Wko

Hur man startar ett kedjebrev

Kedjebrev är meddelanden skrivna till en person, som försöker att få den personen att kopiera meddelandet och skicka det till ett angivet antal människor, ord för ord. Kedjebrev inkluderar ofta historier, skämt, dikter och skrämmande berättelser och en del kan hota läsaren med otur eller att dödas på samma sätt som en karaktär i berättelsen, om de inte kopiera meddelandet och skicka det till den angivna antalet människor. Naturligtvis är dessa hot är en del av skämtet, och innebär inte att verkligen hota personen på något sätt (även om vissa människor tror att dessa hot). Denna artikel är ingalunda en artikel för att visa dig hur du spam webbsidor eller hota människor, utan snarare hur man startar en av dessa kedjebrev.

Steg

Hur man startar ett kedjebrev. Förstå formatet för en kedja brev.
Hur man startar ett kedjebrev. Förstå formatet för en kedja brev.

Starta eget kedjebrev

 1. 1
  Förstå formatet för en kedja brev. Kedjebrev inkluderar vanligtvis en berättelse, dikt, skämt, recept, frågesport, ett gäng mis-tillskrivas citationstecken, politisk rant, förfärlig varning, eller någon kombination av ovanstående. Ju mer besynnerliga och oärliga desto bättre, eftersom, som en kedja upphovsman, du kommer inte för riktigheten, du försöker att vara en idiot och manipulera så många människor till att förmedla denna Kruft som möjligt. Sedan kommer ett försök att få läsaren att kopiera meddelandet och skicka det till den angivna antalet, eller så många användare som möjligt. Läs exemplen på sidan av den här artikeln för några exempel.
  • Exempel brev från "Mary"
   • Om du läser detta kan du inte sluta. Hej mitt namn är Maria. Jag är 15, jag har långt svart hår, och ingen näsa. Jag är i en vit klänning, och om du inte kopierar detta på 5 andra videor, kommer jag stå bakom dig med en kniv och döda dig. Om du gör kommer jag att ge dig ett pris.
 2. 2
  Kom upp med ett skämt eller berättelse. Varje kombination av skämt, en skrämmande berättelse, eller ett skämt för att få en gratis dator från IBM är alla typiska kedjebrevsspel skämt. Du kan skriva en av dessa typiska kedjebrev, eller skriva något kreativt.
  • Exempel skämt berättelse:
   • För några år sedan gick två föräldrar ut för middag. Några timmar senare var barnvakt ringer för att fråga om hon kunde täcka upp clown statyn i barnens rum. Fadern sade, "Ta med barnen och komma ut ur huset. Vi ringer polisen, vi har inte en clown staty." Den "clown statyn" är verkligen en mördare som rymt från fängelset. Om du inte lägger in detta brev till 10 videor Ikväll kommer clownen att vara i din säng på 3:00 AM med en motorsåg i handen.
 3. 3
  Hitta ett sätt att få läsaren att sprida budskapet. Om du skrev en skrämmande berättelse, som den clown historien, kan man säga att om de inte kopiera meddelandet och skicka det till ett visst antal personer, kommer samma att hända med dem. Om du skrev ett skämt, kan du bara säga att kopiera och skicka till folk. Kärlek kedjebrev har ofta ett antal människor måste de skickas till, och om det skickas till 5, kommer något att hända, 10, något annat kommer att hända, etc.
  • Exempel viral utlösare:
   • Ta inte bort...... om du älskar någon.... Detta är skrämmande. Om du inte gör det, kommer följande att hända dig.... (Du kommer få reda på senare). Lyssna nu......... kommer du förmodligen tror.... Detta kedjebrev, som de flesta kedjebrev, är full av skit och inte fungerar. Men gissa......
 4. 4
  Du kan också använda guilt-trip vinkel, åtföljer detta vanligtvis en grötig eller sorglig saga. Se den ökända Billy Evans artikeln som ett exempel.
 5. 5
  Bestäm hur du ska skicka det. Du kan skicka det i mail, e-post eller lägga upp den som en kommentar för en viss sak. Om att publicera på nätet, vara försiktig med vad webbplatsen anser spam. Självklart vill du inte att skicka kedjebrev på Google, kan din kommentar tas bort.
 6. 6
  Skicka kedjebrev.
 7. 7
  Ha tålamod. Det tar lång tid för ett kedjebrev som ska spridas till många människor. Du själv kanske måste skicka den till många människor att få det att gå, eftersom många människor inte lyda order i ett kedjebrev.

Varningar

 • Vissa typer av kedjebrev kan vara olagligt i Europa, närmare bestämt, pyramidspel eller liknande ämnen. Det rekommenderas att du inte går utöver skämt, kärlekshistorier, och skrämmande historier. Det är inte tillrådligt att starta kedjebrev alls eftersom de är manipulativa skräppost, irriterande i bästa fall, bedrägliga i värsta fall.
 • Inte på något sätt inte> innehålla någon skadlig programvara med dina kedjebrev! Du skulle kunna åtalas för bland annat eventuella skadliga maskar, och de kan vara mycket skadligt.
 • Inse att vissa människor verkligen tror på kedjebrev. Även om det inte kan bekräftas, är det troligt att en anonym mottagare trodde de kedjebrev som de fick, och var tvungen att ta rådgivning.