Wko

Hur man startar en stipendiefond

College stipendier kan hjälpa elever som antingen inte har råd med kostnaderna för medverkan eller som vill minska sina lån skyldighet. Ett bra sätt att ge tillbaka till samhället är att överväga att starta en stipendiefond för din egen. Du kan bestämma vilka krav som måste uppfyllas för att få medel. Du kan göra stipendiepengar tillgängliga för studenter som är inskrivna vid en viss skola, i ett visst år, eller i ett visst program. Lär dig att starta en stipendiefond genom att följa stegen nedan.

Steg

Hur man startar en stipendiefond. Bestäm om du vill öppna en stipendiefond för 1 person eller en grupp av människor?
Hur man startar en stipendiefond. Bestäm om du vill öppna en stipendiefond för 1 person eller en grupp av människor?
 1. 1
  Bestäm om du vill öppna en stipendiefond för 1 person eller en grupp av människor?
 2. 2
  Välja att hantera upplägg och fördelning av stipendiemedel på egen hand, eller kontakta en lokal gemenskap stiftelse för hjälp. Dessa stiftelser kan hjälpa dig inrätta fonden samt hjälpa dig att hantera och betala ut medlen till berättigade mottagare.
 3. 3
  Bestäm vilka kriterier du använder för att välja en vinnare. Hålla detta så enkelt och effektivt som möjligt så att du kan faktiskt välja en vinnare i tid.
 4. 4
  Utveckla din ansökan. Inkludera enda information du behöver för att hjälpa dig välja vinnaren eller vinnarna av medlen och ingenting annat. Eventuella frågor du ställer bör vara relevant för målet av utmärkelsen. Bara ställa en fråga om det kommer att räcka. Lämna ett område märkt "för kontorsbruk bara" så att du kan göra anteckningar för att hjälpa dig att välja vinnare.
 5. 5
  Skapa en online-version av ansökningsblanketten. Typiskt är en PDF som tillåter fälten som ska redigeras det mest effektiva sättet att skicka ansökan på nätet. Skicka ditt stipendium på nätet på olika platser, och vänta på program att komma in
 6. 6
  Erbjud dig att skicka e-post till de sökande för att låta dem veta deras ansökan har mottagits. Du kanske också vill skicka dem meddelanden för att låta dem veta när beslut har fattats.
 7. 7
  Genomföra en behovsanalys för att avgöra hur mycket de potentiella vinnarna behöver dessa medel. Använd gratisprogram för Federal studiestödsnämnden (FAFSA) form för att fastställa den uppskattade familj bidrag (EFK). Du kan också jämföra studentens finansiell information till den federala fattigdomsgränsen riktlinjer för deras familjens storlek.

Tips

 • Överväga att göra standarden Ansökningstiden för varje år. Detta kan göra det lättare för dig och dina sökande att komma ihåg sista dagen.
 • Försök att begränsa användningen av uppsatser eftersom detta kommer att bli svårare och mer tidskrävande att göra mål.
 • Gör administratör beslut tidigt.