Wko

Hur man bygger en Popsicle pinne torn

Med tanke på 200 Popsicle pinnar, bygga ett torn minst en meter hög som kan stödja 10 Fysik böcker. Rekordet för denna fysik klassen är 18 böcker, ca 72 pund. Kan det göras? Kan mer än sjuttio pounds av böcker stödjas med en Popsicle pinne struktur? Visst, här är ett sätt att göra det..

Steg

Hur man bygger en Popsicle pinne torn. Visst, här är ett sätt att göra det..
Hur man bygger en Popsicle pinne torn. Visst, här är ett sätt att göra det..
 1. 1
  Gör fyrkanter.
  • Lägg ut fyra Popsicle pinnar i en kvadrat. De vertikala och kära kommer att lägga ovanpå, eller över, de horisontella.
  • Varje limmade stick är en "Popsicle pinne width" in från spetsen av pinnen den är limmad. En limfog är en pinne bredd ned från den övre spets, och en pinne bredd till höger om den vänstra dricks. Lägg ett klick lim i de tre andra platser där de korsande eller horisontella pinnar vidrör vertikala pinnar.
  • Rikta in pinnarna och se "fyrkantighet" flera stenar plattor användes som en rak kant. De användes också som vikter för att lägga på toppen av rutorna för att "klämma" dem på plats tills limmet torkat. Tegelstenar eller andra platta massiva objekt kan mer vanligt förekommande, och kan användas. Du kan använda en byggmästare kvadratiska eller andra raka kanter för anpassningen.
  • Lay pinnar ut två-och-två (två pinnar bredvid varandra) till vänster, och två pinnar sida vid sida på den högra. Placera en korsning pinne och lägg en klick lim endast till den inre pinnen. Ta det yttersta stick innan limmet härdar. Resterande (limmade) Stick är en Popsicle pinne bredd in från spetsen av passage stick.
  • Placera en vikt på torget, och låta limmet härda.
 2. 2
  När limmet torkar på denna grundläggande torg, montera ett tvärstag diagonalt över torget. Se till att detta stag är antingen innanför eller utanför beroende på vilken modul du bygger. Du kommer att upprepa detta "göra en fyrkantig" process många gånger, men det kan hjälpa till att undvika fel (slösa Popsicle pinnar) om du bygger en hel kub först.
 3. 3
  Gå två rutor som bildar en kub till> Fler pinnar används för att "binda" rutorna ihop till en kub. Först de två nedersta pinnarna limmades, vägt, och får torka, då strukturen vändes och två pinnar sattes att knyta ihop den motsatta sidan av kuben.
 4. Opposing tvärstagen betyder en Z stagade kvadrat är förbunden med en S stagade kvadrat.
4
staplas och sammanfogade staplade>. Kläm benlederna med kläder stiften och ge tid att torka.
5
För att upprepa: göra fyrkantiga ramar, gå med rutor i tärningar, sedan gå med kuber i ett torn.
 • Det finns två samverkande typer, en "inside stick kuben" och en "utanför stick kuben". Dessa suppleant i tornet struktur. Den lastbärande (lodrät) pinnar vilar direkt på horisontella pinnar.
 • Snedstöden på den andra modulen har utformats för att vara kontraproduktiva (motsatt) till dem på den första modulen. Om den första modulen kan tänkas ha Z hängslen, kan den andra modulen ses som har S hängslen.
6
Färdigt.

