Wko

Hur man lämna ett lämpligt telefonmeddelande

Ända önskar att det fanns en radera-knapp för telefonmeddelanden? Hör pip, och glömma allt du skulle säga? Har du hamnade sedan upp svamla på och på? Den här artikeln är att hjälpa dig att lämna ett effektivt budskap.

Steg

Hur man lämna ett lämpligt telefonmeddelande. Innan du plockar upp telefonen, planera ut vad du ska säga.
Hur man lämna ett lämpligt telefonmeddelande. Innan du plockar upp telefonen, planera ut vad du ska säga.
 1. 1
  Innan du plockar upp telefonen, planera ut vad du ska säga. Det kan ta några minuter, men hoppa inte över det. Du kommer inte tro vilken skillnad det gör.
 2. 2
  Kolla över din plan och se till att du har inkluderat ditt namn, namnet på den person som du ringer till (om det är en delad linje), anledningen till att ringa, den tid du ringde, vilken tid mottagaren ska ringa tillbaka (behövs inte i vissa meddelanden), och ditt telefonnummer (om du vill att de ska ringa tillbaka). Var vänlig, artig, och koncis, och se till att du får rätt på sak.
 3. 3
  Om det hjälper, säger ditt budskap högt innan du ringer. Om du inte gillar hur det låter, kan du alltid ändra det.
 4. 4
  Plocka upp telefonen, ta ett djupt andetag, och slå numret. Se till att det inte finns något bakgrundsljud (stänga av musik, några högljudda apparater, etc.).
 5. 5
  Vara beredd för någon att plocka upp. Du kan fortfarande följa konturerna av ditt meddelande om det hjälper.
 6. 6
  Om du får telefonsvararen, vänta på pip, och sedan säga ditt meddelande. Se till att du inte viska, ströva, pausa i onödan, eller lägga till ord som eh, du vet, um, vill... du får den. Skrik inte, men tala högt och tydligt, och återger. Kom ihåg det helhetsintryck som du lämnar med ditt budskap. Din tonen kan vara mycket viktigt, reaktionen av vem du ringde kan variera beroende på ditt tonfall. Såsom: Om du låter tråkigt, kan personen inte ringa tillbaka till dig eller kommer att ringa tillbaka är sympatiska eller ens nyfikna att hitta vad som var fel. Detta kan vara irriterande, speciellt om ingenting var fel. Försök att låta så normal som möjligt.
 7. 7
  Säg en ordentlig farväl eller ha en bra avslutning på ditt meddelande. I slutet av ditt meddelande, överväga att lägga till något i stil med "Hoppas att vi ses snart," eller "Ha en bra dag."

Tips

 • Smile-det kommer visa i din röst.
 • Om du röra dig... verkligen röra upp... (Gillar lämna fel telefonnummer eller glömmer att säga att anledningen till att ringa), ringa tillbaka, förklara varför du ringer igen, och vara säker på att du har fått allt rätt den här gången. Och oroa dig inte för mycket om det. Chansen finns, kommer mottagaren att inte bry sig-och i det långa loppet, det spelar egentligen ingen roll.
 • Vilket nummer ska mottagaren ringa dig igen? Detta är oerhört viktigt och bör inte hoppas över. Även om de flesta hem telefoner (och mobiltelefoner) har nummerpresentatör, antar att denna person inte (även om de gör). Även om de gör, oddsen är höga att de inte kan ha möjlighet att kontrollera vem som ringer omedelbart, så bara lämna en callback nummer. Se till att du lämnar den två gånger. En gång när du ger meddelandet, och om du redan slutar meddelandet med en callback nummer, upprepa den för att kontrollera att mottagaren har möjlighet att komma ihåg numret väl. Säg något i stil med "Ring mig på (123) 456-7890, igen om du inte fånga att det var (123) 456-7890."
 • Om du vill träna, försök att anropa ditt hem / cell från en annan telefon och lämnar ett meddelande till dig själv. Prova det med och utan en plan för vad du ska säga, och märka om det gör en skillnad i hur budskapet låter.
 • Varför ringer du? Om du bara uttråkad och du ville prata, inte bry sig om att lämna ett meddelande. Ingen mottagaren vill slösa utrymme på sin telefon med ett fånigt röstbrevlåda. Om, till exempel du har en fest, berättar de grundläggande detaljerna. Se till att du ger tillräckligt men inte för mycket nog> information. Vissa telefonsvarare har en tidsgräns för varje meddelande. Att gå med i partiet exempel bör det låta något i stil med "Jag har en (_) fest och du är inbjuden! Här är vad du bör veta..."
 • Börja med att säga vem du är. Om du lämnar ett bra budskap, med undantag för vem du är det kan finnas en hel del gissningar inblandade, som mottagaren kanske inte gillar. Något gott att börja med är (till exempel) "Hej Chris, är detta Randi,..."
 • Finns det något viktigt att din mottagare bör veta?
 • Det kan hjälpa att upprepa ditt telefonnummer, i synnerhet om den som ringer inte vet att du väl och kanske inte har den till hands. Säg inte numret på en gång-något som "Du kan kalla mig tillbaka på 123 (paus) - 456 (paus) - 7890"
 • En bra tumregel är att ha ditt budskap låter ungefär så här:

Varningar

 • Försök att inte säga någon slang eller ord som kommer att göra ditt budskap ljud slarvig eller svår att förstå.
 • Inte ströva inte eller pausa för länge
 • Men rusa inte ditt meddelande antingen
 • Bo på ämne

Saker du behöver

 • En telefon
 • En bit papper och penna för att planera vad du ska säga (valfritt, men det verkligen hjälper)
 • En hög, klar röst