Wko

Hur man lämna den perfekta röstmeddelande

Om du är en av de många som lämnar röstmeddelanden varje dag bör du följa dessa tips för att göra ditt röstmeddelande som klart och koncist som möjligt. Varje röstmeddelande bör inkludera dessa 7 grundsatser. Efter dessa steg kan betyda skillnaden mellan ditt samtal få tillbaka eller inte.

Steg

Hur man lämna den perfekta röstmeddelande. Berätta för folk ringer ditt namn och / eller företag.
Hur man lämna den perfekta röstmeddelande. Berätta för folk ringer ditt namn och / eller företag.
 1. 1
  Berätta för folk ringer ditt namn och / eller företag. Aldrig antar någon vet vem du är.
 2. 2
  Ge dem ditt telefonnummer - Långsamt, med riktnummer och förlängning. I fall de missat det bör du upprepa det igen.
 3. 3
  Glöm inte att lämna datum och tid. Förutsätt inte röstbrevlåda kommer att ha en tidsstämpel på it.Include din tidszon om tidszonen ger dig en fördel eller kommer att göra skillnad i den tid de kan nå dig när du ringer tillbaka.
 4. 4
  Ge en kort sammanfattning av varför du ringer. Var kortfattad men vara trevlig. Mindre är mer.
 5. 5
  Berätta för dem om ditt samtal måste återlämnas eller inte. Om det är en FYI, säg det.
 6. 6
  Låt dem veta när du är eller inte är tillgängliga för en återuppringning.
 7. 7
  Några föreslår att recitera ditt telefonnummer igen och kanske även en e-postadress i slutet av samtalet. Det är oftast bäst att upprepa ditt nummer direkt efter att du säger det första gången. Detta hjälper människor att sluta skriva ner resten av telefonnumret du citerade ovan. Andra, däremot, tycker att alla som inte fick det första gången kan spela ditt budskap, och upprepa numret lägger onödigt att längden på ditt budskap för dem som fick det eller redan vet det.

Tips

 • Kom ihåg att vara trevlig.
 • Om du ringer om en känslig fråga du bör begränsa den information som lämnas på telefonsvarare ifall den kan nås av andra eller den person som lyssnar på högtalartelefon.
 • Om du är bekväm att du kan vara personliga men hålla det kort.
 • Om du känner dig nervös tala till röstbrevlådan, skriv ner i förväg svaren på stegen ovan. På så sätt kan du recitera enkelt bort rätt saker, utan att fumla eller glömma något användbart.
 • Smile medan du pratar och det kommer igenom på samtalet.
 • Människor är mer benägna att ringa tillbaka vänliga och trevliga klingande människor än tråkiga och stela klingande människor.

Varningar

 • Tala tydligt - annars kommer du aldrig kan få samtalet tillbaka på grund av ett missförstånd. Om du tror att folk på andra änden kanske inte har förstått dig av någon anledning (t.ex., du hostade, mumlade dig eller att de helt enkelt inte har ringt tillbaka ännu), sedan ringa dem igen.