Wko

Hur inte är obehagligt med ett kedjebrev

Du kommer hem från skolan, eller arbeta. Du tar av dig skorna, slå på tv, och kolla din e-post. Du ser dig omkring och ser en konstig e-postadress. Du läser det, och du inser att det är en bit ringbrynja med ett skrämmande hot! Om du inte vidarebefordra det till 10 personer, får du den skräck i ditt liv! Vad göra? Detta hur man förklarar hur man handskas med detta (detta fungerar även på kommentarer på sådana webbplatser som YouTube).

Steg

Hur inte är obehagligt med ett kedjebrev. Vanligtvis på toppen finns det något sådant som "inte läser detta" eller "stopp".
Hur inte är obehagligt med ett kedjebrev. Vanligtvis på toppen finns det något sådant som "inte läser detta" eller "stopp".

Undvika få creeped ut

 1. 1
  Tänk: Vad är ringbrynja? Är det, "BBQ på mitt hus! Jag kommer inte som om du inte kommer!" Om det är, du är bra (det är egentligen inte en alarmerande sak utom en vän som förväntar dig att visa upp och kan vara öm på dig om du inte gör det). Om inte, fortsätt på.
 2. 2
  Vanligtvis på toppen finns det något sådant som "inte läser detta" eller "stopp". Om det finns, bör du stanna upp och ta bort den. Kedjebrev säger ofta att du ska "läsa" eller "inte läser" som en grej, spelar på din ursprungliga nyfikenhet så om du läser dem, kommer de så småningom slå dig med ett gäng bollox utformade för att driva din panik-knapp eller användning alla andra känslor du har mot dig för ett syfte only.To får du sprida den vidare. Men, om du är nyfiken, eller en rebell eller bara vill läsa det, fortsätter. Det är bara ett textstycke med kanske några grafik och animationer. Det kan faktiskt inte göra något för dig.
 3. 3
  Ofta mail eller kommentar kommer finnas någon berättelse, vanligen om några monster eller fiktiv döda unge attackerar människor. Förlora inte ditt huvud och bli rädd. Det finns inget sådant som monster, du har vetat det sedan du var liten. Ingen kedjebrev kommer att göra att man blip till stånd för att döda dig eller någon annan. Du vet döda människor är döda, och kan inte gå runt att attackera dig, dra ner dig några obefintlig bra eller göra något av de saker dessa förment läskiga kedjebrev hävdar. Ingen av dessa läskiga historien framåt kan faktiskt orsaka att hända heller. Om du väljer att läsa det, Tänk på det faktum att var och en av dessa läskiga historier kedjan e är absolut inte sant. Behåll tänker detta när du läser den.
 4. 4
  När du läser berättelsen, kommer det att säga något i stil med, "om du inte skickar detta till tio fler människor, du kommer att dö i två dagar." Tänk igen: Kommer detta verkligen hända dig? Kommer du dör faktiskt eftersom du inte skicka ett mail? Hur är det ens möjligt att en påhittad berättelse och text och pixlar som skapas av en anonym hoaxter faktiskt döda dig. Det kan inte, något mer än din datorskärm och tangentbord. Det finns ingen mer chans en bit påhittad e spåra dig ner och döda dig än det finns i datorn plötsligt kommer till liv och ge dig en kram eller en örfil. Kedjebrevsspel e-post är inte levande varelser och de är inte magi. De kan inte fysiskt göra något mer skada någon än en mail du själv skriver.
 5. 5
  Inte skicka det till någon annan. Denna åtgärd dödar ringbrynja.
 6. 6
  Även om det är helt läskigt, hålla post och krossa den. Skriv ut alla de saker som är fel med det och göra själv skratta åt den fullkomliga NARRAKTIGHET av berättelsen och hot bifogas. Att hålla budskapet är också ett bra sätt att stoppa en besvärlig e mailer, berätta någon (lärare, förälder, vän, etc.) du har bevis på att få denna oönskade mail. Om bekvämt, be någon annan som är definitivt inte krypa ut genom kedjebrev för sina idéer. Om du får dem att dissekera och förlöjliga historien för fake-obehagligt, absurt skräp det är, du och förmodligen dem kommer att sluta med ett gott skratt över det. Detta slår helt borden på vem som faktiskt startade kedjebrev som creeped ut tanklösa, lättskrämda personer som fick det innan du gjorde och förde det vidare. Att vara en kedja-breaker är bra och aldrig dödat någon.
 7. 7
  Om du känner personen som skickade e-post, tala om för dem att det är riktigt dålig stil för dem att skicka dig nonsens förbannelse e-post och de bör stanna upp och tänka, eftersom de är antingen panik över ingenting, eller så skickas det vidare som ett skämt och det är bara inte roligt, och gör dem ser ut som en lättlurad tönt för panik och vidarebefordra något som är 100% skräp. (Förhoppningsvis ska de ta tipset och situationen slutar här).
 8. 8
  Om de skickar ett till mail, följ steg 1-7 igen.
 9. 9
  Om personen skickar du 3 eller fler e-postmeddelanden, berätta för någon annan. Du kan även anmäla dem till deras internet-leverantör om de hålla skicka dig oönskad e-post. Situationen är att tappa greppet. Säg den person du kommer att blockera deras adress om de fortsätter att skicka dig detta skräp. Kedjebrev är mot användarvillkoren för många Internetleverantörer, de är en typ av spam.
 10. 10
  10: Även om ett mejl någonsin säger något i stil med, "jag kommer att bryta sig in i ditt hus själv och (ange dåligt händelse) dig!", Kanske du måste berätta en myndighet (polis, rektor, etc.), men endast under eländiga omständigheter till exempel när det inte är en ren bluff kedjebrev, men ett verkligt hot från en verklig person som du vet är kapabel av verkligt våld. (Se Varningar).

