Wko

Hur man planerar ett kreativt skrivande pjäs

Har du någonsin varit fast i att vilja strukturera fram din kreativa skrivande story? Har rätt dykt idéer men är du osäker på hur att uttrycka dem? Denna artikel kommer att hjälpa dig att presentera berättelse idéer på ett kortfattat sätt och som samtidigt möjliggör tid-förvaltning.

Steg

Hur man planerar ett kreativt skrivande pjäs. Skaffa tomten linjen rak - Det är där du måste veta exakt vad du skriver om.
Hur man planerar ett kreativt skrivande pjäs. Skaffa tomten linjen rak - Det är där du måste veta exakt vad du skriver om.
 1. 1
  Skaffa tomten linjen rak - Det är där du måste veta exakt vad du skriver om. Har läraren bad dig att skriva en pjäs om mobbning? Fantasy? Brott? När du känner till ämnet. Få ett separat papper och skriv ner alla ord som är förknippade med ämnet. Detta är mycket användbart eftersom konventioner (reglerna) har identifierats. Vill du skapa en lycklig miljö i en skräck pjäs? Mycket osannolikt. Istället genom att få nyckelorden rakt du identifiera stereotypa mönster i tänkandet. På det sättet när det kommer till din lärare markerar historien, är det tydligt att du har fastnat för ämnet och alla inställningar, tecken etc följer en tankegång.
 2. 2
  Göra en komplex story - Genom att göra saker komplicerade att du kan göra historien mycket mer intressant. Det finns två sätt att göra en story komplex. Den första är att ha två storylines som pågår, och på så vis de storylines kan mötas i ditt skrivande. Till exempel, om det finns ett offer i din berättelse beskriver känslor av ilska, ensamhet etc. och samtidigt en brottsling kan jaga efter detta offer av en särskild anledning som att ha en hämnd motiv. Det andra sättet är att hålla djupare mening i ditt kreativa skrivande pjäs, det är vad du förväntar publiken att förstå. Den djupare mening skulle ligga inom de tecken, såsom en girig karaktär återspeglar moderna materialismen. Dessa betydelser behöver vara konstant i observationsområdet linje. Eftersom en effektiv kreativt skrivande pjäs, försöker bevisa en viss synvinkel till en publik (markören).
 3. 3
  Att få organiserade - De bästa storylines är de som har en början, en mitt och ett slut. Genom att skriva in en abstrakt och ojämn stil, är det naturligtvis att finnas förvirring. Känn dig fri att låta karaktärerna hoppa direkt in i handlingen, men samtidigt se till att allt har gjort förnuft så långt i berättelsen.
 4. 4
  Detaljerna måste vara korrekt - När en massa människor skriver en kreativ berättelse verkar det "större bilden" är klar, men som du fortsätter att läsa om vissa saker inte lägga upp. Detta är ett resultat av meningar som används ineffektivt. Varenda mening måste på något sätt bidra till meddelandet, motiv, tecken, Gå inställningar osv inte på yacking om någons vackra gröna ögon. Istället varför inte du berätta om hur de speglar karaktärerna personlighet. Inte bara fysiskt beskriva inställningen men göra det levande exempel skriva "den ljuvliga träd dansade i den varma hösten vinden" (I en enkel mening du just nämnde träd, årstid och känsla av platsen). Några metoder för att göra texten levande är Personification, Liknelser och metaforer.

Tips

 • Det är bättre att skriva saker helt enkelt om du är osäker på hur man skriver det på ett sofistikerat sätt. Alltid komma tillbaka till enkla och barnslig meningar. Leka med orden tills det låter mycket mer smart.
 • Om du är osäker på beskrivningen av en scen. Tänk på syn, ljud, känsla, smak och lukt. Gå igenom vilken mening kommer att beskriva miljön lämpligt sätt och använda olika sinnen.
 • Alltid lyssna på din egen inre röst. Dem omkring dig skulle vara snabb att påverka ditt tänkande. De bästa historierna är där författaren fritt beskrev sina känslor med berättelsen. Aldrig avskaffa en idé om det låter lite lamt, istället bygga på det som STEG TVÅ antyder. Om allt annat misslyckas bara verkligen tänka på vad som intresserar dig i särskild relation till ämnet.

Varningar

 • I steg nummer två, finns det en klar skillnad mellan komplex och komplicerad. Genom komplex, det finns mer än bara ett element till en berättelse. Komplicerade berättelser är ett resultat av att det finns för många idéer kopplade och det leder till inkonsekventa plotlinesna. Juggle mellan vilka förslag som passar dig. Det är den "budskap" eller "drama" av berättelsen som bidrar till dess komplexitet.