Wko

Hur man skapar en superhjälte

Har du någonsin velat skapa nästa Spider-Man, Superman, eller Batman? För att skapa en superhjälte, följa dessa riktlinjer.

Steg

Hur man skapar en superhjälte. Välj din superhjälte befogenheter.
Hur man skapar en superhjälte. Välj din superhjälte befogenheter.
 1. 1
  Välj din superhjälte befogenheter. Eftersom superhjältar i allmänhet identifieras genom sina befogenheter, kan det vara bra att tänka på de befogenheter först och sedan forma karaktären att passa dem. Ett stort antal av supermakter redan har hävdats av andra karaktärer, så försök att komma med något unikt (ex. Gambit) men inte så unik att din karaktär förlöjligas för det (ex. Aqua man).
  • Vissa superhjältar har inte några "krafter" i den övernaturliga bemärkelse och i stället förlita sig på prylar och utbildning (ex. Batman). Andra specialiserade på ett enda vapen eller stridsteknik, dessa hjältar "hängivenhet inte bara kommandon vår respekt, men också gör dem mer mottagliga för andra angrepp stilar, vilket i sin tur gör dem mer sårbara (och möjligen mer intressant).
  • Det är tveksamt att du kommer att kunna hitta något som inte redan har fattats av någon någonstans, så bara se till att justera det nog inte direkt rip off annan karaktär.
 2. 2
  Bestäm hur karaktären fick dessa befogenheter. Plocka en cool effekt räcker inte, för att göra det relevant, måste du integrera den i karaktärens livshistoria så att den blir en del av det som definierar deras handlingar. En sak som nästan alla superhjältar har gemensamt är att de inte väljer den superhjälte livsstil, det väljer dem - ofta genom födseln (ex. Stålmannen och X-Män), ett missfoster olycka (ex. Spider-Man, Hulken ), eller en känslomässigt traumatisk händelse (ex. Catwoman, Crow). Detta kan göra en karaktär mer rund och dynamisk.
 3. 3
  Tänk på hur de befogenheter har utvecklats. Vad var karaktärens första reaktion? Hur lång tid tog det innan tecknet hade andra tankar? Ha de befogenheter som blivit nödvändiga för överlevnad? Försöker ditt superhjälte för att använda dessa befogenheter så lite som möjligt? Är (s) han stolt eller skämmas över dessa förmågor? Gör supermakterna en resa i sig, en karaktär som har ett statiskt förhållande till hans eller hennes egna förmågor kommer inte att generera en hel del intresse.
 4. 4
  Ge din superhjälte en tragisk skavank he he he. En osårbar hjälte kan få gamla snabbt. Genom att ge honom eller henne en dödlig svaghet, gör ni strider mer intressant och göra fansen mer investerat i karaktären. (Ibland, de befogenheter själva är den tragiska fel.)
 5. 5
  Välj kön och bygga för din superhjälte. Supermakterna du har valt kommer att hjälpa dig att avgöra karaktärens kroppslighet. Är din karaktär en tank? Skulle en smidig och gänglig bygga mer lämpligt? Är strömmen könsspecifika?
 6. 6
  Flesh ut din karaktärs superhjälte personlighet. Nu när du har täckt alla detaljer om vad som gör denna hjälte så super, du kan bygga ut personligheten därefter. Är (s) han aggressiv och självsäker? Tyst och blyg? Backhanded och manipulativa? Brassy och roligt? Upprörande och högtravande? Mörkt och konflikt? Listan kan göras lång...
 7. 7
  Flesh ut din karaktärs vardagliga personlighet. De flesta superhjältar har alter egon som hålla dem säkra från fiender och hjälpa dem att navigera den normala mänskliga världen, det är en stor del av det som gör dem så bra, eftersom de flesta människor känner att de måste dölja sina sanna jag från andras. Se till att skapa en trovärdig, realistisk sekundära identitet, som en bonus, välj något som komplimanger deras superhjälte karaktär, gjorde en av de två identiteter i en "skugga själv" (ex. den tvångsmässigt engagerad och altruistisk Batman låtsas vara bortskämd playboy Bruce Wayne).
 8. 8
  Bestäm samfundets förhållande till både superhjälte jaget och den vardagliga jaget. Gör folk ser upp ena eller båda personligheter? Vet någon som de verkligen är en superhjälte? Är din superhjälte stolt över sina befogenheter eller skämmas av dem?
 9. 9
  Namnge din superhjälte. När du känner dig säker på att din karaktär är dynamisk och väl avrundad, hitta ett unikt namn. Var noga med att inte oavsiktligt välja något som redan har vidtagits.
 10. 10
  Designa en kostym för din superhjälte. Kontrollera att färgerna, stil och accessoarer är alla lämpliga för både karaktärens befogenheter och personlighet.
 11. 11
  Ge din superhjälte ett varumärke eller två. En symbol eller logotyp, till exempel, gör superhjältar mer minnesvärd och hjälper till att göra sina kostymer komplett. Ett slagord kan också vara användbart, men kom ihåg att göra det fånga y, inte lång eller cheesy. Om det är lämpligt för karaktären makt, kanske du också vill ge honom eller henne ett varumärke pose. Naturligtvis, de viktigaste varumärken av alla är vapen, fordon och andra användbara verktyg. Var noga med att nämna dessa objekt och ge dem en särskild plats i historien båge.
 12. 12
  Bestäm om du vill ge din superhjälte en sidekick / lag. Är sidekick / laget användbar eller gör de göra massor av misstag? Utveckla sidekick / lag på samma sätt som du har utvecklat superhjälte hittills, sedan skapa en back-story om hur de träffades. Var de en gång fiender? Var de ärrad av samma händelse? Är (s) han ett syskon eller vän? Har superhjälte möta sidekick / laget genom att återuppväcka dem (eller vice versa)?
 13. 13
  Bestäm om din superhjälte har några huvudsakliga fiender. Återigen, kött ut fiender på samma sätt som du gjorde superhjälte. Däremot svarar inte alltför många frågor om skurkar höger utanför bat, tar tid att avslöja sina back-berättelser, sanna natur, och / eller motivation kommer att göra dem mer engagerande och mystiska.

Sample superhero profiler


Tips

 • Basera "vardagliga" aspekten av karaktären på verkliga människor att göra det mer trovärdigt.
 • En superhjälte som har samma problem som vanliga människor har är lättare att relatera till - och massor lättare för dig att skriva om om du någonsin starta en serietidning.
 • Om du vill ha en unik effekt, kan du behöva ge det en cheesy, kort-spel-stil namn (ex. mystiska främmande makt smash händer, mega uber tryckvåg av ödet, supersizem strålar av roht, etc.). Tänk utanför boxen och du kan sluta med en riktigt cool effekt. För hjälp, kolla in det här.

Varningar

 • Tills en superhjälte blir känd, är det känt vad som gör någon besluta om eller att inte investera tid eller pengar för att lära sig mer: eftersom superhjälte namn är intimt knuten till super alter-ego - vilket är vad som gör honom eller henne intressant i första plats - plocka fel super-namn kan krascha tecken och skicka potentiella läsare som kör. Ditt mål är att välja ett namn som gör att folk går, "Det är så coolt!"