Tips

 • Behålla lugnet när det handlar om e-post. Inte galen om du behöver för att konfrontera någon.
 • Om du är krypa ut genom det och är rädd, prata med någon om det. Kom ihåg, det är bara text arrangerade på en skärm. Tänk på något roligt, roligt eller underhållande.
 • Kom bara ihåg att det inte finns några gravstenar som säger "dog inte re-posting"!
 • Kom ihåg, är historien helt falska och osannolika, även av standarder Fiction Fantasy. Om kedjebrev referenser något baserat på något som är eller skulle kunna vara verkliga, det som översten av sanningen endast används som en grund för att bygga upp en spektakulär berättelse som är falsk och konstruerad för att skrämma, ilska, sadden osv dig till att göra en sak - att sprida kedjebrev.
  • Ett rykte bygger på en viss händelse (en hund attackerar någon till exempel) slutar vara ett kedjebrev säger till dig att skriva på en petition för att få lite hundras helt förbjudna, och du verkligen inte vill bli manipulerade till att göra det, vad om du eller någon du känner, äger denna typ av hund? Och den anföll aldrig någon. Rykten kan ta ett scenario som kan eller inte kan ha hänt, och förvandla det till en svepande kampanj framåt kedjebrev skrämma och alarmerande så många människor i onödan.
 • Kom bara ihåg, är allt det säger skräp! Du behöver inte vara rädd. Tänk bara på hur ologiskt det är, skratta åt det, och förhoppningsvis kommer du att bli bra!

Varningar

 • Om du vill svara tillbaka, ska du tänka på möjligheterna för hur de kommer att reagera. Fatta beslut noga, och bestämma hur du ska hantera det om de tar ditt svar dåligt. Om de skriker på dig för svar tillbaka, berätta för dem att kedjebrev är skräp och inte värt att få krypa ut över, då är du förmodligen bättre utan dem som en vän, och det är deras fel för att vara en sådan idiot och väljer att tro ett skräp kedja email över dig som de skulle tänka på som sin vän.
 • Säg inte polisen om situationen är svår, eller om du känner väldigt misstänksam. Försöka tänka ut det innan du agerar.