Tips

 • Den första kuben var så dåligt inriktade och tvärstag var inte korrekt installerade för töjbarhet, de skulle inte kompletterar varandra symmetriskt. Pinnarna bröts isär innan limmet hade satt på det högsta och dessa pinnar återvanns senare i processen. Elmers trälim gör ett band som är starkare än träet i sig, så rädda en dålig modul hade bäst ske innan limmet är helt botad. Försiktighet måste iakttas för att undvika att krossa de pinnar i stället för den limfogen (en kökskniv och mild övertalning hjälpte).
 • Vissa tävlingar begränsa mängden lim, gjorde detta en inte, så lim anbringades generöst, flera gånger för varje fog. Överflödet av lim till att pinnarna skulle bryta innan en gemensam kom ogjort.
 • Om du söker på nätet, kan du hitta en källa till information om en tysk ingenjör som arbetade på mining problem. Han utvecklade en metod för samverkande timmer kallas Square-set som revolutionerade branschen.
 • Den modulära, förregling strategi verkade enklast att bygga och replikera, det mest logiska tillvägagångssättet med tanke på uppgiften. Denna konstruktion gör att varje bärande vertikala balken att ligga an mot en horisontell tvärbalk. Varje "tungan" från ovanstående kub passar i ett spår på den angränsande kub. Detta gör det möjligt att bära vikt utan att glida åt sidan och busting leden. Varje medlem av stapeln förreglingar och varje last bärs på en botten medlem som har sin vikt horisontellt fördelad. Denna struktur förhindrar vridning och tillåter stapling genom att fördela belastningen från varje modul på horisontella balkar av nästa modul.
 • Ge dig själv gott om tid, börja arbeta på uppdrag så tidigt som möjligt. Om något går snett, kan du anpassa stilla och ändra designen. Lim tar lång tid att torka. Beroende på din arbetsplats, kanske bara ett fåtal moduler kan vara under uppbyggnad i taget. Du vill också ha en dag eller så för den slutliga limning att helt bota.
 • Snarare än att mäta saker, använde detta projekt en 1 PSWU (Popsicle Stick Bredd Unit) för inriktning av pinnar. Detta gav en konsekvent åtgärd för limning riktlinjer och stick placering.
 • Att arrestera torsionsvridning, tvärsträvor är nödvändigt, kan även stadiga ben kollapsa på grund av vridning. Mest torn sett har cross bracing, så detta är en välkänd och erkänd metod för att lösa problemet med skeva vridning i vertikal belastning. Lär av vad som skett innan.
 • Eftersom du arbetar med trä, använd en alifatisk harts, Elmers ® Professional Carpenters trälim från Borden ®. Andra i klassen används "klibbig lim" och varmt lim med mindre framgång, använda rätt lim för jobbet!
 • Du kommer att bli bättre och bättre på att bygga de rutor som du fått erfarenhet. Detta innebär att en del av dina tidigare lådor kan vara "mindre exakt"... Om du har obegränsat Popsicle pinnar du kan överväga att bygga ytterligare lådor och kasta några av de första försöken.
 • Lära sig om "fyrkantiga set" var nog inspiration att komma igång med det här projektet. En stabil, utbyggbar, förregling struktur som skulle kunna stödja en enorm tyngd skulle kunna skapas från enkla lådliknande former.
 • Stick anpassningen och enhetlig pinne offset är kritisk; delarna måste alla mäter samma. Enhetliga enheter är obligatoriska. Gör varje modul som kvadratiska och regelbundet som möjligt.
 • Varje ben måste vara 10 pinnar hög (avkastning 1,05 meter totalhöjd för vårt torn)
 • Läs instruktionerna på limmet. Följ dem. Den säger att klämma på plats tills det är torrt, vi gjorde detta med vikter (stenar) när man bygger de platta moduler och med kläder stiften vid montering av modulerna i ett torn. Uppmärksamhet på de grundläggande principerna garanterar framgång för den slutliga projektet.

Utmaningen

12th grade fysik klass motion:
Med tanke på 200 Popsicle pinnar, bygga ett torn minst en meter hög som kan stödja minst 10 Fysik böcker. Rekordet för denna fysik klassen är 18 böcker, ca 72 pund.

 • Boken är Fysik Principer och problem. En bok väger ca 4 pounds vardera.
 • Hur många fysikböcker kan staplas på tornet?


Resultaten

 1. Det första försöket var 26 fysik böcker, bara att ut göra en klasskamrat (Manuel) 25 böcker... Inga problem. Detta torn slå de bästa händer ned, vad annars kan detta torn håll?
 2. Det finns bara så många fysik böcker, så läraren föreslog att sätta eleverna på det stället. En fysik bok var plats på toppen av tornet och sedan Katie (cirka 105 kg) tog plats på det. Hon noterade gnällig, men tornet stod högt.
 3. Sedan en annan kvinnlig student vid namn Cassie "red tornet" (cirka 110 kg). Detta torn stödde lätt hennes vikt.
 4. Sedan en annan elev, Blake (ca 150 kg). Inga problem, kan detta torn ta mer vikt än så.
 5. Då Mr Akines, fysik läraren själv. Cirka 200 kg. Tornet står fortfarande unphased.
 6. Då Zack, ca 235 kg. Tower står stilla oförskräckt.
 7. Ytterst den största personen finns, cyklade en fotbollsspelare smeknamnet "Big John" som väger 285 £ tornet... Tornet står fortfarande högt.... Big John väger motsvarande ca 71 fysikböcker. 71 det tidigare rekordet (18 böcker) har krossats.

Slutsats

 1. I slutändan gjorde denna design totalt över 712 poäng av 100 möjliga för testet... överträffar överlägset det ursprungliga målet och överlägset allas fantasi. Det skapade en mindre skola störning som andra klasser i korridoren hade att komma och se vad uppståndelsen handlade om. Allt var förbluffad!
 2. Hur mycket vikt kan en Popsicle pinne torn stöd? Bevisades det att stödja över 289 kg. Tornet var inte stressad till den grad av misslyckande, så den totala vikten kan stödja är okänd.
 3. Förhoppningsvis denna sida kommer att hjälpa dig i "besting" detta försök att finna den strukturella begränsning av lim och enkla pinnar Popsicle. Ha kul design.

Varningar

 • Din torn får inte vara så stark av olika skäl. Om du gör bygga en stark nog att sitta på, har folk att fånga dig om strukturen kollapsar.

Saker du behöver

 • Minst 200 Popsicle pinnar (som har mer får tillåta "praktik")
 • Klipphällar, tegel, eller platta vikter av något slag (gamla böcker?)
 • Färsk trälim
 • Klämmor (kläder stift fungerar bra)
 • En ren plan byggnad yta som tål lim droppar osv..
 • Dags för limmet torka