Wko

Hur man slår ångest över att tala

Vi lider alla av ångest över att tala någon gång i våra liv, men det finns sätt att minimera rädslan.

Steg

Hur man slår ångest över att tala. Var medveten om att de flesta människor drabbas någon nivå eller annat.
Hur man slår ångest över att tala. Var medveten om att de flesta människor drabbas någon nivå eller annat.

Seger oro tala

 1. 1
  Var medveten om att de flesta människor drabbas någon nivå eller annat.
 2. 2
  Ta din tid när du talar. Försöker skynda kommer att göra dig tunga bunden. Ett långsamt flöde har en sövande effekt, medan en hastighet för fort betona publiken som inte kan förstå vad du försöker säga. Ett gott flöde passerar mellan 120 och 150 ord per minut. Om du vill gå till botten, ta ett stoppur för att mäta den. Om du anländer mindre än 100, är ​​din hastighet för långsam. Om du överskrider 160, sakta ner.
 3. 3
  Se till att du kommer ihåg att andas. Oron kontrakt magmusklerna, urinblåsa, hals... En begränsning av luftintag och en brist på syre kan ändra din röst dramatiskt. Djupandning ökar syre dina lungor och hjärna, vilket främjar avkoppling. Närhelst det är stress, överväga att ta ett djupt andetag och återansluta med din kropp.
 4. 4
  Vara kunnig om ditt ämne. Det spelar ingen roll om det är ett informellt samtal eller en presentation, om du vet vad du pratar om du känner dig säker.
 5. 5
  Öppna din mun så att ljudet kan komma ut.
 6. 6
  Paus mellan varje ny tanke.
 7. 7
  Om du hittar dig själv säga "um" eller "er" alltför ofta, försök tänka dem istället.

Tips

 • Se till att du talar högt nog. Även om du virrvarr upp några ord, är det ändå bättre än att ha det så ingen kan höra dig.
 • Försök att tänka att du är lycklig för att kunna prata. Många människor i världen är stum. Om du uttrycker tacksamhet, kommer du att se ditt tal uppdrag som en gåva, i stället för en irritation.