Wko

Hur man startar ett vaktbolag

Med oro brottslighet och terrorism på uppgång, är efterfrågan på privata säkerhetstjänster ökar stadigt för att skydda mot rån, våld och andra former av brottslighet. Eftersom både företag och konsumenter blir allt mer medvetna om deras behov av trygghet, att veta hur man startar ett vaktbolag kan vara en livskraftig verksamhet möjlighet för entreprenörer. Dock börjar ett bevakningsföretag kräver rätt utbildning och licensiering, samt en god förståelse för företagsledning och nätverkande. Följande steg kommer att lära dig hur man startar eget vaktbolag.

Steg

Hur man startar ett vaktbolag. Kontrollera med din stad eller stat för att ta reda på vad certifieringar och licenser måste du starta ett vaktbolag.
Hur man startar ett vaktbolag. Kontrollera med din stad eller stat för att ta reda på vad certifieringar och licenser måste du starta ett vaktbolag.
 1. 1
  Kontrollera med din stad eller stat för att ta reda på vad certifieringar och licenser måste du starta ett vaktbolag. Om du inte har arbetat i brottsbekämpningen, måste du få arbetslivserfarenhet inom säkerhetsområdet innan du kan starta ett vaktbolag.
  • De flesta länder kräver att du har både en säkerhetsvakt certifiering och tillstånd samt en privat patrull operatörslicens om du börjar ett vaktbolag.
  • Ta reda på vilka kurser accepteras av ditt tillstånd. Väktare utbildning kan erbjudas av statliga program och privata skolor handel. Vanligtvis måste du ha ett fläckfritt förflutet och påvisa tillräcklig erfarenhet för att kvalificera sig för en privat patrull operatörslicens.
 2. 2
  Registrera dig för ett ackrediterat säkerhetsvakt utbildningsprogram. Det brukar ta mellan 6 och 8 månader för att få din certifiering.
 3. 3
  Delta i en fysisk träning Boot Camp för att förbättra din fysiska förmåga och reaktioner. Din lokala polismyndigheter kan berätta vilken boot läger är acceptabla.
 4. 4
  Få nödvändig arbetslivserfarenhet för att söka din privata patrull operatörslicens. Minst 12 månader rekommenderas, beroende på vilket land du bor.
 5. 5
  Registrera dig för en kurs i straffrätt vid ett lokalt universitet, community college, eller på en online-universitet. Även om detta inte är obligatoriskt, är det bra att ha en god förståelse av straffrätten i din jurisdiktion så att du vet hur man ska agera och reagera i varje professionell situation.
 6. 6
  Skaffa din egen patrull operatörslicens från lämplig myndighet. I Europa är det den avdelning för konsumentfrågor, men i andra länder kan avvika.
 7. 7
  Registrera ditt vaktbolag med din lokala polisen.
 8. 8
  Anlita en advokat för att upprätta kontrakt för både anställda och kunder.
 9. 9
  Köpa ansvarsförsäkring för ditt vaktbolag.
 10. 10
  Hyra anställda som uppfyller alla rättsliga krav för säkerhetsvakter.
 11. 11
  Marknadsföra ditt vaktbolag till företag och privatpersoner. Använd utskick, flygblad, sociala nätverk och ansikte mot ansikte möten för att marknadsföra dina tjänster.
 12. 12
  Öppna din vaktbolag. Se till att alla kontrakt tecknas och varje part förstår exakt vad hans rättigheter och skyldigheter som finns för att undvika problem och förvirring senare.

Tips

 • Tänk specialiserat på 1 form av säkerhet, till exempel privata patrull eller livvakter.
 • Överväga att arbeta under särskilda evenemang eller på tillfälliga platser. Kortfristiga avtal kan ge dig en hel del exponering och locka fler kunder.

Varningar

 • Låt inte dina licenser, certifieringar och försäkringar slut.

Saker du behöver

 • Väktare certifiering och licens
 • Privat patrull operatörslicens
 • Anställdas och kundkontrakt
 • Ansvarsförsäkring