Wko

Hur du får betalt för att gå på college

Med college kostnader exploderar och en recession hängande över huvudet, få betalt för att gå i skolan är en oemotståndlig affär, särskilt om du du inte ha hjälp av föräldrarna, ett arv, eller ett schweiziskt bankkonto. Såhär kan göras.

Steg

Hur du får betalt för att gå på college. Leta efter undervisning undantag.
Hur du får betalt för att gå på college. Leta efter undervisning undantag.
 1. 1
  Ansöka om ekonomiskt stöd och stipendier. Om summan av din finansiella stöd och stipendier överskrider din undervisning räkningen, kan du samlar ofta överskottet (dvs. få betalt). Detta är hur många av de människor som får betalt för att gå på college dra bort det.
  • För att få finansiellt stöd i USA, måste du fylla i ett gratisprogram för Federal studiestödsnämnden (FAFSA). Ekonomiskt stöd kommer i två former: bidrag och lån. Bidrag är som gåvor - du behöver inte betala tillbaka dem. Lån, å andra sidan, behöver få betalt tillbaka efter examen. Även om det är möjligt att använda lån för att få extra pengar under college, du är inte riktigt få betalt (även om det kan kännas så). Du måste betala allt tillbaka (och lite till) så småningom. Så när du får ett ekonomiskt stöd erbjudande, fokusera på bidrag och ignorera lån.
  • Stipendier är som bidrag i att du inte behöver betala tillbaka dem, men de kan delas ut av någon organisation - inte bara regeringen. De villkor som gäller för stipendier varierar kraftigt. Vissa är behovsbaserade, vissa är meritbaserad, och vissa har väldigt udda krav (som att vara lång, vänsterhänt, eller mycket bra på Anka ringer).
 2. 2
  Leta efter undervisning undantag. När du checkar ut skolor, fråga om undervisning undantag. Du kanske måste göra en hel del att fråga, men. De kan vara som dolda pärlor. Till exempel kan du få ett undantag för att arbeta på skolans tidning, som ett labb assistent, som assistent, eller ta på sig ansvaret en bofast assistent (RA). Dessutom är vissa undervisning undantag erbjuds av regeringen. I Illinois, till exempel, kan du få en fyraårig undervisning undantag om du begår till undervisning i det tillståndet i specialundervisning när du uppgraderar. Vanligtvis är state-baserade undervisning undantag som erbjuds invånarna i just den staten, så gör en sökning på Internet för staten du redan är bosatt och "undervisning undantag" (som + Nebraska + "undervisning undantag").
 3. 3
  Gå med i militären. Olika grenar av militären i flera länder har program som kommer att betala för din skola, och sedan några. De flesta av dem har en tjänst kravet att du måste uppfylla under och / eller efter skolan. Om du vill veta mer om programmen i ditt land, besöka rekrytera kontoret för varje gren av militären och ställa massor av frågor. Här är några program som du kan vara intresserad av:
  • Reservofficerare 'Training Corps (ROTC) - I USA kan du gå ROTCEN och få upp till en fullständig fyraårigt stipendium plus en årlig stipendium.
  • Tjänsten Academies - europeiska kadetter som accepteras in i tjänsten akademier tjänar en månadslön och en provision när de tar ut examen.
 4. 4
  Få en arbetsgivare att betala för din utbildning. Många företag har program undervisning ersättning, vanligtvis syftar till att hjälpa sina anställda med deras professionella utveckling. Många gånger finns det begränsningar för studieområden och institutioner. Vissa företag kräver att du stannar i företaget under en viss tid, annars måste du betala tillbaka dem. Om du kan hitta ett program undervisning ersättning som fungerar för dig, dock, och du kan balansera skola och arbete, kommer du att tjäna pengar samtidigt som din arbetsgivare plockar upp den pedagogiska fliken. Se Hur att balansera skolan och arbeta som en vuxen.
 5. 5
  Arbeta för en högskola eller ett universitet. De flesta institutioner tillåter kvalificerade anställda för att bedriva en utbildning utan kostnad. Om du kan få hyras på en skola, kan du förmodligen gå dit gratis, om du är en administrativ assistent eller en kock. Behörighet varierar naturligtvis, och vissa skolor är mer generösa än andra. Du måste göra dina läxor, men det finns många möjligheter att vara hade med denna väg, som att ta klasser för fritt vid Harvard University medan du arbetar 20 timmar i veckan som vaktmästare!
 6. 6
  Applicera på en skola som inte har någon undervisning. Vissa skolor omfattar även kost och logi! Kom dock ihåg att det kan finnas ett arbetsvillkor, är dessa skolor geografiskt utspridda, och antagningen är i allmänhet mycket konkurrenskraftiga. I USA, sådana institutioner inkluderar College of the Ozarks, Djup Springs College, Berea College, Olin College of Engineering, Cooper Union, Curtis Institute of Music, och Alice Lloyd College. Fler skolor har börjat avstå från undervisning för studenter som uppfyller vissa inkomster krav. Stanford University, till exempel, inte ta ut studieavgifter för studenter vars familjer tjänar mindre än 74630€ per år, och även avstår och husrum för studenter vars familjer tjänar mindre än 44780€ per år.
 7. 7
  Sänk dina krav. Om inget av ovanstående fungerar för dig, kan du behöva justera dina förväntningar. Ofta genom att gå till en mindre prestigefyllda, mer lokal skola, kan du få en lönsam balans mellan låga kostnader och generösa ekonomiska paket stöd. "Varumärket" skolor är inte alla de är spruckna upp till vara, i alla fall. Enligt Al Lee, chef för kvalitativ analys på Payscale.com, en examen från ett prestigefyllt universitet som ett Ivy League kan vara kostnadseffektivt om ditt mål är en allvarlig sexsiffrig inkomst, men ger dig inte mycket av en fördel om du väljer en mindre lukrativ karriär som lärare. I själva verket, den resulterande skulden kanske lamslå din karriär flexibilitet (dvs du kan inte ta lärarjobb på en stor offentlig skola eftersom du inte kommer att tjäna tillräckligt med pengar för att betala dina lån och hålla ekonomiskt flytande).
  • Bor hemma med dina föräldrar och pendlar till skolan kan spara dig tusentals - kanske tiotusentals - dollar i och logi kostnader.
  • Du kan kompensera för att inte gå till en prestigefylld skola genom att excellera på en medioker skola. Var den stor fisk i en liten damm. Gör ett stort intryck på professorer och administratörer som kan tjäna som strålande referenser när du söker jobb.. Delta i fritidsaktiviteter. Få en praktikplats. Du kan göra alla dessa saker eftersom du inte är begravd i böcker och ett mördande, konkurrenskraftig skola, rätt?