Wko

Hur väl skriva och formatera en bok

Ha en berättelse du vill omvandla till en bok? Det har vänt och svarvning i ditt sinne, men det är alldeles för vaga för att sätta ord på. Du har denna karaktär i huvudet, förutom att du inte har förstått hans / hennes personlighet ännu. Att skriva en bok är en oerhört svår, något plågsamma, riktigt utmanande upplevelse. Som ett resultat, har ett format för att lägga ut alla dina idéer är oerhört viktigt.

Steg

Hur väl skriva och formatera en bok. Skriva och formatera din egen bok.
Hur väl skriva och formatera en bok. Skriva och formatera din egen bok.

Skriva och formatera din egen bok

 1. 1
  Tecken: konkretisera dina karaktärer så att de kommer att verka som riktiga människor. Lär känna alla små detaljer, såsom deras favoritfärg, sina värderingar, och deras största rädslor. De flesta av dessa fakta kan aldrig nämnas, men kommer att känna dem låta dig veta vad varje karaktär skulle göra i alla typer av situationer.
 2. 2
  Handling: Innan du skriver, formulera din tomt. Dela upp det i tre stora händelser kan göra det mycket lättare att börja. Kan du föreställa en tidslinje? Istället för att ha en rak linje, jerk de viktigaste eller känslomässigt frammana händelser upp till en punkt, som liknar en triangel. I mellan dessa punkter, fyll i de mindre framstående händelser som leder fram till de tre stora evenemang. För att uppnå dessa framstående händelser i din berättelse, måste de något vardagliga händelser äger rum.
 3. 3
  Börja skriva: Alla aspekter av dina karaktärer kommer att behöva vara bekant för dig. Använd åtgärder ord. Istället för att använda ordet sagt, använder ord som skapar en bild i ditt sinne, såsom viskade, skrek, tonande, eller nämns. Dessutom undvika att använda ordet tanke. Istället, använd ord som tros uppfattas, eller övervägs. Ditt mål är att transportera dina läsare i verkligheten du har skapat. För att göra detta måste du använda skrivförmåga som väcker lysande, grönska, intrepid bilder / tecken. Glöm inte att ta med adjektiv, adverb, och starka verb som slår publikens fantasi!
 4. 4
  Första utkast: När du tror att din tomt är ganska stabil och ditt första utkast är klar, är det dags att låta någon annan ta en titt. En utomstående åsikt kan vara uppfriskande och ger dig tillgång till förslag och kritik.
 5. 5
  Redigering: Redigering kommer att ta mycket lång tid och bör sparas för senare. Det kanske eller kanske inte är den mest frustrerande, irriterande, enerverande steget av hela denna process. Förlora inte hoppet! Denna bok av er kan fås att lysa med lite redigering.
 6. 6
  Komma publicering: Om du tror att du är äntligen redo att presentera din bok till ett förlag, har olika typer av förberedda presentationer. Vissa mäklare begär en fråga brev först. Vissa vill läsa det första kapitlet. Vissa kräver en synopsis. Kunna passa din berättelse i två eller tre meningar. Vad kommer att fånga läsarens uppmärksamhet? Vad kommer du avslöjar om din bok som kommer att dra in dem? Vad är det som gör din berättelse unik?

Tips

 • Håll en anteckningsbok med dig hela tiden. Idéer kan komma in i ditt huvud och du kan behöva skriva ner dem.
 • Det finns många olika metoder för att skriva en bok. Stegen ovan är bara en kort översikt av de vanligaste.
 • Din första utkast är bara början.
 • Ställa en minsta ord gräns för varje dag kommer att hålla dig på rätt spår.
 • Med ett område där du arbetar på din bok är ett effektivt sätt att få organisationen. När du anger det utrymmet och regelbundet göra ditt arbete där, din hjärna kommer att påverka själva att vara i "skrivläge".
 • Om du inte på allvar tycker om att skriva berättelser, är denna verksamhet inte för dig.

Varningar

 • Att lyckas på denna typ av yrke tar en hel del hårt arbete, praktik, och många utkast.
 • Komma publiceras bör inte vara din enda mål. Har din bok kommunicera ett budskap.
 • Du kan hitta dig själv helt ändra din tomt, tecken och / eller syftet med din bok. Bli inte stressad över detta. Det är bara din hjärna att få allt sorteras ut. Ta lite ledigt och återupptas med en fräsch sinne.

Saker du behöver

 • Notebook
 • Dator
 • Forskning