på näsan.
Hur tycker du har två näsor. Ta med dina korsade fingrar till spetsen på näsan.
 1. 1
  såhär. Du kan antingen använda handen, men det är den vänstra, sett från baksidan.]] Cross din bakom ditt pekfinger. Den pekfingret kallas ibland pekfinger - det är fingret bredvid din tumme. Fingrarna ska röra nära, men inte på de tips. Det spelar ingen roll vilken hand du använder.
 2. 2
  Ta med dina korsade fingrar till spetsen på näsan. Placera dina fingrar så att spetsen på näsan är i det lilla utrymmet eller gapet mellan de två fingertoppar. Om du använder din högra hand, ska den högra sidan av spetsen på långfingret och den vänstra sidan av spetsen på pekfingret att vidröra näsan, om du använder din vänstra hand, kommer detta att återföras. Du kommer förmodligen att märka en konstig känsla, som om du har två näsor.
 3. 3
  Kör dina korsade fingrar sakta upp och ner näsryggen. Om du inte redan har känt två näsor känsla, troligen kommer du nu är som din motor hjärnan luras att tro att varje finger är fokuserad på en separat näsa.

Tips

 • Forskarna är inte riktigt säker på varför detta, eller många andra illusioner, förekomma, men illusioner är ett fruktbart område för dem som vill få en inblick i våra sinnen och makt av perception.
 • En självklar, men delvis, förklaring till detta fenomen är att normalt om du skulle greppa ett föremål mellan pekfingret och långfingret på höger hand, skulle föremålet ska röra den vänstra sidan av långfingret och den högra sidan av index finger, men med korsade fingrar, är det omvända.
 • Titta inte i en medan du gör detta, eftersom det kommer att förstöra illusionen.
 • Detta kan också prövas med ett föremål, såsom en kam.

Varningar

 • Om du håller tummarna så här ett tag, kanske du märker att de känner sig lite "blandade upp" efter att du uncross dem. Oroa dig inte. Denna känsla går snart.