Wko

Hur ska börja skriva en bok

Tycker du själv säga saker som: "Så snart jag kan hitta lite tid, kommer jag att skriva en bok." Kanske du själv säger "När jag går i pension, kommer jag att skriva en bok." Det finns inget bättre tillfälle än detta att börja skriva en bok. Innan du skriver en hel bok, måste du lära dig några viktiga punkter.


Skriva boken var en mycket lång process fylld med överraskande vändningar, frustrerande ögonblick, och periodvis en riktig rush av prestation. ~ ~ Brian Bailey

Steg

Hur ska börja skriva en bok. Vad ska jag skriva om?
Hur ska börja skriva en bok. Vad ska jag skriva om?

Besluta om ett ämne

 1. 1
  Vad ska jag skriva om? Och varför i helsike jag försöker ens att tänka på detta? Om du säger det till dig själv, så det bästa du kan göra är att tänka på dina tidigare erfarenheter om överlevnadsförmåga, sorg att förlora någon, och några oförklarliga sanningar att försöka omvandla dem till en perfekt idé för en berättelse genom att arbeta för en tomt. Du kan också välja ett ämne som du vill skriva om.

Om du har mer än en idé, bör du be dina nära vänner eller släktingar för sin åsikt om vad berättelsen låter mest intressant. Du vill inte börja skriva en bok bara för att upptäcka att ingen är intresserad av att läsa det.

 1. 1
  Troligtvis med nu, har du redan en idé om vad du vill skriva om. Om du inte har en aning om ännu, ta helt enkelt en tidskrift eller tidning för att inducera tankeprocessen och minnas dina tidigare ideas.Here är några frågor som kan hjälpa:
 2. En dagbok av verkliga händelser
Mord story kärlekshistoria något fiktiv något facklitteratur dagens brännande frågor som ingen vill prata om.

Börja skriva in mot tomten

 1. 1
  Du kan börja med en tomt med många vändningar. Till exempel, om det är ett mord historia, sedan hålla dina vändningar på ett sådant sätt att människor inte kan gissa vem den verkliga mördaren är. Om de gör gissning, skulle det visa sig att den verkliga mördaren var någon som ingen kunde ha trott.
 2. 2
  Antalet subplots beror på genre du skriver om. Till exempel, om du skriver fiktion, skulle en hel del subplots hjälpa boken genom att ge lite mer krydda till boken. Non-fiction, dock inte bör ha några subplots.
 3. 3
  Få en ungefärlig uppfattning om vad varje kapitel kommer att handla om. Göra en preliminär lista över vad varje kapitel kommer att innehålla kommer att bidra till att hålla saker organiserade. Även bara en mycket kort enkel beskrivning som följande kommer att hålla dig organiserad: Mordmysteriekväll av en av Googles författare.
  • Kapitel ett: En part i ett plan (återförening av gamla vänner)-baksmälla (Men det fanns en extra medlem)
  • Kapitel två:. Vakna upp till en bisarr scen (Din vän har blivit mördad och du är den extra person)
  • Kapitel tre:. Var är den extra person (du kör för att berätta för alla om mordet, men vad är det här de berätta att du är deras vän och vem som är den extra personen din roll har kopplats med din döda väns identitet-Du kontaktar planet personal men du hittar att den döda kroppen saknas)
  • Kapitel fyra: Landning att bli en make-Du landar på flygplatsen för att få kramade av en flicka och hennes kid.What är detta hon säger att du är hennes husband.You springa mot flygplatsen säkerhetstjänst för att varna dem om möjligt döda kropp på plan men de säger att det finns ingen.
  • Kapitel fem: En natt utan sömn-Du betecknas som en galen man och skickar med en dam med ett barn till sitt hem genom att ge dig anesthetics.As du vaknar plötsligt i natten och du befinner dig inlåst i en bungalow med damen och kid.You spenderat hela din kväll hjälplöst tänka på din döda vän som du inte kan komma ihåg vad som hände den kvällen.
  • Kapitel sex: Den chockerande sanningen-Som alla agerar bisarrt, du avslöja din sanna identitet som en detective.And start utreda scenen och fråga alla som var på planet men alla säger varför gör ni detta till oss.
  • Kapitel sju: Inmatning av en annan detektiv vän-Du kallar din bästa vän som är också en detektiv för att hjälpa dig out.Your vän förskott mycket snabbt genom att hitta många ledtrådar och motiv bakom mordet och även gripanden flera misstänkta.
  • Kapitel åtta: Blame spelet börjar-Alla skyller dig för det elände och du går bärsärkagång och du skickas tillbaka hem med din kompis att ta lite vila när du är mentalt instabil.
  • Kapitel nio: Den döda tillbaka till livet-När du sover du hör din kompis och se honom sitta på couch.He säger att han aldrig kommer att förlåta dig för... men redan innan han kunde berätta mer du fånga honom och göra honom medvetslös och ring din detektiv vän.
  • Kapitel tio: Sanningen-Som din vän undersöker han får reda på att egentligen var det ett mord i planet och döda kropp hittades nära flygplatsen drainage.The döda kropp vara tvillingbror mannen fångas av dig.
  • Kapitel elva: Mördaren-Nu när din detektiv vän undersöker mannen som du fastnade mannen berättar din vän att du är mördaren.
  • Kapitel tolv: Tomt som gick fel-Som du hör honom säga att du är mördaren du träffar honom och börja slåss och råkar du slog i huvudet och nu du kommer ihåg vad som hände den night.Actually det var din plan att döda killen, men under slåss du förlorat ditt minne och blev helt en annan person och även i din plan du ingår alla på planet och på planet faktiskt fanns två extra personer som du och och tvillingbror. Enligt planen det dubbla kommer att ta hans döda bröder plats och allt kommer att vara över, men på grund av minnesförlust alla fastnade på grund av dig "Master Mind av planen". (Motive-pengar för alla som de döda var en miljonär)
 4. 4
  Kan du ha gissat slutsatsen? Börja en mer detaljerad beskrivning av vad boken kommer include.This steg av boken skriver beredningsprocessen är bara ett kort utkast av berättelsen av en av Googles författarna. Du kommer att behöva expandera på detaljerna skrivna i dessa kapitel.
 5. 5
  Börja skriva din bok! Nu har du gjort alla steg och vändningar som behövs för att skriva din bok, men nu är det dags att faktiskt skriva en bok. Google erbjuder flera olika hur-till handlar om att skriva böcker som du ska använda som referenser:

Tips

 • Din bok kommer att bli mer mer benägna att sälja om det är runt 200-250 sidor. (Förslag av Corinne Edwards)
 • Ge inte din bok ett namn innan du är klar, eftersom en bra titel är mest sannolikt att komma till dig när du läser hela boken att själv kontrollera det.
 • Se till att du alltid har en penna och anteckningsblock eller elektroniska anteckningsblock redo så att du kan skriva ner dina idéer. Idéer kommer till dig vid mycket slumpmässiga tidpunkter och platser, alltid redo!
 • Var inte rädd att be andra människor om hjälp. Det är alltid en bra idé att ha någon berätta vad de tycker om boken, så ibland kan det vara svårt att berätta för dig att det inte är riktigt bra.

Varning

 • Berättelsen illustreras ovan är en berättelse skapad av en av Googles författare så använd inte den här idén i din berättelse.